Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най накрая и аз със Punto GT : )

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

biser_as написа:
    bestlap написа:
    Колеги колата се оправи но не знам и аз как ..... смених 4-те свещи с нови прегледах хубаво кабелите след това напръсках със контактен спрей буксата на дебитомера и още 1 2 букси притегнах маса и т.н и тфа запали да чукна на дърво и дано и да е така за напред но не разбрах какво му беше ?
    Братле, ти ако търсиш ЛОГИКА в кола като Фиат .......... и то .......Пунто ГТ, напрао се ориентирай към друга марка и модел, с ГТ-то мое да чукнеш голема греда Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 в търсенето на логични обяснения за проблемите Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Ай късмет.......от мен занапред Yellow_Flash_Colorz_PDT_16
    ааа не с лошо , аз почнах да им схващам логиката и да си говорим на ти , въпреки че е темпераментна кола , но има моменти които се изненадват , има моменти който вадят някой скрит жокер
    Power Under Pressure

Коментар

Ахам днес смених и въздушния филтър измих я и минах 116 км обиколих малко и постоянно ми светка умрелата ламба на таблото която не знам и аз точно за какво е където е нарисувано нещо като дюзичка карам го примерно на 3-та със 50 60 със една газ светне за 5 6 секунди пак угасне когато на нея и скимне светва ?Трябва да ида на диагностика ли за да разбера защо светка тая умрела ламба
      PUNTO GT LOVER
      http://muscle-damage.com/

Коментар

Така колата иска да и даваш газ,че не обича на ниски обороти като светне и задай педала до доло и ще угасва...Сега сериозно, май е от нагара по ламбдата.. и мен от време на време ми светва и интересното е че свети когато бензина е млако (преди да започне да свети лампата).Когато си има доволно горивце не свети.Но като светне при мен и като я смачкам малко угасва.
        4 бири и турбината да свири

Коментар

ако свети има проблем моята ще не свети за щяло и нещяло а е карама на богаточка смес с пълната гас ??? тва с нагара по сондата нещо не го разбирам ,
          Power Under Pressure

Коментар

Значи е добре да се закачи на диагностика да се прегледа ?
            PUNTO GT LOVER

Коментар

е то тая лампа не е турена за украшение
              Power Under Pressure

Коментар

хахахаааа - не е за украшение!аз да си призная тая лампа много рядко я виждам да бездейства, в повечето време си ми свети и за това съм изгорял на инжектор в лицето моята си свето поради умрелата ламбда сонда, което е ясно вече, а май и за тва си харчи 15л./100км. минимум иначе браво на колегата за темата, с интерес я прочетох.голямо удоволствие ми доставят буквените дуели на бисер и орлин - евала момчета от вас човек има какво да научи, а и в спора се ражда истината

Коментар

strip написа:
                  хахахаааа - не е за украшение!аз да си призная тая лампа много рядко я виждам да бездейства, в повечето време си ми свети и за това съм изгорял на инжектор в лицето моята си свето поради умрелата ламбда сонда, което е ясно вече, а май и за тва си харчи 15л./100км. минимум иначе браво на колегата за темата, с интерес я прочетох.голямо удоволствие ми доставят буквените дуели на бисер и орлин - евала момчета от вас човек има какво да научи, а и в спора се ражда истината
                  смени си ламбдата и ще си избиеш парата само от спестения бензин
                  Power Under Pressure

Коментар

Ама така и не му обяснихте по добре на човека:Сега тази дюза не свети заради ламдата само, това ти е индикатора на таблото за грешка в ECu-то. Тоест може да е от 100 неща.При мен тая лампа е светвала точно два пъти и точно когато трябва, на колегите им свети често защото имат неизправни неща по колата. Мойта никога не е светвала без причина...Мойте случай когато светна са когато имах пробил кабел от бубината до свещите и колата в боост прекъсваше и светва лампата - след като смених кабела сичко заспа и лампата не свети...Другия ми случай е когато ми се скъса вакуумчето което води от всмукателния колектор до МАП-а на ECU-то - тогава веднага светна и ECU-то влезна в вариен режим - щом оправих вакуумчето след 10 мин работа на колата сичко заспа и лампата не светеше.Та обобщено електрониката на Пунто ГТ е ужасно прецизна за най-дребното нещо се сърди и светка тая лампа, но това си е добре защото се пак знаеш какво става и можеш да вземеш мерки.А колегата WhitePower може да ти закачи колата и да ти направи може би една от най-адекватните диагнсотики за Пунто ГТ в България - така че не мога да разбера защо още не си събрал пари и не отскочиш до София - гаранция ти давам че няма да съжаляваш

Коментар

малииии добре че си ти че да ме похвалиш ))не прекалявай с хлавбите че срама ме хвана има и други диагностични апаратури дето са 100 пъти по добри ама са по 2000 долара иначе тунинг мода е прав , лампаа може да свети от всичко
                      Power Under Pressure

Коментар

Ето малко инфо за по-голямата част от причините, поради които може да светне инжектора на таблото .Цифрите са номера на грешката.http://www.puntosports.co.uk/forums/...hp?t=319274444 - No errors in the ECU, no malfunctions1211 - Battery tension anomaly - tension either <10>16 volt1214 - Water temperature sensor - water temp. either >140°C or <-35°C 1216 - Throttle potentiometer sensor - closed or open circuit1221 - Air Flow Meter (hot wire sensor) - short circuit or broken circuit1223 - Inner circuit lambda probe - ECU not working 1224 - lambda probe - lambda tension <0> 1,1 V1225 - Air Flow Sensor - >140°C or <-35°C1226 - Ignition Module (coil)1233 - Idle-motor final stage1235 - Air conditioning compressor - IN signal1236 - Air conditioning compressor - OUT signal1244 - Final stage canister electro-valve short circuit or open circuit - ECU malfunctions1251 - ECU defective - (RAM or EPROM)1252 - Tachometer sensor signal1255 - Phase sensor signal1256 - RPM sensor1257 - Bottom Dead Center signal sensor - Check the Air Gap1265 - Injection warning light malfunction1311 - Electroinjector cylinder 11312 - Electroinjector cylinder 21313 - Electroinjector cylinder 31314 - Electroinjector cylinder 42111 - Knock sensor malfunction2114 - Throttle potentiometer sensor (2116 - Invalid test - repeat the operation2124 - Phase sensor2125 - Barometric capsule2133 - Not defined2134 - Over-boost electrovalve (Pierburg) malfunction - short circuit / open circuit
                        Uno Turbo RulZz

Коментар

Вече се разбрах с колегата в скоро време ще се видим Днес за малко слагах от пред 16-ските та си направих кефа от въртене и си поръчах фланци и болтове на един приятел и само пружините остана да сложа за да легне долу че сега е като джип
                          PUNTO GT LOVER

Коментар

ейййй всичкото му хубаво ама как можа да осереш така колата с тая селска мрежа бе??? я веднага да я махаш и да сложиш черна такава че имам чувството че гледам някой ГоУф от саседното село!!!

Коментар

JacK`DanielS написа:
                              ейййй всичкото му хубаво ама как можа да осереш така колата с тая селска мрежа бе??? я веднага да я махаш и да сложиш черна такава че имам чувството че гледам някой ГоУф от саседното село!!!
                              Колега нямам 1 лв... едвам се возя ще ходя да сменям предното стъкло 98лв дадох 203 лв за гражданска 20 тина лв за преглед .... и нямам 1 лв... даже и тази не съм купувал ами намерих от един приятел въздушен филтър от татра и го развих това беше около него и имах точно толкова колкото да я боядисал останал сив спрей където пръсках джантите и я пръснах сива и я сложих... защото иначе като се вижда кулера и водния радиатор е доста грозно
                              PUNTO GT LOVER

Коментар

Там трябва да има кулер не мрежа.И с тия пружини незнам дали ще събереш 16ки отпред.
                                4 бири и турбината да свири

Коментар

Working...
                                X