Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Marea интериор + снимки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiselo написа:
    аз пък съм инат и ще направя експеримент със шевове дори съм го измислил как да стане право и здраво утре вкарвам фуф за ремонт/смяна на съединител и два носача и после се заемам с тапицирането ще гледам вдруги ден да има поне малко резултат ако успея да я взема от сервиза ще снимам и ще кача и аз снимки със резултата от тапицирането дори днес след адското лутане си намерих перфектната кожа остана конеца в правилния цвят някой и други инструменти и започвам
    Дано си взел тънка кожа без подплата. Успех и да покажеш какво си направил дори поетапно ако ти се занимава Ползвай и пистолет за горещ въздух нищо че ще шиеш! Улеснява многократно работата .Разреждай лепилото докъто стане с гъстотата на боза и нанасяй и на двете повърхности като внимаваш много да не правиш локвички върху кожата че се разяжда яко !

Коментар

ъм първо....с кожа с подплата определено е доста сложно...а с какво разреждаш лепилото? то и без да го разреждаш става но ми е интересно какъв ще е резултата
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
        ъм първо....с кожа с подплата определено е доста сложно...а с какво разреждаш лепилото? то и без да го разреждаш става но ми е интересно какъв ще е резултата
        С подплата за таблото спец. си е мазохизъм...Кожа с подплата съм сложил на меките части на корите на вратите и нищо че са равни повърхности видях голям зор.Лепилото разреждам с ацетон(понеже е на ацетонова основа).Хубаво е да е по рядко от боза даже защото като е гъсто докато разнасяш с четката стават топчета които после на някой участъци се забелязват.Не лепи без да си разредил!Ако нещо ти е неясно на теб или на някой друг захванал се нека пита тук в темата понеже тънкостите са много а аз на всички съм им сърбал попарата и вече съм ги преодолял кажи речи изацяло.Ето я и кората на водача почти завършена:

Коментар

добре покажи ми снимка и как изпъваш кожата то е ясно с горещ въздух ама не залепва веднага как я задържаш изпъната? и ако може някоя снимка отдолу да видя как я захващаш в края

Коментар

kiselo написа:
            добре покажи ми снимка и как изпъваш кожата то е ясно с горещ въздух ама не залепва веднага как я задържаш изпъната? и ако може някоя снимка отдолу да видя как я захващаш в края
            Не мога да снимам докато работя защото всичко става много набързо иначе рискувам да разваля детайла.Мажат се и двете повърхности с лепило, изчаква се да дръпне и тогава се опъва и залепва след ката си нагрял кожата с пистолета.Веднъж допреш ли кожата и повърхността вече няма махане.Тоест не ми се налага да я държа опъната тя си залепва достатъчно здраво.Ако нямаш опит с хелмевекта ще ти е по трудно.Започни с по-прост и неотговорен детайл.Краищата ще снимам утре защото фотото ми няма светкавица и при липса на слънчева светлина снимките стават ужасни.Утре ако се прибера по-рано от работа ще тапицирам някой малък детайл и ще намеря начин да заснема клип.НЕ обещавам обяче понеже си имам доста други задължения.Ето малко снимки от работата по стъклото на километража:Намерих и снимки на капака на бушоните.Той се състои от две части които трябва да се разлепят преди тапицирането.След тапицирането двете части се залепят отново.Аз използвах Хелмевект.Същия метод важи и за капака на жабката.

Коментар

Като гледам тия щипки и работата отива на професионално ниво Браво много красиво става
              Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
              Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
              Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
                Като гледам тия щипки и работата отива на професионално ниво Браво много красиво става
                Е чак професионално.... Гледам да си олесня работата с тези модерни дърводелски "стягички".Има ги в Магазините за инструменти и са приложими почти навсякъде вкъщи.

Коментар

lithrone написа:
                  Е чак професионално....
                  за аматъор е прекалено качествено... Просто съм без думи...
                  Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
                  KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
                  Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Racer GT написа:
                    lithrone написа:
                    Е чак професионално....
                    Ами аз съм много разочарован от професионалистите затова си правя почти всичко сам... нещо като не стане както искам да не псувам хората поне А качеството си идва с времето... всеки следващ детайл става все по-хубав.Надявам се колегата kiselo да се похвали със същото съвсем скоро!

Коментар

lithrone написа:
                      Racer GT написа:
                      lithrone написа:
                      Е чак професионално....
                      Ами аз съм много разочарован от професионалистите затова си правя почти всичко сам... нещо като не стане както искам да не псувам хората поне А качеството си идва с времето... всеки следващ детайл става все по-хубав.Надявам се колегата kiselo да се похвали със същото съвсем скоро!
                      oпределено докато не си намеря кожа без подплата нищо не правя...пробвах с кората на вратата на багажника с кожа с подплата и стана една голяма боза...нито може да се изреже качествено нито да се опъне нито да се залепи добре...нищо...сега освен кожа трябва да мисля и кората как да си оправя...май ще се купува нова...поне ще има на какво да експериментирам опитите продължават...

Коментар

kiselo написа:
                        oпределено докато не си намеря кожа без подплата нищо не правя...пробвах с кората на вратата на багажника с кожа с подплата и стана една голяма боза...нито може да се изреже качествено нито да се опъне нито да се залепи добре...нищо...сега освен кожа трябва да мисля и кората как да си оправя...май ще се купува нова...поне ще има на какво да експериментирам опитите продължават...
                        Този месец и аз се надявам да сваля тавана най-накрая и кората на багажника ама да видим...А кората на Бравата няма нужда да я хвърляш.Разлепи я събери лепилото с нокти до колкото можеш след което остави кората на слънце през деня и на сухо някъде през ноща за 4-5 дни и като втвърди яко останалото лепилото мини с шкурка и пробвай пак като намериш кожа.Да беше от Пловдив да ти покажа горе долу как става ама ей на далече си ...

Коментар

lithrone написа:
                          kiselo написа:
                          Този месец и аз се надявам да сваля тавана най-накрая и кората на багажника ама да видим...А кората на Бравата няма нужда да я хвърляш.Разлепи я събери лепилото с нокти до колкото можеш след което остави кората на слънце през деня и на сухо някъде през ноща за 4-5 дни и като втвърди яко останалото лепилото мини с шкурка и пробвай пак като намериш кожа.Да беше от Пловдив да ти покажа горе долу как става ама ей на далече си ...
                          аааами...аз ще го направя но съм с неподходящ материал само ми кажи от плд точен адрес от който си закупил твоята кожа и понеделник съм там да си купя и аз като ме ударят лимките или ще става или ....ще става... ем момата няма да мрънка и ще си получи разходка и т.н. хем аз ще си направя кефа

Коментар

kiselo написа:
                            Да беше от Пловдив да ти покажа горе долу как става ама ей на далече си ...
                            аааами...аз ще го направя но съм с неподходящ материал само ми кажи от плд точен адрес от който си закупил твоята кожа и понеделник съм там да си купя и аз като ме ударят лимките или ще става или ....ще става... ем момата няма да мрънка и ще си получи разходка и т.н. хем аз ще си направя кефа [/quote]Фирмата има два магазина.Не успях да намеря адреса на този за кожата но намерих този за дамаските.Адрес: Пловдив, ул." Марин Дринов" №25Телефон: 032/ 62 60 66; 0888 508 251 Звънни и попитай за адреса на магазина за кожи.Пффф от Варна до Пловдив за кожа.... луд си луд!

Коментар

lithrone написа:
                              kiselo написа:
                              Да беше от Пловдив да ти покажа горе долу как става ама ей на далече си ...
                              аааами...аз ще го направя но съм с неподходящ материал само ми кажи от плд точен адрес от който си закупил твоята кожа и понеделник съм там да си купя и аз като ме ударят лимките или ще става или ....ще става... ем момата няма да мрънка и ще си получи разходка и т.н. хем аз ще си направя кефа
                              Фирмата има два магазина.Не успях да намеря адреса на този за кожата но намерих този за дамаските.Адрес: Пловдив, ул." Марин Дринов" №25Телефон: 032/ 62 60 66; 0888 508 251 Звънни и попитай за адреса на магазина за кожи.Пффф от Варна до Пловдив за кожа.... луд си луд![/quote]ааа не в София съм от година за час и 30 съм в Пловдив

Коментар

Ето началото на лек ъпгрейд на светлините на номера понеже старите са жълти а стъклата им са пожълтяли и са се напукали.Ето и лявата кора почти завършена (снимките са малко кофти но се вижда горе долу)Остават кожени седалки,волан и таван и отвътре ще стане трепач.Смятам да взема предни седалки от Пунто МК2 Sporting и да ги дам за тапициране.За този вид става думаhttp://www.netcarshow.com/fiat/2003-...03.htmТова май не е МК2 но в созопол тази година видях едно МК2 спортинг с такива.Ако някой има по-добра идея или знае от къде мога да се сдобия с такива седалки моля да сподели

Коментар

Working...
                                X