Друго нещо, което ме притеснява е, че свети една лампичка, която не знам какво означава и защо свети. На чек панела се намира и на мен ми прилича на пръчка за масло с една капчица под нея... Някой да каже, какво значи лампата.
Това е за ниво на маслото в картера, само че трябва да имаш и датчик който се навива в предният край през корпуса на маслената помпа, една пробка има там на мястото му.Датчика представлява една сондичка, обаче лесно се пречупва по невнимание при махане на картера и никой няма
Днес закачихме скоростомера. Трудно открихме дупката, но накрая стана Не си обяснявам защо са го направили да е толкова точно - до сантиметър ?! Едва се закопчава.http://vbox7.com/play:7be763d8Междувременно се появи един проблем. Не знам дали е от кофти бензин или от какво... обаче съм бая притеснен. В петък заредих на една съмнителна бензиностанция и сега колата поема по тотално различен начин. На моменти чак забива предницата и не може да поеме. Надявам се да не е нещо сериозно. На пръв поглед изглежда, че всичко е наред.
Fiat Tipo Turbo Integrale | poweredby ICIDesign
Fiat Marea 1.6 16v
Ами най-логично ми се струва, защото проблема го усетих малко след зареждането. Лошото е, че сипвам доволно количество обикновено и ще трябва да поизчакам да понамалее, за да има ефект от сипването на хубав бензин. Иначе и аз за това се сетих веднага. Мерси за съвета все пак
Fiat Marea 1.6 16v
Можеш да пробваш някой октан бустер, примерно Бардал, ако не ти се чака да изгориш бензина. Със сигурност няма да навреди, но дали ще има ефект е друг въпрос. Успех.
Днес закачихме скоростомера. Трудно открихме дупката, но накрая стана Не си обяснявам защо са го направили да е толкова точно - до сантиметър ?! Едва се закопчава.
Най-лесно става през мястото на говорителя като махнеш решетката му и бъкнеш от там. Ако не си се сетил за тоя вариант, да го имаш в пред вид ако ти се наложи да го сваляш пак То зависи колко ти е голяма ръката де, ама моята влиза :P
Май набедих погрешно "съмнителната" бензионостанция. Днес открихме, че алтернатора само обтяга ремъка :D не върши грам работа. Подозирам, че от слабия ток който се получава в следствие на неизправния алтернатор, колата не работи нормално. Оставен е за ремонт алтернатора и утре ще видиме разликата
Fiat Marea 1.6 16v
11.72v на запалена кола как е ? :D И си представям като светна фарове и пусна парното малко... да не говориме за други ексти ... Всичкото това само на акумулатора - чудя се как не угасна някъде :DEdit: Е днес угасна Май предизвиках съдбата. Днес взехме алтернатора от ремонт, закачихме го и колата запали. Всичко уж е ок. Тръгвам - всичко изглежда нормално и изведнъж пак заби муцуната (става въпрос за 1-ва или 2-ра скорост с 1300-1500 оборота). 200 метра след това се чу пукане в колекторите пак заби муцуната и угасна и се задави. Не успяхме да запалим повече. Наложи се да я оставиме на един паркинг. Идеи ? Помпата се чува, че върти - какво върти е друг въпрос. Лошото е, че не знам сега дали задавянето е проблем да не запали или нещо по тоците.
Fiat Marea 1.6 16v
A сега, виж мъркуча в резервоара дали е здрав. Така както го описа - първо се е пропукал и все още е имало някакво налягане за да се движи и след като си му дал хубав ток е дигнало по-голямо налягане/дебит и се е смарангясал нацяло. Пукането в колектора го доказва - бедна смес
A сега, виж мъркуча в резервоара дали е здрав. Така както го описа - първо се е пропукал и все още е имало някакво налягане за да се движи и след като си му дал хубав ток е дигнало по-голямо налягане/дебит и се е смарангясал нацяло. Пукането в колектора го доказва - бедна смес
Само да добавя,не слагай маркуч от магазин.Намери си втора употреба от някой резервоар който е читав.Лично аз имам грижи вече 3 години с тия проклети бензинови маркучи включително и линиите отпред при мотора
Само да добавя,не слагай маркуч от магазин.Намери си втора употреба от някой резервоар който е читав.Лично аз имам грижи вече 3 години с тия проклети бензинови маркучи включително и линиите отпред при мотора
Аз от едни вторични (старт от скрапа ) успях да си взема от едно ауди B4 едни като тефлонови гофрирани, полупрозрачни и от както съм ги турил тях забравих че имам помпа в резервоара Иначе преди това бях като теб.
Коментар