Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Marea интериор + снимки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колега ти ме разби направо всичко е много яко, и аз много се зарибих.на работа имаме една кочина дето ще я мятаме на вторични,на която съм свалил пластмасите.ще взема една кутия хелмевект ако съм разбрал правилно и няква кожа експериментално да видя какво ще стане.после мисля да взема тимно синя или няква такава в цвета на бравото и да облека всички декорации по интериора с нея,а другото ще запазя тъмно сиво.дали ще е добре в тази комбинация незнам само наум си го представям. имам няколко въпроса?1.мават се и двете повърхности?2.колко се чака да дръпне лепилото преди слепването?3.там където е платняната част на вратата,сваля ли се, или се лепи в/у нея.понеже тука никаде не видях снимки или инфо по въпроса освен че после трудно се слага обратно4.тая конзола за телевизора как я избачка.на снимката в завършен вид ми изглежда като оригинална.липсват въздуховодите където духа и конзилата за радиото.
    fiat bravo sx 1.6 16V 103

Коментар

Конзолата я лях от стъкломат и смола, колега.Относно лепенето - мажат се и двете повърхности и се чака да дръпне лепилото. Виж на 8-ма страница, последните снимки на кората на багажника.Лепилото дърпа в зависимост от температурата на въздуха.Плата на кората се сваля, както и дунапрена под нея, след което се полага кожата

Коментар

ок.тая седмица мисля да почвам с опитите
        fiat bravo sx 1.6 16V 103

Коментар

Колега, докъде стигна?АКо може някоя и друга снимка - много се кефя на това което правиш.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
            Колега, докъде стигна?АКо може някоя и друга снимка - много се кефя на това което правиш.
            В момента не се занимавам с колата, понеже нямам време.За сметка на това, трупам части за нея от близо 5 месеца и в мометна в няколко кашона чакат следните неща:пластмасови външни дръжкинови кори за под таблото (много от колите ни са със скъсани/счупени или липсващи такива)трети стоп от Мареа Уикенд (светодиоден, за сметка на този на седан версията)заден централен плафон + два странични чакащи вграждане, отново от Уикенд14" монитор, който смятам да сложа в багажникаматериали за изработването на кора за вратата на багажника, че седаните са лишени от тази екстраедин малък светоотразителен триъгълник, пак за капака на багажниказадни плафони от Уикенд за багажника и много други, како и карбоново фолио, за да си довърша започнатото по конзолите.Вчера завъртях десетина телефона, да си търся часовник от Лачети, че колегата reter ще ме изпревари с проекта , но се оказа, че хората не познават парите.Не получих предложение под 50 лв., а един от търговците обяви цена от 80лв.... без коментар. Реших да потърся часовник от Корса, но цените бяха като горе посочените. В тази връзка, ако някой има познат или приятел, който има корса на части, моля да ме свърже Иначе съм харесал друг автомобил, който за сега е просто идея.Едно е сигурно: и да сменя колата, няма да оставя фабричния интериор със сигурност

Коментар

за новия трети стоп наподобяващ този на мареа комби погледни това:http://www.ebay.co.uk/itm/25-Inch-54...t_1059може да ти е от полза пък има и различни режими. а и цената м уе поносима.
              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
              182A4.000 IAW49F
              LPG - Lovato EasyFast
              ----------------------------
              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
                за новия трети стоп наподобяващ този на мареа комби погледни това:http://www.ebay.co.uk/itm/25-Inch-54...t_1059може да ти е от полза пък има и различни режими. а и цената м уе поносима.
                Това е супер, колега, но ми се струва малко bling-bling.Внимавам да не става тюнинг.Ето го стопчето от комби, което съм си заделил.Чудя се дали да го отворя и да му подменя светодиодите с малко по-силни. Ето ги и корите, все още във фабричният им вид. Днес им свалих шумопоглъщащата ватаи ги приготвих за подлепяне със стъкломат и смола. Искам леко да ги подсиля за да издържат на шутове от недобронамерени пасажери.Ето и един капак за бушоните с три болта, който смятам да разглобя утре, да позакърпя, тапицирам и монтирам в колата. Тези масовите капаци с двете болтчета, почти винаги отзяват и е доста грозно, като се отвори вратата. Една леко модната решетка за предния капак, която ще бъде черен мат. Ще се монтира веднага след като облепя предния капак, тавана и багажника с карбоново фолио. Реших, че затварянето на предния капак не е от най привлекателните решения.Решетките на говорителите ги обякох с черно трико :Има още малко работа по тях.Трябва да им подлепя резервите, но и утре е ден.

Коментар

съгласен съм за блинк-блинк ефекта, но щом си се сдобил с другия стоп линка е излишен аз мислех че тепърва ще го търсиш и купуваш.иначе успех! следя темата с интерес....и все още търся лентов кабел :D
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast
                  "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
                    съгласен съм за блинк-блинк ефекта, но щом си се сдобил с другия стоп линка е излишен аз мислех че тепърва ще го търсиш и купуваш.иначе успех! следя темата с интерес....и все още търся лентов кабел :D
                    Пусни една тема в "Купува, че аз поразпитах тук-там, но без успех...Продължение от днес:Изрязах фабричня стоп от кората и я потготвих за подлепяне. Реших да подлепя и слабите места, както и щипките.Днес беше доста студенко и смолата ми беше станала на желе.Спасих положението по следния начин :Подлепих корите на таблото.Купих си една леко потрошена кора за багажника, че моята я тапицирах, но забравих да затворя две грозни вдлъбнати, които се виждат на снимките. Позакърпих я, доизградих на едно място понеже липсваше парченце и я потготвих за тапициране.Доста е захабена, но като се тапицира ще светне .За запушването ползвах парчета от същата пластмаса.Остана едно тъничко китосване и полагам кожата.Реших да тапицирам и предните решетки с трико, понеже задните станаха доста добре.Продължение - утре ! Честита коледа на всички! :P

Коментар

Ето я моята кора но това е само пълнежа на тази "дупка" или вдрълбнатина , не знам как да на река това недоразумние на задната кора По - късно днес или утре на светло ще кача снимка на готовата и вече монтирана кора.
                      Прикачени файлове
                      182A4.000 IAW49F
                      LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Ewing написа:
                        Ето я моята кора но това е само пълнежа на тази "дупка" или вдрълбнатина , не знам как да на река това недоразумние на задната кора По - късно днес или утре на светло ще кача снимка на готовата и вече монтирана кора.
                        Как го сдела това нещо ?Прилича ми на пресовано във форма, но не вярвам да си го направил така.Качи повечко снимки!Изглежда интересно

Коментар

не си намерих другите снимки за това ето малко нови....мръсни са ми стъклата но предполагам се добива представа какво е станало.малко съм си изцапал колара но като че ли лятото ще я чиста Не не е пресована форма. не ме бива по тези операции, по скоро съм на ТИ с по - грубите машини, флекс, прободен трион, бормашина с накрайници за фрезоване на дърво и шкурка Та формата на кората я снех от кората с картон след което го нанесах на 18мм дебела дъска. Подготвих ръбовете да отговарят на наклона на рубовете на кората. След което със хайба за флекс за полиране снех от краищата на дъската за да пасне. Наложи се защото се оказа че дъното на тази вдлъбнатина на кората не е плоско. В краищата е към 14мм а в средата е 25мм. То си и личи на първата сника къде съм снемал от дебелината. Може би с отливка ще стане по добре и по лесно , но кактро казах не ме бива пък и не исках да цапам плата на кората, че си е в тон с интериора и не исках да го сменям.едит: 27,12,2011: сега забелязах че една от снимките не се е качила.
                          Прикачени файлове
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Твоята кора е станала супер! Едвам се забелязва, че имаш още два, скрити говорителя. Снимките ме карат да се замисля, дали да не изравня кората и да я направя на едно ниво, както е при теб.Мераклия съм за едни елипси отзад, че фабричните отвори за говорители са мънички. Лошото е, че точно под картонената кора има ламарина, а на мен хич не ми се реже...

Коментар

да и мен малко ме е яд, че се виждат дупките, но сега е по-добре Преди се виждаха и говорителите....а те са оранжеви и при силно слънце си личаха.наложи се в отворите за говорителите да опъна нов слой плат. Та сега само отвоте личат и то при определена светлина. отвън като се погледне и не личат.Колкото до рязането....да малко тъпо са го змислили....и аз рязах....грозно стана, но иначе не става. В оригиналните места за говорители събрах дресите и пищялките. Там интервенции не съм правил...место доволно имаше
                              182A4.000 IAW49F
                              LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Извинявам се за отклонението от темата, но бих искал да попитам, дали при вече свалени под/таван/кори на ламарината не е удачно да се монтира допълнителна шумоизолация.Аз имам такава, заради музиката и смея да твърдя, че ефекта е поразителен, а хем при мен е само на вратите и в багажника, т.е. аз нямам на пода и тавана - тогава сигурно щеше да е направо като в S-класа

Коментар

Working...
                                X