Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

скоростен лост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

скоростен лост

1.ще сменям топката на скоростния лост някаква фалшива от автоманийте та ако взема топка с резба и ако направя на лоста резба няма ли да е по добре или да взимам обикновенна която се мушка само2.другото което си мисля е дали ще може да се скаси самия скоростен лост ако го отрежа с нещо ..

1. Вземи си топка, която се мушка и се стяга с шестограми 2. Естествено, че може да се скъси лоста.Аз моя съм го рязал 2 пъти с ножовка - 10-15тина минути търкане иска .Ако ще режеш с флекс внимавай да не е*еш мамата на интериора А, и внимавай също колко ще отрежеш, да не ти дойде много къс лоста после
    Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

по добре да си поиграя с ножовката , а тези топки със щестограми какво по точно представляват как се затягат

Коментар

Препоръчвам ти да не режеш лоста, защото после може и да съжаляваш ако не ти хареса, а връщане назад (трудно) Въпросните топки с шестограми се продават почти навсякъде. Продават се с две или три (ще те излъжа незнам точно) пластмасови приставки в зависимост от лоста ти. Представляват пластмасови конусчета с различен отвор, ползват се за да ги сложиш на лоста и топката да влезе плътно. На опаковката е нарисувано как да го сложиш.След като нахлузиш пластмасовото конусче слагаш и топката, отстрани на нея има дупчици, където се завъртат шестограмите (има и малко ключе за тях в кутията).Интервенцията е елементарна и не отнема много време. Кофтито е че понякога като махнеш оригиналната топка, особено когато е свързана с кожата на лоста после стои грозно новата топка.Продават се и такива кожи, които може да се сменят, но не става красиво. Избора е твой. Поздрави!

Коментар

ще търся значи такъв но няма да е кожа най вероятно никел то в ямбол избор няма голям ама все ще се намери нещо свястно

Коментар

след като се изкара оригиналната топка съм забелязал че остава нещо като преходник към нея тва нещо трябва ли да се махне

Коментар

Какъв преходник? Направи снимка ако можеш.

Коментар

ами то незнам дали е точно преходник но е назабено и самата топка някакси се намества в едно положение

Коментар

Давай смело с ъглошлайфа , универсалните топки стават за всички лостове ,сменял съм поне 2-3 ,ако в процеса на каране ти се върти в ръката вадиш натъпкваш я със силикон и пак я стягаш после няма мърдане. Успех

Коментар

GbGzTeaM написа:
                    1. Вземи си топка, която се мушка и се стяга с шестограми 2. Естествено, че може да се скъси лоста.Аз моя съм го рязал 2 пъти с ножовка - 10-15тина минути търкане иска .Ако ще режеш с флекс внимавай да не е*еш мамата на интериора А, и внимавай също колко ще отрежеш, да не ти дойде много къс лоста после
                    Колега можеш ли да качиш снимки само да видя как стои като е повечко скосен, че съм си харесал една топка със светещите цифрички
                    Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                    Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

ето една снимка от мен да видите в моята кола как е.Иначе режи смело с ножовката и набивай после една такава универсална топка слага се лесно както каза колегата по-горе нарисувано е на кутията,няма как да го объркаш,но не режи много лоста понеже топката може да влезе доста навътре срежи малко ако не ти хареса давай пак по малко.
                      Прикачени файлове
                      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Ето ти една от евтините, не струват тези,но просто ти показвам какво представляват конусчетата. Търси си поне да не е кожена. Кожените след 2 месеца ще се олюпят.Аз лично свалих мойта, не ми допада как стои кожата отдолу, някак си селско ми изглежда. Но за Браво и Брава лостовете са по-къси и може да се получи.Поздрави!

Коментар

Ей го и моя:с оригиналната топка, ако си намеря някаква читава топка, не от тия смешните по магазините - ще го скъся още, тази ме ограничава.Ааа и ако сега влизат трудно скоростите - никакво рязане Естествено това е само визуално и няма нищо общо с short shifter-a.С толкоз съм го скъсил:
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Модератор ако може да изтрие това
                            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

А как става да се скъси и после да се сложи пак оригиналния лост? Защото на топчетата които се продават няма място където да се захване оригиналната кожа.На самото желязо накрая на лоста има едно каналче, в което се щраква оригиналния лост. Ако се отреже част от средата и после края се завари пак, ще стане ли? ПОЛЗВАМ ПРИМЕРНА СНИМКА НА КОЛЕГА (ЗА КОЕТО СЕ ИЗВИНЯВАМ), ЧИИТО ЛОСТ ДОРИ Е СКЪСЕН, АКО СИ РАЗПОЗНАЕ СНИМКАТА МОЖЕ ДА КОМЕНТИРА КАК Е ЗАКРЕПЕНА ПРИ НЕГО КОЖАТА, А АКО ПОЖЕЛАЕ МОГА ДА ПРЕМАХНА СНИМКАТА С червено е лоста, а с зелено частта, която да се отреже и горното парче да се завари отново, но по-отдолу. Дали ще стане или може и по-лесно?
                              Прикачени файлове
                              Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                              Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                              Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Working...
                              X