колеги ,дайте някви идеи за силов туниг на тоя мотор и как би могъл да дигне малко кончета покакъвто и да е начинГрешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Идеи за силов туниг на тд 100
Collapse
X
-
Идеята ми в темата от линка е точно такава.Повече мощ с добавяне на кислород или LPG.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63845Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
да разбирам идеятати но лично мен не ме устройства,а и в момента сам си направил един реактор за браунов газ и поведението на автомобила е незначително по добро,но дава дора икономия , намерих доста материали за тия водни инжекции,но не можах да си обесня каква е тяхната крайна цел,да се вкарва по голямо количество кислород?който разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
-
Вдигни малко налягането на помпата. Става с навиване на болта, който е зад черната тапа. С не повече от 130-150* Така ще увеличиш две неща - порцията гориво и динамичния аванс на автоматичния регулатор в помпата. Заедно с това, завърти на 15-16* в плюс, датчика на педала за газта. С последното ще има малко повече динамичен аванс. Имаше някакви идеи в интернет и за презаписване на чипа на компютъра, заедно с увеличаване на налягането в помпата, за още повече аванс към авансатора, но там трябва контролер. Защото като се увеличи само налягането на автоматичния регулатор на авнса в помпата, авансатора чрез управлението от компютъра, се стреми да го коригира. Друго което можеш да направиш е да изчистиш добре всмукателя и отворите в главата. Не малко кончета ще дойдат и от шлайф на клапаните с проверка за уплътняване.Fiat Marea TD100
Коментар
-
djo8 написа:да разбирам идеятати но лично мен не ме устройства,а и в момента сам си направил един реактор за браунов газ и поведението на автомобила е незначително по добро,но дава дора икономия , намерих доста материали за тия водни инжекции,но не можах да си обесня каква е тяхната крайна цел,да се вкарва по голямо количество кислород?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:djo8 написа:да разбирам идеятати но лично мен не ме устройства,а и в момента сам си направил един реактор за браунов газ и поведението на автомобила е незначително по добро,но дава дора икономия , намерих доста материали за тия водни инжекции,но не можах да си обесня каква е тяхната крайна цел,да се вкарва по голямо количество кислород?който разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
-
iuly_vn написа:Вдигни малко налягането на помпата. Става с навиване на болта, който е зад черната тапа. С не повече от 130-150* Така ще увеличиш две неща - порцията гориво и динамичния аванс на автоматичния регулатор в помпата. Заедно с това, завърти на 15-16* в плюс, датчика на педала за газта. С последното ще има малко повече динамичен аванс. Имаше някакви идеи в интернет и за презаписване на чипа на компютъра, заедно с увеличаване на налягането в помпата, за още повече аванс към авансатора, но там трябва контролер. Защото като се увеличи само налягането на автоматичния регулатор на авнса в помпата, авансатора чрез управлението от компютъра, се стреми да го коригира. Друго което можеш да направиш е да изчистиш добре всмукателя и отворите в главата. Не малко кончета ще дойдат и от шлайф на клапаните с проверка за уплътняване.който разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
-
Vladim написа:djo8 написа:в смисал друго турбо да е с по голям дебит? за интеркулера си мисля за една домашно направена водна инжекциякойто разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
-
Vladim написа:djo8 написа:в смисал друго турбо да е с по голям дебит? за интеркулера си мисля за една домашно направена водна инжекциякойто разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
-
djo8 написа:Vladim написа:djo8 написа:в смисал друго турбо да е с по голям дебит? за интеркулера си мисля за една домашно направена водна инжекцияFiat Marea TD100
Коментар
-
мерси колега iuly_vn за поясненията. Номера с клапана си мислех да го от отиграя ,беше ми протекла помпата и клапана де, та имах вазможност , но ми казаха , че вдига мн. разхода.Но ако може да ми обясниш каде е тая черна капачка да по ровя малко там,или снимка ше е по добре,благодаре предварителнокойто разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар