Привет,бях пуснал въпроса си в "бензинови двигатели", но май тук е по-подходящо. Въпроса ми е, мога ли да сменя главата на Бравата с такава от Купе? Освен глава и ЕКУ, какво друго ще ми трябва? Всмукателния и изпускателния колектор ще паснат ли? Дросела еднакъв ли е при двата двигателя? Маслената помпа? Изобщо, удачна ли е такава замяна, с оглед по-голямото натоварване на мотора? В смисъл, надолу вал, биели, бутала едни и същи ли са? Мерси предварително, надявам се тук да получа отговор на въпросите си
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глава от Купе на Брава 1,8
Collapse
X
-
Доколкото си спомням са едни същи двигателите ,единствената разлика ,е че Купе 16в има система VFD - променливо газоразпределение на всмукателните клапани, управлявано по хидравличен път чрез вариатор.Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
-
и аз съм го мислил това и до колкото си спомням е хубаво и изпускателния колектора да смениш заедно с двуцевката .... не че твойте няма да станат ама на купето са неръждавейка и са 4-2-1 а то като се стигне до там направо и след двуцевката ще е хубаво нова генерация да се направи п.с. мисля че ставаха и от алфа 2.0 и 1.8 ТС~/'''''''''''''''''''''''''\~ Fix
[[ ]== //// ==[ ]] It
|\-----------------/| Again
|_|'-------------'|_| Tomorrow
Подпис по правилата!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар