Не слагайте ламбда от Типо, на която пише ФОРД, на 1.7 ТС мотор . Подобриха се значително нещата. Със сигурност може и по-добре, но сиромашкото гориво е по-евтино и засега няма да махам газовите запушалки по всм. система . Проблема с перката си стои и след монтаж на 2 релета преди газовите клапани. Утре ще се пробвам с 1-2 кондензатора да и облекча старта. Ако пак нестане ламбда контрола остава ламбда симулатор само . А, и потренирах днес докопване на тръбички на спирачната помпа - 3 от 4 са в границите на възможното, та и този проблем ще се отстрани тези дни. П.С. S.W.A.T. , ефектът и при мен е идентичен :P .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо 1.6 мономъртвец към 1.7 ТS
Collapse
X
-
От мен бурни аплодисменти за целия проект. Типо е любимата ми кола ( все така продължавам да си я карам ), а Алфа 155 е голямата ми мечта. Ти колега си ги слял в едно двете най-харесвани от мен коли. Днес попаднах на темата и ще я следя с интерес. Ако имам парички за по нататъка и малко свободно време бих се захванал с същия проект или нещо подобно. Ето една идея за доразвитие на проекта - как мислиш дали може да се вкара и климатроника от алфа 155 в типото като за повече лукс......... Поздрави !!!не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
...как мислиш дали може да се вкара и климатроника от алфа 155 в типото като за повече лукс.........AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
Ами това ми звучи добре. Чудех се дали ще пасне механично. Електриката не ми е проблем. А инъче и друго се замислих дали подобно конвертиране би се получило с купе от Фиат Браво вместо Типо. И те са на една платформа. Ама съм имал и Браво и сякаш имаше някои малки подробности с които се отличава от Типо . Водя се от идеята че Бравота има много вече докато е по трудно да се намери читаво купе от Типо което да е без ръжда и т.н. ( моето честно казано си ръждясва -при все че е кърпено веднъж ).не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
В коша би трябвало да станат нещатане знам като цяло, какви са разликите, а за прехвърляне и на таблото още по-малко имам идея. Челното стъкло на бравото ми изглежда различно от на типото, докато на 155 и типо са 1:1още ме е яд, че стъклото от 155-цата го цепнах при демонтажа - беше с широка тъмна лента горе. Натам, ако излезат от някъде 130 излишни лева ще го сменя и него.Иначе от днес и газовата бачка. Утре мисля да се движа на сиромашко гориво Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 . 1 Фарад кондензатори не помогнаха. Купих си ключе за бойлер от железарията и ламбда контрола остана само за ламбда симулатор. Малко неудобство е, че трябва да цъкам и 2-те ключета максимално едновремено, ама потренирах днес и се справям. Тествах с вкл. фарове, парно, задни халогени и нагревател на задния джам - няма ядове. Остана само да си обезвъздуша помпата и всичко ще е 6 на този етап.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
Браво trendi!! Справил си се прекрасно с таблото!! ) Мисля че трябва да освежиш и интериора сега! Потърси си седалки от 145/146!! Някъв сив плюш ще заспи.. аз взимах за мойта такива ама се оказа че има разлика между 92 и 93 набор, та само ги препродадох в последствие! Бях го взел за 80 лв перфектен! От мене имаш 2 калника ЩО ГОДЕ читави! :D Ама ще е чак след зимата, че са ми на колата сега!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Благодаря :D. Преден ляв и заден десен си намерих, останаха преден десен и заден ляв + минимум 2-те леви врати, ама това е за на пролет, та не е спешно във времето за сега. Интериора със сигурност няма да му е сега времето, че няма стотинки .Днес и тестдрайва на газ мина успешно. Обаче, със сигурност и на 2-те горива може още по-добре. Просто плочката мисля, че и и идва малкапочти съм сигурен, че са ми набутали за някой мъртвороден пасат 1.6 около 70-те коня и се запушва доста колата. Като включим, че при слагането на генерацията от алфата, установих намеса на араби и тръби на 45 мм външно то типото май беше с такива не и е много лесно да вдишва и издишва. Много рев много бучене и липса на съответния вървеж за тея звуци. При първа възможност ще ги сменя 2-те неща и пренастроя газта, но в тоя недоимък да видим кога ще е. Иначе съм доста доволен вече. Поне се надявам да не е висок разхода, просто ми се струва, че му е супер леко на мАторя като кротна с 80-90 кмч на 5-та. Едвам докосвам десния педал. То ще си покаже натам. Засега съм душевно удовлетволен от 3-4-те месеца мъки и гърчове :D .AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
Коментар
-
За съжаление няма развитие, защото съм във финансова бездна . Иначе, колата си движи. А, докато доживея до по-добри времена си подготвям разни неща, които към момента не зависят от париот тази снимка до края :http://trendi.snimka.bg/automobiles/...9.22324555.bigAR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
Коментар
-
TRENDi написа:За съжаление няма развитие, защото съм във финансова бездна . Иначе, колата си движи. А, докато доживея до по-добри времена си подготвям разни неща, които към момента не зависят от париот тази снимка до края :http://trendi.snimka.bg/automobiles/...9.22324555.bigFiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Да от 155-цата са. Въжможно е и да пасват - не знампазя си "очиларката" от алфата, за всеки случай. Дори и тогава е ясно, че няма да се мине без фейслифт промениминимум предната част на калниците, решетката и бронята, може би.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
Коментар
-
Да изтупам малко темата от прахта. Новата генерация 60,3 на хибрида: http://trendi.snimka.bg/automobiles/...9.23935204.big от тази снимка до края. Железарията е със себестойност около 350 лв всичко. Някой, ако се интересува мога и по-подробно да опиша нещата. Доста е шумна, ама готиното шумно - басово :P . Като поопрявя визията на отвора на бронятаче нещо малко е на кълъч със задното гърне към момента ще направя и клипче на звука. Ето едно предварително от шофьорското място: http://vbox7.com/play:bc7c6ac587 ...AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар