Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

9J джанта ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

9J джанта ?

Колеги, имате ли представа дали 9J 15-ка или 16-ка (главно за 15-ка ме интересува) отзад ще опира в калниците на фиат брава, като колата е със спортни пружини или ще трябва да се раздуват и калниците?
    ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
    Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
    Jet Black E46 M3

Най-вероятно ще опира и ще трябва да ги раздуваш. Нормално калника събира гума с широчина от 195 до 205, но при ширина на джантата 7,5-8J. Когато джантата ти е широка 9J и с гума до 205 широка, самата гума се разпъва повече и започва да опира.

Коментар

ще имаш проблеми колега ........ и с гумите ще ти е трудно защото на 9 J гума 205 много се разпъва трябва ти по широка а те са цифра
      ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
      Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
      Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

Еми явно ще трябва да се пробват, въпреки че и аз съм почти сигурен, че ще опират. Лошото е, че 9J не се срещат много много, като 4x98 аз до сега не съм виждал. Mай ще трябва да се търсят 4х100 и първо да се пробват, че май ще бера ядове. Аз гледам 7.5J отпред и 9J отзад, но задните ме притесняват, че ще ги съсипя доста бързо по дупките. То 205 се разпъва на 9J, обаче борда им остава незащитен при streching-а и след всяка дупка по нашите хубави пътищая.....
        Jet Black E46 M3

Коментар

ако искаш имаш и опция 195/40/16 на 9ж хихиихих. Стои много яко, ама иска яко пазене на джантата.[/img]
          Прикачени файлове
          Fiat Punto MK2 Broom Yellow 200++

Коментар

ще опират аз съм с 8j на 15 и ми опира на места ако е много твърдо окачването няма проблем.... ама говорим за окачване от рода на КW реголируемото....

Коментар

riot написа:
              ако искаш имаш и опция 195/40/16 на 9ж хихиихих. Стои много яко, ама иска яко пазене на джантата.[/img]
              a знаеш ли колко бързо се прецаква самата гума и колко е опасно да се кара с такава разпъната гума >?
              ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
              Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
              Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

да е опасно, опасно, колко да е опасно, прав си опасно, но сяко нещо си иска пазене. Аз мойте ги карам бая време и нямам никакви проблеми . Размера е 195/45/14 джантата 14" 8j :P
                Прикачени файлове

Коментар

Много е хубаво Cinquecento-то с тези гуми и джанти, точно такъв ефект искам да постигна.
                  Jet Black E46 M3

Коментар

Този ефект ако искаш можеш да го постигнеш и с 7J 15кино джантите трябва да са задължително с малко ЕТ
                    FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

ninoneno написа:
                      Този ефект ако искаш можеш да го постигнеш и с 7J 15кино джантите трябва да са задължително с малко ЕТ
                      а какви гуми ще стречне на 7дж само не ми много ясно, защото колега не иска изнасяне и иска да разпъне гумата на джантата.

Коментар

riot написа:
                        ninoneno написа:
                        а какви гуми ще стречне на 7дж само не ми много ясно, защото колега не иска изнасяне и иска да разпъне гумата на джантата.
                        185 ще седят лекинко разпънати,пък 175 задоволително.
                        Fiat Tipo
                        Corsa b комби !

Коментар

При много разпънати гуми имам съмнени, че при навлизане в остър завой с висока скорост може да стане гаф
                          '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                          '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

на 185 и 175 на 15 цола по нисък профил от 55 да не каже 60 няма и строи супер грозно. Ще те пратя снимка на 16 цола 9 дж със 215 на 55 да видиш колко е гадно.

Коментар

S.W.A.T. написа:
                              При много разпънати гуми имам съмнени, че при навлизане в остър завой с висока скорост може да стане гаф
                              Малко си ми далече иначе може да ти направа едно кръгче да видиш. Колата ми е обута с Toyo Proxies T1R с жълто кони и полиеританови тампони на всякаде, по дебили щанги, разпънки и така ... . Fun-а е на много голямо ниво особено като тръгнеш по хубав път към планината. :P

Коментар

Working...
                              X