Здравеите колеги. Незнам дали тук е точното място на тази тема, но искам да задам няколко вапроса.има фиат пунто 1.6 90 коня и искам да му направя някои подобрения по мотора, за да стане малко по-пъргавИнтересува ме дали ще мога да му сложа глава от браво 1.6 16В. Ще трябва ли да се преправя нещо и ако нестава даите някакви идеи какво друго мога да му направя. Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто от 1.6 8V на 1.6 16V?
Collapse
X
-
Колега ако бях на твое място щях направо да си бартеросам колата за пунто ГТ, мисля че и на теб ще ти е по лесно, пък и главоболията по смяна на двигатели, узаконяване, всичките тия щуротии по КАТ и т.н. ще ги избегнеш. Отделен е въпроса, че с тия ГТ-та като чета тунинг раздела трябва и за там да имаш здрави нерви и най вече финансиpunto HGT
Коментар
-
didich написа:Колега ако бях на твое място щях направо да си бартеросам колата за пунто ГТ, мисля че и на теб ще ти е по лесно, пък и главоболията по смяна на двигатели, узаконяване, всичките тия щуротии по КАТ и т.н. ще ги избегнеш. Отделен е въпроса, че с тия ГТ-та като чета тунинг раздела трябва и за там да имаш здрави нерви и най вече финансиPower Under Pressure
Коментар
-
Има един виц че жена може от нищо да направи салата и семеен скандал та и аз така искам без много финанси да направя самолет ама явно няма да стане.Като гледам едно пунто ГТ е около 3000-3500 лв а аз на моето с всички екстри които сам му сложил повече от 2400 едвали ще мога да взема.По принцип хобито ми е електрическата част на колите. Няма нещо по тази кола което да не мога да направя.Въпроса е че онзи ден се потгоних с една тигра 1,4 и неможах да я стигна. Нещо по моята кола явно не е наред и затова реших да и правя разни ъпгреиди но като не съм правил такива неща досега и се допитвам. зимата ще я разглобявам за основен ремонт(сегменти,гумички и др. такива) има ли нещо което мога да направя на главата понеже така и така ще я свалям?
Коментар
-
хората правят и друго ... на твоя мотор му слагат горна част от мотора (всичко от гарнитурата нагоре+еку) от пунто ГТ и така правят 1.6 8v turbo като успее добре да се мапне става по палава от стоково ГТ и остава законна пред органите... има малка криза с доставяне на масло до турбото, но това може да се реши по достатъчно много начини без големи главоболия...сега по конкретния ти въпрос - не мисля, че е възможно просто да замениш твоята глава с такава от браво ... двата двигателя се различават значително... да не кажа, че те главите им не си и приличат двете имат съвсем различна архитектура ... докато виж главата на гт-то е plug’n’play аз се замислям дали да не пусна моето ГТ на части вече... въпреки, че не ми се разхвърля вървяща кола като гледам и Валио май няма да продаде неговото до н.г. и той е писал че колата почва да я разчаства така, че ако имаш интерес няма да е толкова трудно да си намериш необходимите части!~/'''''''''''''''''''''''''\~ Fix
[[ ]== //// ==[ ]] It
|\-----------------/| Again
|_|'-------------'|_| Tomorrow
Подпис по правилата!
Коментар
-
нали знаете че на нас конете винаги ни малеят аз съм изпълнил моята задача и мога да кажа - стигат ми ( за сега ) и без това ме е шубе да я карам щото много вървино някой ден ще ми умалее с всички ни е така , искам 100 , после 150 , после 200 после 500 ....после Ф16 , После совалка Мъжете не порастват , само по скъпи им стават играчкитеPower Under Pressure
Коментар
-
Колегаточно това искам- да си засиля малко ежедневката пролетта ми се беше скъсал кабела на датчика за перката и колата ми прегря малко.От тогава ми тече масло от гарнитурата на главата и си казах така и така ще я отварям поне да я направя като хората.Вече видях че 1 клапановата глава която исках да слагам няма да стане. И понеже незнам дали ако сложа глава от гт няма да скапя нещо двигателя най - добре е да изкарам възможно най-много от оригиналния си мотор и сега събирам идей
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар