Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Marea интериор + снимки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Marea интериор + снимки

Понеже снимките в темата изчезнаха, давам линк към новата тема -> Мареа - интериорМодераторски екип на fiat-bg.orgПървоначалната идея беше да вдъхна живот на стария автомобил.Впоследствие ми стана нещо като хоби и в момента се чудя с коя част да си създам работа.В ход на проекта реших да правя всичко така че да е трудно за човек непознаващ колата да разбере дали е правено нещо или колата си излиза така.Започна се с тапициране на таблото и неговите добавкиНови кожи на скоростите и ръчнатаПепелника скоро ще бъде функционираща жабкаTFT в централната конзолаВсеки детайл по таблото който не съм направил с кожа е боядисан черен мат като централната конзола.още снимки утре че сега вече е тъмно....

Ех, колега, изпреварил си ме. И аз имам идея да облека пластмасите и да сложа дисплей на централната конзола (само не казвай, че твоето е просто огледало ), но засега при мен е само идея и не се вижда кога в бъдещето ще стане.Дай повече информация кое точно си покрил с кожа, колко квадрата си изразходил, каква е кожата и т.н.Ако може, ми се иска да видя на живо някой ден. До тогава ще чакам още снимки.Поздрави!
    FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
    LPG System BRC Just

Коментар

много ми харесва как е станало браво колега
      ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
      Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
      Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

HLX написа:
        Ех, колега, изпреварил си ме. И аз имам идея да облека пластмасите и да сложа дисплей на централната конзола (само не казвай, че твоето е просто огледало ), но засега при мен е само идея и не се вижда кога в бъдещето ще стане.Дай повече информация кое точно си покрил с кожа, колко квадрата си изразходил, каква е кожата и т.н.Ако може, ми се иска да видя на живо някой ден. До тогава ще чакам още снимки.Поздрави!
        Снимките които съм оставил са доста стари.Каня се тия дни да я наснимам подробно.Няма проблем да я видиш на живо ...нека само ми свърщи отпускът че съм извън града TFT-то е функциониращо, но ще го демонтирам понеже напредвам с вграждането на лаптопчето с което съм се захванал от сумати време
        Grisha_bravo написа:
        много ми харесва как е станало браво колега
        Благодаря ама хайде почвайте и вашите , ще останете адски доволни гарантирам.Таблото ми не гъква по дупките ама ИЗОБЩО .

Коментар

таблото си ми е добре на мене , само задните панели ми дигат нервите страшно много ( много скърцат ) ще ги захапя на някой светофар като чакам да стани зелено
          ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
          Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
          Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

Ето част от боядисаните конзоли по таблото ( малко е мръсна и прашна ... това е положението )Полирах стъклото на километража и сега от шофьорската позиция не се вижда че има изобщо стъкло. Мн съм доволен от резултата.Копчето за аварийните е долу а ГНУСНИЯ монетник го няма вече! Скоро предстои и тапициране на барчето с подлакътника.Днес смятам да завърша пепелника.Ще постна снимки по-късно.

Коментар

Според мен ще е готино ако сложиш мулти волан от Marea HLX и нагласиш бутоните да управляват от едната страна силата на звука, от другата плейлиста, а оставащите два бутона за нещо друго. :DИначе си майстор на пластмасите.
              1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Tempras написа:
                Според мен ще е готино ако сложиш мулти волан от Marea HLX и нагласиш бутоните да управляват от едната страна силата на звука, от другата плейлиста, а оставащите два бутона за нещо друго. :DИначе си майстор на пластмасите.
                Този мулти волан хич не ми харесва как изглежда а и съм намислил даправя сериозни промени по волана като цяло тааа ще му измисля някви готини копчета Благодаря за хвалбите Ето меката част на корите на предните врати.Направил съм я с кожа с по-едра шарка от тази на таблото.и копчето на аварийните в завършен видНа пепелника му отана само отвътре тапициране с мек плат и отвън кожа:

Коментар

Приятелю, ти си маниак! Искрено ти завиждам за резултатите и за положения труд!Една питанка... Как и с какви материали обработваш пластмасовите повърхности?
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

За кои пласмаси питаш колега? Тези с кожите по тях само с шкурка минавам за да хване по здраво лепилото а останалите които са черен мат минавам водно и после директно спрея а иначе е хубаво шприц да има но съм го оставил за по нататък. Благодаря за хвалбите

Коментар

От доста време следя снимките ти и всичко, което правиш е супер. А волана е .... нямам думи. Успех в това, с което си се захванал

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

mitenceto89 написа:
                        От доста време следя снимките ти и всичко, което правиш е супер. А волана е .... нямам думи. Успех в това, с което си се захванал
                        Явно съм ви заблудил с волана.Това не е волана на мареата ми а на S63 AMG приличат си нали Исках да покажа какво ще целя за моя волан.. извинявам се за заблудата.Ето и лоста за скоростите в каква посока ще върви:

Коментар

Браво!!!!! наистина страхотно и може само адмирации да получиш за положения труд. Аз също си мисля за претапициране с кожа на цялото табло ,средна конзола и тн, НО съм си представял кожата със специфичен шев по ръбовете...предполагам се сещаш ,какво имам предвид. Обаче нито имам познанията,нито нервите. Още веднъж: страхотна работа!!!п.п. ще е хубаво да споделиш малко ноу-хау Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                          http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
                            Браво!!!!! наистина страхотно и може само адмирации да получиш за положения труд. Аз също си мисля за претапициране с кожа на цялото табло ,средна конзола и тн, НО съм си представял кожата със специфичен шев по ръбовете...предполагам се сещаш ,какво имам предвид. Обаче нито имам познанията,нито нервите. Още веднъж: страхотна работа!!!п.п. ще е хубаво да споделиш малко ноу-хау Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                            Тапицирането с шевове е страхотно но за съжаление не можем да си го правим вкъщи колкото и сръчни да сме Повече трябва да съжаляваме обаче за това че всъщност хората които могат да го направят в БГ се броят на пръсти и вземат за майсторлък повече от колите ни за едни седалки.Понеже се ровя в разни сайтове за интериор и преди седмица попаднах на сайта на известна българска фирма за тунинг.Бяха се захванали с интериора на мазда mx5 ак оне се лъжа.Бяха вградили монитор в таблото и го бяха тапицирали цялото с кремава кожа.Крайния резултат беше ОТВРАТИТЕЛЕН!Монитора беше изцвъкан някъде си и изобщо не се сливаше с линиите на интериора а околу него кожата беше нашита с двоен лицев тигел който беше толкова прав колкото кривките в шкафа ми!Идеята ми е че или си го правиш сам или просто с пари не става.Трябват МНОГО пари. За това аз се спрях на обличането без шевове. Сега обаче ми се въртят едни бръмбари в главата и верочтно това което съм направил до тук ще обявя за продан,ще купя нови части за интериора и ще започна тапицирането наново но с бяла кожа... да видим какво ще стане Относно ноу-хау а... няма проблем да споделя с всички мераклии но ще ми отнеме адски много време да обясня кое как съм направил.Ако някой се интересува от конкретно нещо да пита.Ще се радвам да отговоря но моля да е в темата че от 4 дни пиша почти едни и същи ПМ-и на колеги.

Коментар

аз пък съм инат и ще направя експеримент със шевове дори съм го измислил как да стане право и здраво утре вкарвам фуф за ремонт/смяна на съединител и два носача и после се заемам с тапицирането ще гледам вдруги ден да има поне малко резултат ако успея да я взема от сервиза ще снимам и ще кача и аз снимки със резултата от тапицирането дори днес след адското лутане си намерих перфектната кожа остана конеца в правилния цвят някой и други инструменти и започвам
                              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
                              X