Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Marea интериор + снимки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Само заради теб го чета този раздел Много добре се получава. Сега ме е яд, че продадох Бравото. Явно имаш вкус и достатъчно сръчни ръце. Качвай снимки, че ми е много интересно.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Имам няколко въпроса, мисля че е по-добре да ги задам тук, така че да не ти ги зададе някой пак..1. Какви пари я взе кожата от тази фирма на кв.м?2. От жегата няма ли да се нагърчунти кожата?3. По ръбовете и напасванията с други елементи как се получава? Някъде фуга получи ли се?4. Потропването на таблото утихна ли на дупки?5. Спрейовете без кит не те ли е страх че ще почнат да се белят?6. Преди да лепнеш това карбоново фолио третираш ли повърхността?7. Каква е гаранцията че от жегата няма да тръгне да се разлепя?8. Фолиото как го прегъваш по ръбовете?9. Прегъването на кожата отзад на елементите дълго ли го оставяш?10. Третираш ли кожата отзад? Силикон, лепило, такер?11. Корите на страничните огледала вътре ще ги правиш ли?12. Вдлъбнатините как ги изпъваш? Където е вдллъбнато не те ли е страх, че ще се отлепи и ще увисне като марсол? Говоря за зад 13. дръжката за отваряне вътре, долу при предната врата над джоба?14. Отворите на колоните ще ги правиш ли или ще слагаш допълнително колони огоре като на голф. и подобни...?15. Силно ли се опъва кожата или трябва просто да прилепне?16. Дупките, които си запълнил с пяна ли си ги пълнил или с друго преди стъкломата?17. Стъклото на километража с какво си го полирал? Машина необходима ли е? или само с парцал и рЪка!?18. Мажеш ли с нещо кожата след като я залепиш? Трябва ли да се третира като за първи път отгоре?19. Лаковете каква марка са?Иначе забравих най-важното! Колега ЕВАЛА! Много си добър и много добре си се справил! Надявам се да си намеря кожа, едно време и аз исках да правя такива неща, само че за шумоизолация... Но оставих нещата наполовина...Сега отново си взех колата и се надявам да продължа започнатото...
      НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
      И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

Коментар

Lane Staley написа:
        Само заради теб го чета този раздел Много добре се получава. Сега ме е яд, че продадох Бравото. Явно имаш вкус и достатъчно сръчни ръце. Качвай снимки, че ми е много интересно.
        Нямам време напоследък да работя по интериора на моята кола, с тези брави, които взех за части.Сега бързам да взема рейката на едната и скоростите на другата, че моята рейка чука и тече като река, а скоростната ми кутия е с повредена 4-та, вече 100К км.До края на др. седмица ще съм приключил с тези занимания и ще продължа с интериора Какво пречи да се занимаваш със Реното.Аз имам чувството, че ако скоро взема Алфа GT, ще режа и преправям повече от колкото по Мареата :D
        KbH40 написа:
        Имам няколко въпроса, мисля че е по-добре да ги задам тук, така че да не ти ги зададе някой пак..1. Какви пари я взе кожата от тази фирма на кв.м?2. От жегата няма ли да се нагърчунти кожата?3. По ръбовете и напасванията с други елементи как се получава? Някъде фуга получи ли се?4. Потропването на таблото утихна ли на дупки?5. Спрейовете без кит не те ли е страх че ще почнат да се белят?6. Преди да лепнеш това карбоново фолио третираш ли повърхността?7. Каква е гаранцията че от жегата няма да тръгне да се разлепя?8. Фолиото как го прегъваш по ръбовете?9. Прегъването на кожата отзад на елементите дълго ли го оставяш?10. Третираш ли кожата отзад? Силикон, лепило, такер?11. Корите на страничните огледала вътре ще ги правиш ли?12. Вдлъбнатините как ги изпъваш? Където е вдллъбнато не те ли е страх, че ще се отлепи и ще увисне като марсол? Говоря за зад 13. дръжката за отваряне вътре, долу при предната врата над джоба?14. Отворите на колоните ще ги правиш ли или ще слагаш допълнително колони огоре като на голф. и подобни...?15. Силно ли се опъва кожата или трябва просто да прилепне?16. Дупките, които си запълнил с пяна ли си ги пълнил или с друго преди стъкломата?17. Стъклото на километража с какво си го полирал? Машина необходима ли е? или само с парцал и рЪка!?18. Мажеш ли с нещо кожата след като я залепиш? Трябва ли да се третира като за първи път отгоре?19. Лаковете каква марка са?Иначе забравих най-важното! Колега ЕВАЛА! Много си добър и много добре си се справил! Надявам се да си намеря кожа, едно време и аз исках да правя такива неща, само че за шумоизолация... Но оставих нещата наполовина...Сега отново си взех колата и се надявам да продължа започнатото...
        Върна ме в училище с тези 19 въпроса Добре Ето отговорите :1. Около 12 лв., за квадрат.Не помня с точност, понеже пазарувам доста неща от там.2. Второ лято стои пред нас и се пече.За сега нищо й няма.3. Няма проблеми почти никъде.Това е така, понеже съм предвидил и съм снел материал от ръбовете на някой елементи.И да не го направиш, пак няма да има грозни процепи.4. Моето не е тропало, кой знае колко, но сега не тропа изобщо.Когато попие препаратчето за кожа, което ползвам, започва да скърца от там, където се допират таблото и кората на вратата.5. Няма причина да почнат да се белят, при перфектно подготвен детайл.6. Третирам ръбовете със EdgeSealer, иначе фолиото се събирa от жегата.7. --8. Фолиото, което ползвам е едно от най-скъпите, които се внасят в България. Ужасно еластично и лесно за работа.9. Зависи от детайла.Най-много съм оставял по15мм.10.Мисля, че е писано в темата някъде. Ползвам полихлоропреново лепило.11.Няма да ги правя, нито с кожа, нито с фолио, понеже моята кола няма ел. огледала, а капачките на ръчните огледала са доста трудни за обличане.Пръснал съм ги с черен мат.12.Пистолет за горещ въздух.В началото имах случаи на събиране на кожата.Много е неприятно.13.Там, както и при вдлъбнатината под лоста за волана, срещнах големи затруднения.14.Отворите на говорителите са затворени.Първоначалната идея беше да монтирам говорителите със собствените им решетки, но реших, че няма да е издържано. Малко след това дойде идеята за 5.1 в колата и сега нямам нужда от говорителите във вратите.15.Силно.На места - много силно.16.Полиуретанова пяна.17.Нямам машина.Полирах стъклото на ръка с шкурка 2500 и пасти Т10 и F05.18.Няма нужда от третиране.Почиствам я със LOC, след което нанасям препарат или мляко за кожа.19.Кои лакове?

Коментар

Супер! Много благодарско за подробният отговор, просто един път..Това ми бяха въпросите, звъннах и на фирмата дето си взел кожата и ми казаха, че била между 8 и 15 лева в зависимост от дебелината.. Явно ти си взел някаква средно дебела.. Не е ли по-добре да е по тънка за да може повече да се разтяга?Дебела, ОК за корите на вратите, ама по пластмасите сигурно ще стане яко грубо...В София като че ли на местата където съм гледал кожи е било малко по-скъпо, но то пък и количеството не е голямо...Взимам хелмевекта и ще вида откъде ще е по-оферта да взема кожата,, щото от тая фирма дето си написал мога да поръчвам и с куриер да дойдат, ама като не съм ги видял какъв цвят са , ще е доста рисковано... Въпреки, че съм намислил много тъмно зелено, ама много тъмно зелено почти черно да е.. незнам как ще изглежда... Колата и тя е зелена... с кафявото ще е още по-готино, ама мисля, че колкото е по-светъл цвета, толкова повече ще бие на очи всяка грешка на изделието хаахаХайде дано скоро и аз да пиша в темата...Поздрави за начинанието и още веднъж благодаря за съдържателният отговор..
          НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
          И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

Коментар

Колкото по-тънка и еластична е кожата, толкова по-добре. Ако е естествена кожа или велур, пък става невероятно!От кожата с която аз работя има няколк оцвята, сред които няма зелен, нито тъмнозелен.По-добре намери вносител на кожи в София, за да си я видиш и пипнеш преди да купиш. Моят съвет е да си приготвиш някакви пробни детайли, понеже първите тапицирани неща, е доста вероятно да не ти харесат.Ако имаш приятел с кола за части, го помоли да ти даде някои съвместими пластмаси и пробвай първо на тях.Ако искаш, преди да започнеш, ме намери в скайп, за да ти подскажа някой тънкости.

Коментар

lithrone написа:
              Какво пречи да се занимаваш със Реното.Аз имам чувството, че ако скоро взема Алфа GT, ще режа и преправям повече от колкото по Мареата :D
              Гаранцията А и ме съмнява да мога значително да подобря интериора на двегодишна кола. Виж, после жена ми може да ми разкраси екстериора

Коментар

Lane Staley написа:
                lithrone написа:
                Какво пречи да се занимаваш със Реното.Аз имам чувството, че ако скоро взема Алфа GT, ще режа и преправям повече от колкото по Мареата :D
                Гаранцията А и ме съмнява да мога значително да подобря интериора на двегодишна кола. Виж, после жена ми може да ми разкраси екстериора
                Връщам си думите за рязането - назад :D Изобщо не съобразих, че е нова

Коментар

В неделя остана малко свободно време, което реших да вложа в конзолата.Залепих рамката на ТВ-то, заради фолиото и китнах лекослед това, шкурене с 400, 800 и 2000Ето я в завършен видЕто я и монтиранаСледва вграждане на копчето за включване на мониторчето, някъде около това за аварийните, монтиране на огледала с подгрев и вграждане на копчето за подгрева ако не реша да се включва заедно с реотаните на задния прозорец.

Коментар

На снимката на предишната страница изглеждаше по-мафиотско като е черна конзолата. Това фолио от тези релефните ли е или от по-евтините?
                    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Абе хора, честно тая имитация на карбон радва ли ви изобщо, в сервиза идват доста коли с капаци, тавани, лайсни и не знам си какво още налепени с тази смрад Направо ми се драйфа
                      '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                      '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

PaUnOff написа:
                        На снимката на предишната страница изглеждаше по-мафиотско като е черна конзолата. Това фолио от тези релефните ли е или от по-евтините?
                        По-хубаво е черен мат, но за да бъде черен мат, трябва да пръскам шприц и тогава мат, че има мънички забележки, които ме дразнят.Другата причина да е с фолио е, че тоя черен мат се напрашава веднага след, като сваля за миг прозорците.Трудно се почиства и остават пръстчета, като се пипне, а фолиото, нито прах го плаши, нито пръстчета.Фолиото е 3М-ско, релефно, полагано с 3M Edge Sealer.Дано не се събере от жегата, че лепих една Вектра (без Edge Sealer) и за седмица на жегите, заприлича на г*з
                        S.W.A.T. написа:
                        Абе хора, честно тая имитация на карбон радва ли ви изобщо, в сервиза идват доста коли с капаци, тавани, лайсни и не знам си какво още налепени с тази смрад Направо ми се драйфа
                        За интериор, на мен ми харесва, понеже първоначалният вид на фолиото се запазва.За капаци и тавани съм против, но все пак е въпрос на вкус.Ако го видиш на живо, вечер, ще се влюбиш сигурен съм!

Коментар

То е и скъпичко предполагам- ЗМ ?
                          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Много добре става.Обаче си мисля... почти всичко ти е черно. Може би е добре да помислиш за малко бяло или "алуминий" за акцент?Ако искаш сложи една снимка на цялото табло и да го измислим, а? Че то само да гледаме не е работа малко и с идеи да участваме.

Коментар

PaUnOff написа:
                              То е и скъпичко предполагам- ЗМ ?
                              86лв. е за m2, но цената е неоправдана, понеже единствената разлика с това от 40лв. е, че 3М-ското има канали за избутване на въздуха.С други думи е по-лесно за работа, нищо повече.
                              Lane Staley написа:
                              Много добре става.Обаче си мисля... почти всичко ти е черно. Може би е добре да помислиш за малко бяло или "алуминий" за акцент?Ако искаш сложи една снимка на цялото табло и да го измислим, а? Че то само да гледаме не е работа малко и с идеи да участваме.
                              Няма да е лошо да има малко "метал" по таблото Мисля си за някакви лайсни, но не знам дали ще мога да ги изпълня.Също може да поръчам да ми изрежат/гравират нещо и да го сложа на "челото" на централната конзола (над мониторчето)Ако имате интересни предложения, ще се радвам да ги изчета Съжалявам, но нямам друга снимка.

Коментар

Аз съм влюбен във вида на истинския чист и небоядисан карбон
                                '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                                '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Working...
                                X