Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интериорно осветление - Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

д

Браво колега аз на Времето се заигравах така на Уно-то и направих подобно само че с обикновени диоди е пак LED де ама не знам как се водеха колко мм и стана мн добре даже бях направил и самите ръчки горе да светят . Браво за проекта
    Fabbrica Italiana Automobili Torino
    F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
    F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
    F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style

Коментар

pecata написа:
      Колега днес вкъщи разглобих 2 дръжки с бутони да видя как стоят нещата и ми се вижда че ще може да се пъхне по 1 диод.Само че незнам от къде е + и откъде - за да знам къде да вържа резистора.Дръжките не са ми на колата,а са ми резервни върху които да практикувам.
      Ами не знам ,колега...Аз днес разглобявах вратите ,ама просто ги поогледах без да ги разглобявам и ми се стори ,че няма да може да се направи нищо ,освен да се пробва с други копчета ,както ти казваш...За плюса и минуса мисля ,че с мултицета ще ги хвана ,но проблемът е напъхването на диода...Освен SMD диоди ,ама ще е зор ,като се има в предвид техните размери...Иначе аз днес доста зор видях...Тия кори ме озориха доста...Все пак съм само с две ръце ,а трябваше да държа на 5 места едновременно... Та ето какво сътворих...И с колоните Blaupunkt на вратите също се хваля!
      Прикачени файлове
      Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
      Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
      EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

И резултата... За жалост не можах да скрия перфектно жиците ,но няма как иначе...
        Прикачени файлове
        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Чудесно е станало.Я кажи как завря говорителите там.Опират ли в стъклото ?Колко мм са фланците?С каква дълбочина са говорителите.Суперско се е получило.
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

Predatorsi написа:
            И резултата... За жалост не можах да скрия перфектно жиците ,но няма как иначе...
            а бе колега ти не каза ли че искаш осветление не елха ??? щото с тея лампи по джобове и в краката ще стане ужас по хубаво се заговори с колегата ПЪГСИ да ти каже как се праи ДГТ-таблото в др цвят
            Не е важно колко коня е колата важно е какво магаре я кара!
            ex Tipo 1.6 90HP;ех Tipo 1.4 75 HP;ex Alfa 145 1.9TD 90HP;now Lancia Delta 1.6 16V 1.3HP
            DREAMS: SEDICI !!!

Коментар

pecata написа:
              Чудесно е станало.Я кажи как завря говорителите там.Опират ли в стъклото ?Колко мм са фланците?С каква дълбочина са говорителите.Суперско се е получило.
              И на мен ми е интересно ! Така или иначе,съм се приготвил да сменя щипките на всичките кори като се затопли ...
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

azsumpolud написа:
                Predatorsi написа:
                а бе колега ти не каза ли че искаш осветление не елха ??? щото с тея лампи по джобове и в краката ще стане ужас по хубаво се заговори с колегата ПЪГСИ да ти каже как се праи ДГТ-таблото в др цвят
                Мога да те уверя ,че не е толкова зле... Пък и за осветлението в краката - мисля да пропусна... Това ми стига...Мисля сега да си направя плафона в багажника и да спра дотук...
                Princo написа:
                pecata написа:
                И на мен ми е интересно ! Така или иначе,съм се приготвил да сменя щипките на всичките кори като се затопли ...
                Ами там е работата ,че фланците съм си ги правил аз...Първо пробвах с дърво ,но се оказа дебело...Почти бях се отказал ,но изнамерих фланци от едни стари говорители и реших да пробвам с тях...Проблемът беше че бяха от елипси...Почна се едно мерене и едно рязане...Зор беше докато ги напасна...Специално тези говорители са дълбоки 56 мм. ,а от кората до сваленото стъкло са точно 55 мм. ,фланците са 15 мм. ,а това стига перфектно...Даже е предела ,защото иначе ще опира в таблото...Обаче другият проблем е ламарината отдолу...Трябва да се изреже ,за да влязат говорителите...Не е с много ,но трябва да се изреже...При мен рязаното е доста ,понеже сгафих и се наложи да изрежа повече...Обаче трябва доста добре да са захванати корите ,понеже се разминават с таблото точно на 1-1.5 мм. ,а на мен на шофьорската врата ми липсва една щипка ,точно от страната на таблото и леко опира едната решетка на говорителя ,но иначе не е проблем...ПП:Пропуснах да кажа ,че все още не са довършени фланците ,защото трябва да се уплътнят понеже говорителите "висят" само на техните решетки и свирят много дървено...А на пролет ме чака и изолация на цялата кола ,включително и на вратите и дотогава ще са така...Смятам ,че тогава ще е по-добре...

Коментар

Малко Хъп на темата След като стана ясно на всички ,че колата ще се кърпи ,реших докато е разглобена да направя и нещо друго...Поне като се прави да се прави ,както трябва...Днес купих две ролки битумна лента и багажника ще се изолира...Ще наблегна на калниците ,а на пода ще налепя вата...Върху нея ще сложа един материал ,който много наподобява найлон ,но е много по дебел и не се разтяга...Това с цел да не стига вода до ватата...Ще има и доста снимков материал...Ето я и лентата - 10м. х 7.5см.
                  Прикачени файлове

Коментар

Хубаво си показал лентата,ама кажи от къде и за колко си я купил!
                    Fiat Tipo
                    Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                      Хубаво си показал лентата,ама кажи от къде и за колко си я купил!
                      Купих я от КРЕЗ ,цената е 14 лева...Двата задни калника за облепени вече...Само едната ролка отиде...С пода на багажника не ми се занимаваше честно казано пък и беше много мръсен...Трябваше да го чистя и обезмаслявам ,а нямаше време...Утре сигурно ще лепя на вратите и ще кача снимки и на багажника...

Коментар

Днес облепих и предните врати...Резултат има спрямо музиката ,но в движение не мога да кажа ,защото не успях да я покарам...За съжаление нямам снимки ,понеже забравих да я снимам...Имам само на багажника ,ама са на телефона ,а не знам къде е кабела...Утре ще го потърся и ще кача снимките...Равносметката е : две ролки за предните врати и задните калници ,като малко по-малко от половин ролка остана...Ако сваря пак топло време бих облепил и багажника ,но сигурно ще е на пролет ,понеже ме хвана някаква гадна настинка и мисля да не рискувам повече да седя по цял ден при колата...

Коментар

Working...
                        X