VET написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo Turbo Integrale
Collapse
X
-
-
Здрасти Илияне, мерси за отговора, а това че са потънали само в средата не мога да си го обясня. Относно това за 8 компресия с атмосферен вал, какво имаш в предвид С атмосферния вал компресията не би ли трябвало да е по-висока, все пак повече въздух влиза, или пък фазите са доста различни???Гледам, че на снимките се виждат баланс валовете, да не се чудите защо го няма ремъка. Валовете са с нови съчмени лагери и с шлайфани фтулкови лагери с 5 стотни хлабина, но махнах ремъка защото ме дразни виенето което издават.Лека вечер
Коментар
-
VET написа:Относно това за 8 компресия с атмосферен вал, какво имаш в предвид С атмосферния вал компресията не би ли трябвало да е по-висока, все пак повече въздух влиза, или пък фазите са доста различни???
Коментар
-
малко за надъхване на проекта, бях споменал за звука, е като този е http://www.youtube.com/watch?v=r0z11...eature=related
Коментар
-
VET написа:... Ще взема да наваря два вала и ще ги занеса на азотиране, че вече ми писна от тези износени валове...1995 Lancia Dedra 2000 16VT SW Integrale
2005 Lancia Musa 1,4 16V DFN
2000 Lancia Lybra SW 2,0 20V Comfortronic
2002 Alfa Romeo 147 Selespeed
2008 Fiat Panda Climbing
Коментар
-
Здрасти Съби, то ясно че са от кашкавал, ама някои не се топят. Адски ме е яд че ги дадох тези които взех от теб. Просто си бяха перфектни. Нещо има явно в различните партиди, едни се износват други не. Сега мисля да наваря два вала и да видя при азотирането дали ще се изметнат. Иначе при азотиране стават супер твърди. Азотирах два колянови вала, но се изметнаха, обаче станаха адски твърди, просто не могат да се обработват. Опитах да им модифицирам маслените отвори и хоп изненада, не мога даже да ги надраскам. Та си мисля какво ще стане с разпределителните валове при азотиране.
Коментар
-
Ох Росене, заринал съм се с такива като този в типото, затова ще опитвам с азотиране. Имам 6-7 комплекта и са все така. Даже в момента това Купе, което го сглобявам е с подобен на твоя изпускателен вал, но просто няма откъде да намеря по-добър. Има едни серии от валове, които са черни на цвят и като че ли са по-добри. От турбо моторите вадя едни снежно бели и всеки път са износени.
Коментар
-
Няма, за нашите мотори комплекта на Кат камс излиза около 1600 лв а Коломбо и Бариани почват от около 2000 и вървят нагоре зависимост от спецификациите. Това 500 паунда ако е за комплект не е лоша цена :D Стоиле, с азотиренето не ставаше ли крехък метала, смисъл че не издържа вече на опън? Според мен вала просто ще почне да се чупи от ударите в пула. Не ги разбирам много тея неща просто разсъждавам...1995 Lancia Dedra 2000 16VT SW Integrale
2005 Lancia Musa 1,4 16V DFN
2000 Lancia Lybra SW 2,0 20V Comfortronic
2002 Alfa Romeo 147 Selespeed
2008 Fiat Panda Climbing
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар