Пунтото е 1.2 60, ще кажете че не си заслужава, но искам да пипна нещо по Пунтото. Това имам, това правя и искам да го направя. Съвети как мога да кача сила на двигателя, филтър - едно на ръка. А друго - тръби и т.н. . Общо взето искам съвет и като цена ориентировъчно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Силов тунинг на Punto 1.2
Collapse
X
-
Re: Силов тунинг на Punto 1.2
oTBpaTuTko написа:Пунтото е 1.2 60, ще кажете че не си заслужава, но искам да пипна нещо по Пунтото. Това имам, това правя и искам да го направя. Съвети как мога да кача сила на двигателя, филтър - едно на ръка. А друго - тръби и т.н. . Общо взето искам съвет и като цена ориентировъчноFiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
-
Predatorsi написа:Ами най-лесното ,което можеш да направиш е един хубав спортен филтър и една права генерация..Филтъра - около 100 лева...Генерация - колоо 600 лева...За друго вече става и скъпо ,и нецелесъобразно...Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Как... ми махай моното и слагай двойни карбове (трябва ти custom смукателен колектор)! За 1.2 ще стигнат и 36ци! Moжеш да ги вземеш от някоя alfa 33 или по-големи от 75ца! Това ти дава около 15тина коня веднага! После следва изработка и слагане на 4-2-1 изпускателен колектор и чак после "права генерация". Това са ти още 6-7-8 коня. А преди това ще е добре направо да свалиш главата и да се портне и да се сложат по-големи клапани или направо да минеш на 16ка! Всичко това ако сериозно си решил да развиваш 1.2!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
RoMeO_156_GTA написа:Predatorsi написа:Ами най-лесното ,което можеш да направиш е един хубав спортен филтър и една права генерация..Филтъра - около 100 лева...Генерация - колоо 600 лева...За друго вече става и скъпо ,и нецелесъобразно...Танцувай с любов!
Fiat Punto SX 1.2 60+ ;=]
Коментар
-
xctr написа:Как... ми махай моното и слагай двойни карбове (трябва ти custom смукателен колектор)! За 1.2 ще стигнат и 36ци! Moжеш да ги вземеш от някоя alfa 33 или по-големи от 75ца! Това ти дава около 15тина коня веднага! После следва изработка и слагане на 4-2-1 изпускателен колектор и чак после "права генерация". Това са ти още 6-7-8 коня. А преди това ще е добре направо да свалиш главата и да се портне и да се сложат по-големи клапани или направо да минеш на 16ка! Всичко това ако сериозно си решил да развиваш 1.2!Танцувай с любов!
Fiat Punto SX 1.2 60+ ;=]
Коментар
-
lithrone
oTBpaTuTko написа:xctr написа:Как... ми махай моното и слагай двойни карбове (трябва ти custom смукателен колектор)! За 1.2 ще стигнат и 36ци! Moжеш да ги вземеш от някоя alfa 33 или по-големи от 75ца! Това ти дава около 15тина коня веднага! После следва изработка и слагане на 4-2-1 изпускателен колектор и чак после "права генерация". Това са ти още 6-7-8 коня. А преди това ще е добре направо да свалиш главата и да се портне и да се сложат по-големи клапани или направо да минеш на 16ка! Всичко това ако сериозно си решил да развиваш 1.2!
Коментар
-
Колега с твойто пунто ще набиеш една торба пари (гарантирам ти,че ако искаш да го правиш както трябва 2000 лева незнам дали ще ти стигнат) и от 60 кончета ще го напрвиш 75-80 и ще ти харчи доста доволно горивце.Не оправдан е толкова сериозен тунинг.Направи си генерацийка, сложи си едно спортно филтърче и си карай колицата.Всякакъв друг вид БГ тунинг (от сорта на пилене на глава, да му сложиш вал от голф и некви такива...) само ще съсипеш хубавата колица.4 бири и турбината да свири
Коментар
-
Колега, и аз мислех да вдигам конете, ама то просто е безмислено... по-добре си вземи някой двигател от пунто спортинг, или направо от ГТ ... хем по-ефтинко, хем по-качествено...А иначе попаднах на това в нета:http://www.dragtimes.com/parts/Fiat-...08087.htmlНе знам дали може да стане за пунто.Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
Punto. 1.2 16v. 86hp+
Коментар
-
xctr написа:Как... ми махай моното и слагай двойни карбове (трябва ти custom смукателен колектор)! За 1.2 ще стигнат и 36ци! Moжеш да ги вземеш от някоя alfa 33 или по-големи от 75ца! Това ти дава около 15тина коня веднага! После следва изработка и слагане на 4-2-1 изпускателен колектор и чак после "права генерация". Това са ти още 6-7-8 коня. А преди това ще е добре направо да свалиш главата и да се портне и да се сложат по-големи клапани или направо да минеш на 16ка! Всичко това ако сериозно си решил да развиваш 1.2!>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
oTBpaTuTko написа:Пунтото е 1.2 60, ще кажете че не си заслужава, но искам да пипна нещо по Пунтото. Това имам, това правя и искам да го направя. Съвети как мога да кача сила на двигателя, филтър - едно на ръка. А друго - тръби и т.н. . Общо взето искам съвет и като цена ориентировъчно>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
oTBpaTuTko написа:RoMeO_156_GTA написа:Predatorsi написа:Ами най-лесното ,което можеш да направиш е един хубав спортен филтър и една права генерация..Филтъра - около 100 лева...Генерация - колоо 600 лева...За друго вече става и скъпо ,и нецелесъобразно...
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:Колега интересно ми е как би могал да пастне двоен карборатор на мястото на моно инжекцион-а .. като алфите са с боксер двигатели и там е оправдано защо е двоен карботратора ... Ма тука при пунто ? Как седат нещата ... интересно ми стана ... Виж за обикновен карборатор ясно ще пасне ....||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
xctr написа:Като се изработи колектор! Написал съм го! Незнам защо си мислиш че двойни карбуратори се слагат само на боксер мотори!Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
RoMeO_156_GTA написа:xctr написа:Като се изработи колектор! Написал съм го! Незнам защо си мислиш че двойни карбуратори се слагат само на боксер мотори!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар