Орлин ако чете темата, аз съм много навит да се пуснеме, защото реално нямаме представа колко върви нито неговото Пунто (освен от клиповете от драга до Дупница и писаното по форума), нито пък имаме представа колко върви и нашето Типо, защото не е сравнявано директно с друг автомобил... Та ако Орлин има интерес - ще се разбереме нещо Лошото е, че май на него му е далече Бояна, пък на нас ни е далече Горубляне, та ще видиме къде ще стане
Орлин чак сега прочете , става и на бояна само да не е в пиковите дни щото е лудница горе и яко полицайчета за мене далечни места няма стига да е в софия пиши в темата когато ти е удобно ще се разбереми да не забравяме че съм само 1.4 да не очакваме чуседа от маника
Колеги извинявам се че ползвам темата, но имам един въпрос, тъй като ме чака закупуване на 4х4 трансмисия ме интересува дали раздатката може да се прехвърли на друга кутия, да речем на такава от дедра турбо на предно? Тъй като така ми звучи че скоростите идват доста късички 50 на първа и 80 на втора, при положение че сега на предно само вдигам някаде 75 на първа без да удрям прекъсвач а за втора да не говорим... Незнам за ежедневно каране как ще ми дойдат тези предавателни числа... Другото което исках да попитам е дали има разлика в здравината на предните диференциали на турбо интеграле и на атмосферн оинтеграле(темпра 4х4 респективно)? И последно въпросче, до към какви мощности(въртящ момент) държат различните 4х4 кутии - тази от турбо интеграле и тази от темпра 4х4? П.П. Извинявам се за така струпаните въпроси но ме чака покупка спешна и трябва да си преценя + и - на двете трансмисии тъй като и цената е различна...
не може да прехвърляш нищо от кутия на предно в кутия 4х4 освен самите валове и зъбни колела, тоест разликите почват от диференциала, в 4х4 кутията там е централният диф.Всеки който иска да прави бегачка, минава на късата версия главно предаване, това дава много по-добро ускорение и по-близки предавки.Има го тоя момент в моята тема, главно предаване от атмосферно 4х4 Единствената разлика е в самите кутии, пак в моята тема се вижда Атмосферната кутия държи до около 500Нм, критични са 4-та и 5-та Корпуса е проблем и на двете кутии, нали е еднакъв, над 400Нм си трябва усилваща плоча, че иначе се разцепва някой ден.
Много благодаря за отговора, последен въпрос и ще ми се изяснят нещата. Тъй като не можах да намеря предавателните числа на централния диф на турбо интеграле кутията и на централния диф на атмосферната кутия ще съм супер благдарен ИЦИ ако споделиш... От там нещата ще си дойдат по местата...
Днеска някакъв "шофьор" ни е свалил задната броня при излизане от паркинга
За съжаление ще се наложи да свикнеш с тези неща
Аз за свикване съм свикнал, яд ме е друго - можеше да си остави телефона на една бележка, пак без да се ангажира с каквото и да е друго. Щях да му се обадя и самия жест, че си е оставил номера, щеше да действа смекчаващо. Не съм конфликтен човек по принцип и може би щяхме да се разберем като хората. То не е нещо фатално - само щипките са изпочупени - подразни ме мишкарската постъпка - да избяга и да се покрие.
WhitePower написа:
porosenoq написа:
Орлин ако чете темата, аз съм много навит да се пуснеме, защото реално нямаме представа колко върви нито неговото Пунто (освен от клиповете от драга до Дупница и писаното по форума), нито пък имаме представа колко върви и нашето Типо, защото не е сравнявано директно с друг автомобил... Та ако Орлин има интерес - ще се разбереме нещо Лошото е, че май на него му е далече Бояна, пък на нас ни е далече Горубляне, та ще видиме къде ще стане
Орлин чак сега прочете , става и на бояна само да не е в пиковите дни щото е лудница горе и яко полицайчета за мене далечни места няма стига да е в софия пиши в темата когато ти е удобно ще се разбереми да не забравяме че съм само 1.4 да не очакваме чуседа от маника
Добре, Орлине ще се разберем. Аз си имам достатъчно респект към "мъника" - все пак дава същите времена, а и да не забравяме, че превъзхождаш от към перформънс на турбото и от към килограми. Типото пък има други предимства ... но за мен ще е доста интересно да се сверим - надявам се и за теб ще е интересно. В никакъв случай не съм от хората, които задължително държат да са най-най, така че просто ми е интересен резултата - какъвто и да е той.Аз останах малко разочарован на Бояна, не от друго, а от отношението на собствениците на бегачки там. Не знам по каква причина, но ... Един добре познат из форума рейсър отказа гонка с думите "Да застане някоя сериозна кола - защо иначе да чупим техниката". А на мен просто ми беше интересно пак резултата какъв ще е, въпреки че предполагам, че ще паднеме доволно. Става дума за една Хонда 1.6 турбо, чийто собственик има и един прословут Хюндай 1.5 турбо.
Fiat Tipo Turbo Integrale | poweredby ICIDesign
Fiat Marea 1.6 16v
".........Аз останах малко разочарован на Бояна, не от друго, а от отношението на собствениците на бегачки там. Не знам по каква причина, но ... Един добре познат из форума рейсър отказа гонка с думите "Да застане някоя сериозна кола - защо иначе да чупим техниката". А на мен просто ми беше интересно пак резултата какъв ще е, въпреки че предполагам, че ще паднеме доволно. Става дума за една Хонда 1.6 турбо, чийто собственик има и един прословут Хюндай 1.5 турбо......."Колега не му се връзвай на рибата - взел се е насериозно повече от необходимото, но 1 ден рано или късно ще реве от италянка
На Рибата вече никой не му се връзва аз и за тва не ходя на Бояна , , всъщност ние групата с италянките се събираме на цариградско щото хем сме си предимно италянки хем се познаваме и сме от една кръв хем няма куки и е спо спокойно ит към трафик , асфалта е малко гаден ама не може пълно щастое Просто ти предложи Бояна и за това приех , а и асфалта е хубав , само дето трафика и кутите са налацие постояяно там както кажеш , пиши тука или на ЛС като решиш и ще се разберем мене и без тва ми се кара щото 3 седмици не съм я палил ( уж все едно я пазя дефствена )
Туй в дясно за какво ти е? Нали си имаш на таблото и за водата и за маслото? По би му пасвало там да е за температурата на изгорелите газове или за съотношението бензин/въздух.
И сега понеже не си задавам въпросите като хората ще попитам пак... 3.56 е на атмосферна 4х4 кутия? Благодаря отново и се извинявам за полу-спам-а в темата.
И сега понеже не си задавам въпросите като хората ще попитам пак... 3.56 е на атмосферна 4х4 кутия? Благодаря отново и се извинявам за полу-спам-а в темата.
да, това е късият централен диф, има ги нещата в моята тема Роска, то температурата на водата в таблото си работи вярно по нейному си :D , просто самия датчик на мотора трябва да е за това Типо, за да показва вярно на таблото.Вече друг е въпроса дали се намира точно такъв
Абе решихме да вземем :D, той нещо се предаде и без това оригиналния уред. Днес като проучвахме как да сложим новия датчик, то пък се оказа, че се е извадил кабела на оригиналния датчик за Т на водата... та сега този общо взето стана излишен. Не пречи :D нека има. Сега филма е, че трябва да се прави втулка за да се навие на термостата, ама ... както и да е.
Fiat Marea 1.6 16v
Toчно ги разглеждах, та май ще попитам, но ми изглежда, че нямат точно тази резба, която май се води 14x1.5 или нещо от сорта... Пък и цената им е колкото на един такъв уред, така че мисля на стругар да се пробваме :D
Fiat Marea 1.6 16v
Коментар