здравейте колеги,от доста време чета теми за обезшумяване на купето, но само си ги четях Миналият месец, обаче, имах малко ПТП заради което трябваше да разглобявам вратата и реших че това е подходящит момент да се пробвам и аз.Материала, който всички така усърдно хвалят из форумите не можах да го намеря и затова реших да импровизирам. Това което изпозвах е топлоизолация дебела 15 мм и покрита с алуминиево фолио от едната страна (това за капака на двигателя) и същото но дебело 10 мм за вратите. Ето и малко снимки.P.S.имайте предвид че материала за вратата дойде малко дебел и имах големи проблеми да си поставя кората върху вратата, ако ще го правите използвайте малко по-тънак материал или пък отделете повече внимание за изрязване на материала който пречи.ЗАКЛЮЧЕНИЕ: МНОГО УСИЛИЯ, НЕ МАЛКО ПОХАРЧЕНИ ПАРИ И НИЩОЖЕН ЕФЕКТ но както казват "майката на сърбела е чесането"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Опит за обезшумяване на ПУНТО МК2
Collapse
X
-
Аз съм виждал същата изолация но с двоино залепващо, което е много удобно.Преди извесно време ми попадна такъв материал(даде ми го познат които работи в строителството)работеше се с него много добре.Това което си купил наподобява много на това което аз имах и ако се слага правилно върши много добра работа.
Коментар
-
Humppa
Не знам търговското наименование на зползваният продукт, но от снимките се вижда, че това е микропореста гума едностранно каширана салуминиево фолио.Не съм сигурен дали гумата ще издържи на топлината под капака на двигателя. По спомени я дават за използване при темепратура до 100 *С.
Коментар
-
под капака ще издържи със сигурност защото вече я видях поставена на друга кола и издържала доста време.иначе като материал наистина е поресто но не микро поресто нито е гума, материала си е чист наилон, ако сте виждали подложките който слагат преди да редят ламиниран паркет, те това е същото самоче много по дебело.
Коментар
-
Valiosport:Много добре е станало колега Very Happy Поздрави за усърдната работа beer Скоро и аз май ще се захващам, че с тези аспуси главата ми се надува Yell Music Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
Коментар
-
Това лепене по вратите има ефект само при музиката ,ако питате мен...Ако искате цялостно обезшумяване ,най-важно е да се облепят тавана и пода ,особено калниците...Общо взето те са с най-голяма площ...Но за постигане на най-добър ефект се използват и подходящите материали...Но там е сериозна цифра...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Milko.Punto написа:Predatorsi:Това лепене по вратите има ефект само при музиката......Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
С това което ползваш, няма как да има ефект, то просто не е предназначени за това.Предаторси Облепването на вратите има ефект и за обезсшумяването на купето. Представи си една метална мивка в която тече вода, от батерията и се чува едно обичайното "тропкане", но ако вземеш и облепиш дъното и с битум, това нещо ще се се намали многократно. По скъпите мивки имат битум на гърба на дъното, точно с тази цел, а средният клас такъв имат само в центъра, а ниският изобщо нямат.Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100
Коментар
-
Milko.Punto написа:Predatorsi:Това лепене по вратите има ефект само при музиката......Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
здравейте първо , от няколко дена и аз съм си наумил да предприема такива действия за обезшумяване на мойто пунто понеже е от старичките и като вдигна повече от 120 не мога да чия музиката дето се вика . Та видях че бая си си поиграл с колицата и това е радаващо поздравление за което . Прочетох какви ли не идеи и спорове по тази тема че и аз се чудя вече какво да слагам , но от много мнения разбрах че материала за шумоизолацията трябва да е колкото се може по плътен и след като попаднах на един клип на официалния сайт на Уест коуст къстъмс известните на всички ни маняци на поръчкови коли , се уверих че материала който се слага за изолация определено трябва да е плътен . Според мен за това няма голям ефект при това което си направил , из някои форуми даже попаднах на подобен материал като този от клипа койти е за хидроизолация - от едната страна е самозалепваща се повърхност а от другата е като фолио и хората са си го набавили от Баумакс , даже четох че не бил много скъп . Някой ако има идеи да сподели , че смятам скоро като взема заплата да се отбия до магазина и да видя за какво става дума :DФиат Пунто'95 1.1 55
Коментар
-
напълно правилно си разбрал приятелю chombo не прави моята грешка да си хабиш времемто и парите с тоя материал, търси го тва по-плътното и ако не го намериш в Баумакс, търси го в Ерато, защото те се занимават с камини, котли и сякакви подобни глупости и има такъв материал със сигурност.и другото което е, да знаеш че за да има ефект трябва да облепиш и пода.аиде успех и да кажеш какво е станало
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар