Здравейте колеги, дано да не съм сбъркал,че правя нова тема по въпроса.Ще се похваля ,че и аз се обурудвах с едно Elx 1.9JTD и страшно му се радвам.Искам да му сложа добро озвучение и имам едно спесефично запитване.В много теми четох нужните компоненти за добрата и силна музика ,но аз макар и млад имам друго мислене,което изклучва бас касата.Преди време мой познат караше един Пасат 5 (Passat B5.5),който имаше невероятна музика.Нямаше бас каса за колоните незнат не се виждаха, само ЦД-то видях ,че беше Pionner. Това беше най-чистия звук,който бях чувал в кола и страшно чист и плътен бас имаше колкото и да увеличавах.Дали някой би могъл да каже дали е възможно това да се направи на мойто Пунто и как може да стане това ?Благодаря Ви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Audio обурудване-Punto Mk2
Collapse
X
-
Колега,нqма да е много евтино ,ако искаш този ефект...За да го постигнеш ,ще ти трqбва много добра звукоизолациq ,а тq си е цифра...Казват ,че става и с битумна лента...а след това идва и ред на говорителите...За силен ,плътен звук ,с добър бас ,ти трqбват добри компоненти ,мислq че нqма да стане с говорители без усилвател ,вързани само за цд-то...Въпреки че моqта музика има усилвател само на тубата и засега съм доволен...Но за добър резултат трqбва да демпнеш вратите поне (облепиш с шумоизолациq ,битумна лента)...успех с начинанието...ПП:извинqвам се за грешките в писането ,но пиша от телефона ,и конвертора на форума нещо не мога да го хвана...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
-
Значи съм решил да демна вратите (двете) и третата врата ,много важно и тавана и може би (ако може да кажеш има ли смисъл) да демпна и пода на шасито. Ясно ,че няма да е евтино,но съм си държа на качествените неща.Имам един усилвател от Bmw E60 - дали мога да използвам него и спрямо неговите параметри да взема останалите компоненти и също така имам системата БОСЕ от Алфа 147 една черна кутия има на нея един усилвател. Мога ли да използвам някое от двете ?Fiat Punto Elx 1.9JTD
Коментар
-
Освен двете/трите врати е желателно да се изолират задните панели, таван, под, вероятно ще трябва (дори е желателно) ново окабеляване.Относно компонентите всичко е според джоба, понеже начинанието е свързано със сериозни инвестиции ако търсиш истинско SQ .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
ardentbat написа:Значи съм решил да демна вратите (двете) и третата врата ,много важно и тавана и може би (ако може да кажеш има ли смисъл) да демпна и пода на шасито. Ясно ,че няма да е евтино,но съм си държа на качествените неща.Имам един усилвател от Bmw E60 - дали мога да използвам него и спрямо неговите параметри да взема останалите компоненти и също така имам системата БОСЕ от Алфа 147 една черна кутия има на нея един усилвател. Мога ли да използвам някое от двете ?Fiat Punto Elx 1.9JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар