Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фарове от Marea на Brava - читави ли са евтинджосите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фарове от Marea на Brava - читави ли са евтинджосите?

Колеги, решил съм да слагам фарове от Marea на моята Brava и ме интересува:1. Достатъчно читави ли са Melchioni (aко така се пише) или Depot? Ясно е, че Valeo са доста по-добър избор, но все пак 500-600 лева за два фара ми се виждат малко множко... Въпросът е дали след година евтинджосите няма да започнат да кондензират влага и да стане гнусна работа2. Разумно ли е да купя директно лупа биксенон и да взема стари фарове от Marea, но за оригинално вграждане.http://luxima.bg/H1-Bi-Xenon-Projectors.htmlЗнам, че инвестицията си е доста голяма, но аз така и така не мога да се похваля с много добро зрение, така че за мен си заслужава. Благодаря ви предварително!
    Wer zu spaet kommt, den bestraft das Leben...
    ---
    Fiat Brava 1,2 16V SX

:D Аз бех на бравото с чисто нови Депо с лупи и доста по-добре светеха от старите изгорелци! Пращаха ми ги от Италия на 37 евро фара!

Коментар

oт колко време си с тези фарове и в какво състояние са сега?
      ---
      Fiat Brava 1,2 16V SX

Коментар

Peshev написа:
        oт колко време си с тези фарове и в какво състояние са сега?
        Продадох колата преди 5-6 месеца! :D А иначе ги карах повече от година и си беха перфектни!

Коментар

Е защо 500-600 лв , при италиянеца са 70-80 лв за двата и винаги са маркови ,миналата зима (2009-2010) си купих два Валео от там за 70 лева. Предните ми бяха Депот нови за 90лв/бр. с лупи и си светиха Ок , докато ги счупих , така че за мен разлика в светенето няма , само дето втората употреба трябва да ги поразглобиш , раздвижиш , че да могат после да се регулират , но пък са по евтини определено.

Коментар

nightsurfer написа:
            Е защо 500-600 лв , при италиянеца са 70-80 лв за двата и винаги са маркови ,миналата зима (2009-2010) си купих два Валео от там за 70 лева. Предните ми бяха Депот нови за 90лв/бр. с лупи и си светиха Ок , докато ги счупих , така че за мен разлика в светенето няма , само дето втората употреба трябва да ги поразглобиш , раздвижиш , че да могат после да се регулират , но пък са по евтини определено.
            Две лупи Valeo за 70 лв... дай боже всеки му, уви няма ги никъде

Коментар

Два Valeo с лупа са най-малко 130 лева и то ще са някои за рециклиране демек още 30 лева ли колко беше
              Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
              Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
              Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Два фара Valeo с лупа и ел. моторче при Италианеца са 120лв.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Re: Фарове от Marea на Brava - читави ли са евтинджосите?

Peshev написа:
                  Колеги, решил съм да слагам фарове от Marea на моята Brava и ме интересува:1. 2. Разумно ли е да купя директно лупа биксенон и да взема стари фарове от Marea, но за оригинално вграждане.http://luxima.bg/H1-Bi-Xenon-Projectors.html
                  Плюса на тези биксенон лупи, е че ще имаш и къси и дълги. Обаче ги има на 3-4 пъти по-ниска цена на други места. Точно тези са си от най-китайските и не виждам защо струват 400 лв.Иначе най-добре според мен е оригинални валео с лупи с подновени рефлектори.Някой ако е виждал как свети ксенона на Airfan ще ме разбере.
                  FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Идеята ми е дали евтините фарове са подходящи за ксенон, защото съм чувал, че не препоръчват изобщо да се вгражда при тях...Иначе Valeo ново е 500-600 лв. (два фара), за старо изобщо не съм проверявал. Сегашните ми фарове са в добро състояние, тя моята кола е на доста малко километри, но въпреки това светят зле.
                    ---
                    Fiat Brava 1,2 16V SX

Коментар

Peshev написа:
                      Идеята ми е дали евтините фарове са подходящи за ксенон, защото съм чувал, че не препоръчват изобщо да се вгражда при тях...Иначе Valeo ново е 500-600 лв. (два фара), за старо изобщо не съм проверявал. Сегашните ми фарове са в добро състояние, тя моята кола е на доста малко километри, но въпреки това светят зле.
                      Не става ясно защо гледаш цената на ново Valeo.Купи си два броя от някоя морга, рециклирай ги и си сложи ксенон.С това отпадат всичките ти грижи.Аз и още 95979478 колеги от форума сме така.За изминалото време и километри, оплаквания нямам.Ако някой има, нека сподели.

Коментар

lithrone написа:
                        Аз и още 95979478 колеги от форума сме така.За изминалото време и километри, оплаквания нямам.Ако някой има, нека сподели.
                        eто това ме интересува
                        ---
                        Fiat Brava 1,2 16V SX

Коментар

От гледна точка на монтажа на ксенона, няма значение дали е оригинален фара. Просто като е оригинален, свети по-добре и по-трудно се цапа фара от вътре с прах.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Stefanaki написа:
                            Два фара Valeo с лупа и ел. моторче при Италианеца са 120лв.
                            Толкова ги взех и аз моите преди година, само че от другаде.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

В крайна сметка не разбрах може ли въпросния комплект от сайта да се внедри на мястото на стария рефлектор с лупата. Ако някой има идея и е разглобявал фар да сподели за любопитните като мен.
                              Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Working...
                              X