Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опит за обезшумяване на ПУНТО МК2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Опит за обезшумяване на ПУНТО МК2

здравейте колеги,от доста време чета теми за обезшумяване на купето, но само си ги четях Миналият месец, обаче, имах малко ПТП заради което трябваше да разглобявам вратата и реших че това е подходящит момент да се пробвам и аз.Материала, който всички така усърдно хвалят из форумите не можах да го намеря и затова реших да импровизирам. Това което изпозвах е топлоизолация дебела 15 мм и покрита с алуминиево фолио от едната страна (това за капака на двигателя) и същото но дебело 10 мм за вратите. Ето и малко снимки.P.S.имайте предвид че материала за вратата дойде малко дебел и имах големи проблеми да си поставя кората върху вратата, ако ще го правите използвайте малко по-тънак материал или пък отделете повече внимание за изрязване на материала който пречи.ЗАКЛЮЧЕНИЕ: МНОГО УСИЛИЯ, НЕ МАЛКО ПОХАРЧЕНИ ПАРИ И НИЩОЖЕН ЕФЕКТ но както казват "майката на сърбела е чесането"
    Прикачени файлове

От къде може да се купи тази изолация и каква и е цената?
    Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

аз го купих от магазина Топломаркет на Ератодебелата изолация ми струваше 11,80 лева за квадратен метъртрябваха ми и 2 кутии лепило прома по 8 лева едната, а пяната струваше 5 лева

Коментар

Аз съм виждал същата изолация но с двоино залепващо, което е много удобно.Преди извесно време ми попадна такъв материал(даде ми го познат които работи в строителството)работеше се с него много добре.Това което си купил наподобява много на това което аз имах и ако се слага правилно върши много добра работа.
        Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

Не знам търговското наименование на зползваният продукт, но от снимките се вижда, че това е микропореста гума едностранно каширана салуминиево фолио.Не съм сигурен дали гумата ще издържи на топлината под капака на двигателя. По спомени я дават за използване при темепратура до 100 *С.

Коментар

под капака ще издържи със сигурност защото вече я видях поставена на друга кола и издържала доста време.иначе като материал наистина е поресто но не микро поресто нито е гума, материала си е чист наилон, ако сте виждали подложките който слагат преди да редят ламиниран паркет, те това е същото самоче много по дебело.

Коментар

Много добре е станало колега :D Поздрави за усърдната работа Скоро и аз май ще се захващам, че с тези аспуси главата ми се надува Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
              Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport:Много добре е станало колега Very Happy Поздрави за усърдната работа beer Скоро и аз май ще се захващам, че с тези аспуси главата ми се надува Yell Music Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
                добре колега ама да знаеш че от това което аз съм направил ефекта клони към 0, за да има ефект трябва да разколачиш целият салон и да облепиш целият под, задните калници, багажника и тн. и по-добре да използваш "микропореста гума", това е друго от това което аз използвах и е по-скъпо, в същият магазин го имат. Успех ти пожелавам и да споделиш дали е имало ефект.

Коментар

Това лепене по вратите има ефект само при музиката ,ако питате мен...Ако искате цялостно обезшумяване ,най-важно е да се облепят тавана и пода ,особено калниците...Общо взето те са с най-голяма площ...Но за постигане на най-добър ефект се използват и подходящите материали...Но там е сериозна цифра...
                  Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                  Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                  EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi:Това лепене по вратите има ефект само при музиката......
                    да ти кажа честно и върхо музиката няма голям ефект

Коментар

Milko.Punto написа:
                      Е това зависи от конкретния материал и какви звукоизолационни свойства има...За музика се използва STP...
                      Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                      Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                      EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

С това което ползваш, няма как да има ефект, то просто не е предназначени за това.Предаторси Облепването на вратите има ефект и за обезсшумяването на купето. Представи си една метална мивка в която тече вода, от батерията и се чува едно обичайното "тропкане", но ако вземеш и облепиш дъното и с битум, това нещо ще се се намали многократно. По скъпите мивки имат битум на гърба на дъното, точно с тази цел, а средният клас такъв имат само в центъра, а ниският изобщо нямат.
                        Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

Milko.Punto написа:
                          Няма ефект върху музиката понеже по никакъв начин не втвърдява конструкцията на ламарините и резонанса си остава, аз ползвам Flash Band и BITUSELF.Облепил съм на два пласта предните врати и от вътре и от към корите, задните панели, задни калници и задната врата.Ефекта е повече от колкото можеш да си представиш.До година живот и здраве багажника и може би пода, за тавана ще е голяма играчка иначе и него бих го изолирал.
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

здравейте първо , от няколко дена и аз съм си наумил да предприема такива действия за обезшумяване на мойто пунто понеже е от старичките и като вдигна повече от 120 не мога да чия музиката дето се вика . Та видях че бая си си поиграл с колицата и това е радаващо поздравление за което . Прочетох какви ли не идеи и спорове по тази тема че и аз се чудя вече какво да слагам , но от много мнения разбрах че материала за шумоизолацията трябва да е колкото се може по плътен и след като попаднах на един клип на официалния сайт на Уест коуст къстъмс известните на всички ни маняци на поръчкови коли , се уверих че материала който се слага за изолация определено трябва да е плътен . Според мен за това няма голям ефект при това което си направил , из някои форуми даже попаднах на подобен материал като този от клипа койти е за хидроизолация - от едната страна е самозалепваща се повърхност а от другата е като фолио и хората са си го набавили от Баумакс , даже четох че не бил много скъп . Някой ако има идеи да сподели , че смятам скоро като взема заплата да се отбия до магазина и да видя за какво става дума :D
                            Фиат Пунто'95 1.1 55

Коментар

напълно правилно си разбрал приятелю chombo не прави моята грешка да си хабиш времемто и парите с тоя материал, търси го тва по-плътното и ако не го намериш в Баумакс, търси го в Ерато, защото те се занимават с камини, котли и сякакви подобни глупости и има такъв материал със сигурност.и другото което е, да знаеш че за да има ефект трябва да облепиш и пода.аиде успех и да кажеш какво е станало

Коментар

Working...
                              X