Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ремап , къде в софия ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivanko_rs написа:
    Ремапа на турбо дизела е като на турбо бензина - прави се конкректно за съответния мотор,а не само копиране на файлове.Няма два еднакви мотора които да вървят по един и същ начин с един единствен ремап,особено коли на над 6-8 години които имат вече износвания.
    Еми няма един единствен ремап има дискове със софтуер за съответния модел,точно както си посочил,това че тея работи могат да се направят и на ръка със сответен Софтуер който далеч не е 4 цифрена сума е съвсем друго и нещо безмислено в ОБЩИЯ случай
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

Коментар

vsd написа:
      Колега, за тоя двигател едно галето ти е достатъчно, не ти трябва техника за хиляди. Кое налягане може да се пипне. Торк лимитъра вече ти написах че е пипнат безмислено. И не казвам че усещам само 10 коня, а че толкова вдига ако съдим по пръскането на другия двигател, или jtd 115 не е 115 коня а 130. Фазите на пръскане почти никой не ги пипа от маперите.
      Съгласен съм на 100%.А защо фазите на пръскане почти никой не ги пипа от маперите-защото не разбират.И по-добре че не пипат че иначеее....А точно там е тънкият момент.То не са много параметрите които трябва да се променят.Говорим за пълен товар и макс впръсквано гориво.Там налягането е на макс 1350 бара и няма какво да му променяме.При комън рейла е лесно.Всичко е в картите на ЕКУ-то.Важно е кога да започне впръскванео и колко да продължи.От това зависи количеството гориво.Добре че има достатъчно лимитъри които ограничават по един или друг начин горивото по картите че иначе щеше да има счупени мотори.Тя темата е много обшира.Аз мога да твърдя че точно за jtd105 мотора даже и 50 лв са много за маповете които се предлагат в БГ.Няма значение кои ги е правил,с каква техника е разполагал,къде се учил и от кой.Разбира се всеки си хвали неговия продукт.А това за конете и че някой след мап е казал че колата му направо е литнала-е ако може малко по сериозно.Аз като си карам мойта кола я усещам като за 140-150 коня.Ама тя май е само 105 и то на вала. До сега не съм видял добре чипнато jtd105 в БГ.И на вички които съм гледал мап-а е почти един и същ,а уж е правен от различни хора,което говори за качеството и произхода му.Това са мои лични наблюдения и са само за малка извадка от общия случай.Няма какво да се залъгваме.Живеем в БГ все пак

Коментар

Replay написа:
        Не случайно много от колегите се понаучиха да си правят колите вече сами.Защо ли?Толкова много "коректни" и прехвалени майстори ,че няма на къде.Трябвало да си тесен специалист,модерно било Скоро ще почнем и ремап да си правим сами...........
        Много си близо до истината и точно на там вървим

Коментар

janyboy написа:
          и че някой след мап е казал че колата му направо е литнала-е ако може малко по сериозно.
          Я си купи едно галето и я покарай 1 месец сток, че явно си и свикнал, защото разликата е ОГРОМНА
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
            janyboy написа:
            и че някой след мап е казал че колата му направо е литнала-е ако може малко по сериозно.
            Я си купи едно галето и я покарай 1 месец сток, че явно си и свикнал, защото разликата е ОГРОМНА
            Дай да се разберем.Разлика че има-има,не съм казал че няма.Но пък ОГРОМНА да не е. Просто този мотор си излиза от завода на границата на възможностите си.С това турбо и тези разпръсквачи Виж ако му сложим едно ГТ2052/2056 и едни разпръсквачи от Алфа/Ланчиа 2.4 150 коня,един FMIC(подходящ размер) и се направи ПОДХОДЯЩ МАП тогава разликата ще е ОГРОМНА и ще мога да се хваля че карам jtd 140-150 коня.До тогава - dream on....

Коментар

Мнее, баш огромна си е, но усещането ти явно е различно
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

аз да питам кой известен и нейзвестен мапер може да направи 240 коня и 500 нютона от 1.9 JTD??? а за плюенето по колеги .. то се вижда кой ги умее и кой само лае и лъже само и само да скътае някой лев у джеба измамници болвижте , не е кумунизъм и никой не ви убеждава да си направите колата при прехвалени майстори , принцино прехвалените майстори работа нямат щото взимат "скъпо" и никой не ходи при тях всеки ходи на ефтиното , без пари даже ако стане най добре
                Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
                  аз да питам кой известен и нейзвестен мапер може да направи 240 коня и 500 нютона от 1.9 JTD???
                  Е той тоя майстор за проста процедура ремап на JTD зима 350 лева , не искам си мисля за 240 коня и 500 NM колко ще иска.Абе сигурно ги умеее , да им зима парите,ша ма прощаваш ама работа за 30 мин не струва 350 лева.Майстори и мапери бол колега,ама повечето гледат на тебе като на касичка.Малко са хората които го правят с удоволствие и се стремят да ти свършат работата.Повечето гледат да приемат колкото се може повече коли,да напазаруват от най-скъпите магазини ,че да прелапат голямата отстъпка,да ти сменят де що са чували по колата,да ти кажат че туй де ти го е турил предния майстор е боклук и да ти го сменят с още по-голям.Наглоста на българския майстор няма край.А тея прехвалените не са с нищо повече,само дето зимат повече пари и разчитат на форумни мишоци да им вдигат реномето из форумите

Коментар

@WhitePower - ако някой вкара оферта за 200к.с. и 400Нм от 182b4.000 - и 1000лв да иска ще ги ЗАСЛУЖАВА !
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      @WhitePower - ако някой вкара оферта за 200к.с. и 400Нм от 182b4.000 - и 1000лв да иска ще ги ЗАСЛУЖАВА !
                      Да бе за 1000 лева и аз съм съгласен да ми смени скоростната кутия и съединителя,па какъвто иска ремап да прави после

Коментар

emzo написа:
                        Да ама в тия 1000 лв да влизат и частите по ъпгрейда(турбина,кулер и т.н.) Тогава и аз искам.

Коментар

Първо намерете такава кола, тогава смятайте.За мен 200к.с. и 400нм са научна фантастика, за 240 и 500 .....
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                            Първо намерете такава кола, тогава смятайте.За мен 200к.с. и 400нм са научна фантастика, за 240 и 500 .....
                            Аз мога да предложа едно Браво JTD100 на 180 коня и 410 нм на един италиянец(според него и диното на което е ходил).Резултати от диното:180 коня-3850 оборота,410нм-1600 оборота.Максимална скорост 263км/ч при 5350 оборота.Не споменава и къде е замерена тази мощност-на вала или на колелата.Предполагам на вала.Малко ме съмнява тая работа ама.....Не издава инфо на сет ъпа тоя тип Говорил съм си с пичове от Пуртогалия , които твърдят че при тях на този мотор се стига до 210-215 коня макс ама как и с какви преработки никой не казва. А пък ния тук се мъчим на едни 130-140 виртуални коня.

Коментар

Тоя клип и аз го гледах, сток флай, сток амбреаж - леко да не са 180 коня на гумите.Даже май писах в коментарите
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

хора предполагам е ясно че 1000 лева няма как да стигнат за 200 коня и ....., аз само споменавам факта че едно го умеят а други не , вие някъде да сте видяли въпросния БОБО да пише ?? просто му се носи славата щото ги умее а и цената предполагам е толкова щото всичко си има рискове , ако се окаже че не си доволен има много хора дето са мапвали коли при други хора и отиват про бобо и казват " ебаси колата излетя и спря да пуши и да харчи " и това не са единични случайхората са казали който го е страх от мечки не ходи в гората
                                Power Under Pressure

Коментар

Working...
                                X