Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сбъдната мечта ПУНТО - ГТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги , заслужава ли си този китаиски боклук ?? http://maxspeed-bg.com/index.php?pag...mart&Itemid=26
    Fiat Punto GT

Коментар

zd

:D до колкото разбирам колата ти е за нова турбина...от това хапва масло...по принцип е най-добре да си вземеш чисто нова, но според мен конкретно в този случай не си заслужава, защото т3 идва голяма за пунтото и колата става лагава, китайка е - не е толкова здрава, по-тежка изработка на колелата-още повече лаг...по-добре да си потърсиш (Г)Т25-ца(с малко преправяне на даунпайпа), или ТД04(освен пайпа ще трябва и колектор за нея или в най-лошия случай преходен фланец), така определено ще си по-доволен от резултата
      тежък е животът лек...

Коментар

sen7ineL написа:
        Колеги , дайте съвет ... знаете ли на какво се дължи това да имам масло в кулера ... Дали е от турбото или е за ремонт двибател ?? .. Благодаря предварително .
        Зависи колко е това масло в кулера Принципно, винаги има омасляване по турбо-пътищата Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Картерната вентилация как ти е вързана? Както е стандартно на колата или е изведена навън (с кеч танк или свободно в атмосфера)?Караш ли с чести студени стартове на къси разстояния?Ква марка и вискозитет ти е маслото в мотора?

Коментар

biser_as написа:
          sen7ineL написа:
          Колеги , дайте съвет ... знаете ли на какво се дължи това да имам масло в кулера ... Дали е от турбото или е за ремонт двибател ?? .. Благодаря предварително .
          Зависи колко е това масло в кулера Принципно, винаги има омасляване по турбо-пътищата Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Картерната вентилация как ти е вързана? Както е стандартно на колата или е изведена навън (с кеч танк или свободно в атмосфера)?Караш ли с чести студени стартове на къси разстояния?Ква марка и вискозитет ти е маслото в мотора?
          е като изчетох темата-99 % ти е от турбото....като загрее добре пуши най-много предполагам, пушека е белезняв и мирише на масло предполагам...маслото е боза...ако ще сменяш турбото смени маслото веднага като сложиш новото. Като ми се скапа старата турбина направих грешката да сменя маслото преди нея-наистина спря да пуши за 100-тина километра, но след още 500 когато взех ново турбо маслото отново беше за смяна(е, така или иначе е закон с турбината да се сменя и маслото де)
          тежък е животът лек...

Коментар

Ми така я купих ... нея карам студена смисал студена в турбо .. маслото е 15-50 мотул ... което е на гуз вече ... а питах дали си заслужава да дам 500 лв за това турбо ( http://maxspeed-bg.com/index.php?pag...mart&Itemid=26 ) или да търся стоково ИХИ .. Мисалта ми е това турво новото дето е от максспеед ... дали ще издаржи едно 50-60 хил. км или ще я купя и след 2 месеца ще търся ново ????
            Fiat Punto GT

Коментар

не че е чак толкова скапана,ако не я караш на големи барове ще изкара известно време, проблема е, че е голяма за пунтото-предполагам чак около 5000 оборота ще има доволен буууст, а в ниските ще е като 50 конски сили.....ето за 5 минути намерих 2 варианта, които много повече си заслужаватhttp://jeepers-shop.com/shop/index.p...products_id=54 - супер оферта, тя даже май си има вграден блоу-офф, а и не е голаhttp://www.performance-bg.org/forum/...php?f=3&t=4632 - ето пък тука има и бонус който е точно за ГТ и ще ти спести $$$Един съвет-НЕ търси оригинално ИХИ-читаво ще има едно на милион, а и то е повече тапа отколкото турбина според мен
              тежък е животът лек...

Коментар

sen7ineL написа:
                ... а питах дали си заслужава да дам 500 лв за това турбо ( http://maxspeed-bg.com/index.php?pag...mart&Itemid=26 )
                Тоз китаец няма да стане на заводския изпускателен колектор Различни са им фланците Yellow_Flash_Colorz_PDT_16
                sen7ineL написа:
                .. маслото е 15-50 мотул ... което е на гуз вече ...
                Тва как го разбра?

Коментар

колко хиляди )) 50-60 за тунинг турбина е само мечта
                  Power Under Pressure

Коментар

А бре тая турбина от мах спеед кадето ви я показах дали ще издаржи 50-60 хил ... а колега искам да разбера дали е турбото или е двигателя .... значо като е студена непуши като загрее маслото е мн зле мн пиши ... ще я видите на ГТ-събирането
                    Fiat Punto GT

Коментар

sen7ineL написа:
                      А бре тая турбина от мах спеед кадето ви я показах дали ще издаржи 50-60 хил ... а колега искам да разбера дали е турбото или е двигателя .... значо като е студена непуши като загрее маслото е мн зле мн пиши ... ще я видите на ГТ-събирането
                      и двете
                      Power Under Pressure

Коментар

Е.. стига де неме стресираи толкоз
                        Fiat Punto GT

Коментар

sen7ineL написа:
                          Е.. стига де неме стресираи толкоз
                          а ти какво очакваш като сложиш само една турбина ???аз поне мога да мечтая за тези километри защото всичко по моята кола е чисто ново ама на стар мотор , никога не ревизиран дори и една т25 първото което може да се обади е гарнитурата на главата
                          Power Under Pressure

Коментар

Е да 100 % ще излезне още нещо , но да нее нещо фатално това ми е мисълта
                            Fiat Punto GT

Коментар

sen7ineL написа:
                              Е да 100 % ще излезне още нещо , но да нее нещо фатално това ми е мисълта
                              Фатално няма , всичко се прави въпроса е финансов
                              Power Under Pressure

Коментар

Сега за финансите ... ти добре занеш щом карам ГТ - ... дали иам финанси :D
                                Fiat Punto GT

Коментар

Working...
                                X