Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредното ПУНТО ГТ gydgo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поредното ПУНТО ГТ gydgo

Здравейте колеги от скоро и аз се сдобих с ФИАТ ПУНТО ГТ 95г. купих го с не знаенето на това,че колата има проблем за хората няма но за мен има при "ТУНИНГА" който са правели предните собственици или са се опитали да направят са развалили малко работите и не се знае от къде е разваленото и сега следва голямо търсене след съвети с колегата WhitePower i s00rry ( на които съм много благодарен и колегата s00rry ) ме прати при майстор във Варна тъй като съм от тук днес ще ходя при него и ще пиша вечерта какво сме намерили и т.н. та сега за това какво има правено по колата и къде евентуално е кусура Доп.модовеЧип стаге 1интеркулер с предно разположение ( по - голям )Генерация от колекторите нераждавейка на 55ммРазпълнка DragonТурбина от Мицубиши ( на 1.4бара )Спортен Филтър КиНИнтеркулер с външно разположениеПълна ревизия на главата4 амотрисиора кони+червени пружини FKспортен филтър КН ( конусовиден вече сменен с панелен )след съветите ми с колегата White Power ходих при майстор който погледна отгоре отгоре колата мини другата седмица ( минавма другата седмица в за мой късмет са вкарали М5 да правят и никой никой няма да погледне скоро време колата ) след чакане някойд руг ден вече се заех да търся проблема или майстор който да погледне за къкво става на вапрос преди беше с спортен филтър КН КОНУСОВИДЕН след съветите с колегите купих кутия оригинална с панелен КН е вече не знам дали дебитомера е развален и може от там да дойре проблема колата тръгва на 3700 оборота турбината се развърта а пик-а вече е чааак на 6500 на края...гори супер много бензин мирише дави се направо от бензин пука постоянно отзад като изцепиш 1-ва 2-ра и оган излиза от ауспуха докато стигне тези обороти които на мен вече не са ми нужни там да се включва турбината колата тръгва на тласаци давам гас до доло тя се движи като за пунто 1.1 и след 4000оборота вече гоооре доло се усеща че е турбо ЗАЩО Е НА 1.4 БАРА( БЕЗ КОВАНИ БУТАЛА ( УШ КОЛАТА ИМА ТАКА СА МУ КАЗАЛИ НО АЗ НЕ ВЯРВАМ СЪС ЗАВОДСКА БЕНЗИНОВА ПОМПА И ДЮЗИ КАКВО СА ТРЪГНАЛИ ДА ПОСТИГАТ ДАЛИ СА ПРАВИЛИ НЕЩО И НАКРАЯ СА РАЗВАЛИЛИ И СА СЕ ОТКАЗАЛИ И АЗ НЕ ЗНАМ... но това не плаши дупите наши )) ЗАЩО СА ПРАВИЛИ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ И АЗ НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ днес ще ходя в АЛФА СЕРВИЗ при един колега който ще погледне нещата и да видем за какво става на въпрос ( случайно се видях с един познат койо прави чипове и мн хора с доволни от него и като му разказах че съм взел това пунто и той каза чеп-а не е настроен! само бил сложен...не е качван на сонда да се види за какво става на въпрос понеже предния собственик е ходил точно при него да прави чип-а и го е направил до едно място и му е казал ще дойда друг път и е заминал сигорно с цел да не дава повечко парички и сега се започва търсенето на проблема от къде е и какво може да е ще пиша тук дано да не се окаже нещо сериозно не на дали ... с моя късмет слетобед малко повече информация по отностно това което каже колегата днесето и малко снимчици на красавеца :D
    Прикачени файлове

Извинявам се забравил съм да добавя : Колгата е купувана от Благоевград там е правена купена там от мой познат карал я малко време и поради голямото горене ги бартеросахме с мойта и му доплатих малко :D днес ще направя някой друга снимчица по мотор и т.н. "ТУНИНГА" е правен в Благоевград[/b]

Коментар

Тоя дебитомер няма ли да згъне с тоя филтър?
      4 бири и турбината да свири

Коментар

Вече съм с кутия това просто е по - стара снимка :D и незнам дали дебитомера е развален тъй като не ги разбирам много от скоро съм с тази кола ... не знам колко време са карали с този филтър но със сигорност има 2 000 км още като купих колата бях запознат преди това с някой работи от по - големите теми на колегите за ГТ и си поръчах кутията преди да имам колата

Коментар

закачи го на диагностика и ще си покаже ако е умрял..дано да не е.
          4 бири и турбината да свири

Коментар

След ходенето днес при колегата се установи,че проблема е във ВАЛА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯ тези дни ще чакам вал от атмосверното пунто и ще бъде сменен та дано да стане тогава работата също и от 4-тирите свещи предните собственици са оставили 3 еднакви и 1 различна - защо!? Никой не знае
            Прикачени файлове

Коментар

Човека каза че за сега не си давал вала ??/ незнам защо ама така реши вчера така че търсенето продължава
              Power Under Pressure

Коментар

Колеги, проблема във вала какъв е? Първата гърбица ми се вижда поизносена, това ли е, или има нещо друго.
                Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

хахахахааоставили са ти първата свещ, защото си с климатик, а там не се бара! :Pбих те посъветвал да вземеш и един чип от white power, без да му правя реклама, но аз съм много доволен как се раздвижи колата в ниските!

Коментар

WhitePower - мерси няма проблем просто се сетих веднага за теб и направо ти се обадихме,че да видим дали имаш ако имаш да не давма пари на друг по - добре на теб сега ще ходя да потърся тогава валче ( а това от атмосверно пунто от какъв мотор да търся има ли значение? )PaUnOff - проблема е във всички гърбици много са зле 3 и 4 са най-зле до колкото помня не съм сигорен ще те излъжа но мериха и казаха,че колата няма как да върви и дори сега не я карам за да не стане по - фаталноза чип-а ще се разберем то сега първо да оправяме работите които следват 1 по 1 :D

Коментар

няма какво да стане по зле но не я караи на буст и на пълната гас осжен да се износи още повече и да почне да работи като боксер друго няма какво да стане ами мисля че тоя е от 1.6 а иначе парите на мене нямаше да ми ги даваш , щеше директно с човеко да си говориш днеска пак ще го питам ако е размислил да го дава
                      Power Under Pressure

Коментар

Тук в една голяма морга днес намерих вал за 50лв не съм го видял казаха,че имат но искат първо да сваля моя вал и тогава да ми кажат окончателно дали става или не значи да търся от 1.6 или от 1.4 ГТ този който намерих е от 1.4ГТ

Коментар

gydgo написа:
                          Тук в една голяма морга днес намерих вал за 50лв не съм го видял казаха,че имат но искат първо да сваля моя вал и тогава да ми кажат окончателно дали става или не значи да търся от 1.6 или от 1.4 ГТ този който намерих е от 1.4ГТ
                          по скоро са те излагали монго ме санява да имат 1.4 гт в някой морга никой няма да вземе такава кола смисал че не е масовка .... и ако има 3 4 бр в града я се счупи някое я не от някакво др пунто е сигурно за това ти искат вала за сверка
                          ГТ ли е ..., няма да е лесно ...

Коментар

s00rry написа:
                            gydgo написа:
                            по скоро са те излагали монго ме санява да имат 1.4 гт в някой морга никой няма да вземе такава кола смисал че не е масовка .... и ако има 3 4 бр в града я се счупи някое я не от някакво др пунто е сигурно за това ти искат вала за сверка
                            Ми ония ден го мерихме вала че е с лифт 13.5 , а оригиналния на пунтото е 9.8което означава малко тунинг като чели
                            Power Under Pressure

Коментар

охо баси раликата в лифта ко малко туниг то аз се замислям за такав вал ве4е ам на 100%ли става от 1.6 че така и не разбрах и последно някои знае ли какви са ливтовете на двата вала и градусите че ми стана интресно мерси предварително

Коментар

Working...
                              X