за 18ски няма никаф проблем с гуми 35-40 но над 45 вече опира по завои и дупки .. трябва спортно окачване а та цените са уникални......... а ето 19ските на колета тои или е с гума 35 или няма под калници ако прати краино лято и краино дясно с тези джанти аз си режа вените ВЕРТИКАЛНО !!!! а за 1.8 16в 131 кончета на 19ски - това би било смърт !!!
Е не си режи вените чак :D Иначе колегата каза, че гумите са 235/35/19 и не му опират никъде
За мен за да има една кола големи джанти,трябва да са и нужни,а има две причина за това.Или с малките гуми не може да тръгва поради голямата мошност.Или за да може да кара екстремно и да може да спира по бързо от заводското предвидено се нуждае от по големи апарати съответно супорти. и му опират в малките джанти съответно слага по големи.Но да сложиш големи джанти и да си с малки дискове е леко смешно да не говорим ,че се виждат и такива с барабани от зад иначе,с 17 ки -18 киНо за мен големите джанти трябва да се слагат най вече ако се нуждаеш от по големи дискове,защото за тръгването си има сликове няколко модела.А за колегата който ще си реже вените щото бил другия с 19-ки нямам думи..всичко е възможно но колко е практично и правилно е друг въпрос.И за да не съм изцяло оффето уно със 16 ки 9 джаула 225/40/16
uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
renault espace 99' 2.2dt + автоплатформа
trabant 601 69'
Е то така ако го повдигна като бъги ще му сложа и 20-ки :D Нали целта е да е красиво Влез ми в гаража и виж моята кола как е сега в момента и кажи какви цолажи може да се сложат И защо да е целта да се сложат големи джанти само заради спирачките Аз бих ги сложил за да е по-красива колата, обаче трябва наистина много ниско окачване за такива големи джанти иначе има опастност колата да заприлича на SUV
Е то така ако го повдигна като бъги ще му сложа и 20-ки :D Нали целта е да е красиво Влез ми в гаража и виж моята кола как е сега в момента и кажи какви цолажи може да се сложат И защо да е целта да се сложат големи джанти само заради спирачките Аз бих ги сложил за да е по-красива колата, обаче трябва наистина много ниско окачване за такива големи джанти иначе има опастност колата да заприлича на SUV
каде видя,че колата е дигана и е като бъги като на всичкото от горе е със кони и -40мм предните калница са резнати просто,но не това е темата колата от давна не е със тези джанти и с тези гуми.а защо за големи спирачки трявбат големи джанти може сам да си отговориш като се опиташ за сложиш 4-6 бутални апарати и 300 и нагоре мм дискове.А големи джанти на малки дискове си е смешно както и на 100 коня кола да сложиш 18 ки (а широките джантите бяха сложени за едно конкретно състезание и си казаха думата,сега колата е така)гуми: Yokohama avs sportджанти: аджант рейсинг 7.2кгПричината да мина от 13 ки на 15 ки е за да мога да сложа 4 бутални апарати и 280 мм дискове,за нищо друго.И няма по хубаво от това джантите да са ти леки и да са си нормалните за колата има тема за това!Всяко едно слагане на по големи и по тежки джанти не е в + за колата и нейния "вървеж"
uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
trabant 601 69'
И защо да е целта да се сложат големи джанти само заради спирачките
На една кола с повечко мощност под капака и трябват хубави спирачки.Малката джанта няма как да влезе при големи спирачни апарати...пример:ако ти на твоята кола може да си караш с 14 цолови джанти,едно ХГТ неможе заради по-големите спирачни дискове и апарати.
Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
ии бебито имах преди едни компактни 4 бутални брембота баш за такъв диск 288,,,ам ги разкараха за колегата аз на мойто тъпо съм с 225 сликове на 17 тъй че влизат
И защо да е целта да се сложат големи джанти само заради спирачките
На една кола с повечко мощност под капака и трябват хубави спирачки.Малката джанта няма как да влезе при големи спирачни апарати...пример:ако ти на твоята кола може да си караш с 14 цолови джанти,едно ХГТ неможе заради по-големите спирачни дискове и апарати.
:D Колега на мен тези неща са ми ясни, че на 284мм. дискове не може да сложиш 13-ка а си трябва 15-ка :D Просто колегата спори, че големи джанти се слагали заради по-големи спирачки Аз не съм съгласен с това защото аз например искам да мина на голяма джанта 18-ка например и тази джанта не я слагам заради това, че ще сменям спирачки , нещо повече НЯМА да сложа по-големи спирачки, а слагам голяма джанта с нископрофилна гума, естетически колата да изглежда добре Не мисля да се състезавам изобщо Също не виждам защо да е безислено на 100 коня кола да сложиш 18-ка Ама колегата явно не разбира какво искам да му кажа, ето 2 снимки на типото ми, което също е с ниско окачване:
ии бебито имах преди едни компактни 4 бутални брембота баш за такъв диск 288,,,ам ги разкараха за колегата аз на мойто тъпо съм с 225 сликове на 17 тъй че влизат
Точно тях имам в предвид,ако може и да са като нови -няма да има грешка. :DДо колкото знам на 20В турбо май си излиза сериино с тях
uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
trabant 601 69'
Коментар