Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 2.4 Jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Едно уточнение да направя относно 3-те варианта 136, 140 и 150 коня. На 136 и 140 коня версиите, мап сезнора е 2,5 бара, а на 150 коня е 3 бара. Турбината на 150 коня варианта е GT2256 и 2-та бара които може да види ECU-то не са й никакъв проблем.
    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

emzo написа:
      Ск. кутия, полуоски .... не знам де, не съм гледал в ЕПЕР.
      Скоростите ще се сложат от другия мотор, това не е проблем, чудно ми е какво става с полуоските.
      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

kiselo написа:
        Колега трябва да значеш, че съм си закачил темата ти да ми пише при всеки нов пост. Преди време и аз бях лумнал да правя подобна интервенция, но след като ми преслушаха двигателя и се оказа че е супер се отказах да хвърлям пари за няма нищо... това което разбрах тогава е, че най добрия вариант е двигател от алфа 2.4жтд 136кс да му се невиди ако се бях захванал щеше да стане хубаво Според мен тези ~56кг които коментирате няма да са никакъв проблем...сметката е ясна ако няма да сменяш окачване накарай някой 60кг-ов приятел да седне на предния капак и ще видиш колко ще клекне със стандартното...лично аз бих сложил спортни пружини и аморт. все пак особено както говориш да го направиш 170-80кс....на литкавото браво може да му дойдат в повечко.. поздрави и успех с начинанието
        Колата е с изцяло сменено окачване пружините са червени (за марка не знам но са доста по твърди и къси) амортисьорите са Закс супертуринг двойнодеистващи (нещо нормално) късоходови газови за това няма да се сменя нищо по окачването Относно каретата и полуоските всичко ще се смени от колата донор Смятам да трансплантирам абсолютно всичко което не става за това отделни части не търся само ако някой разполага с цял автомобил помлян с сдрав двигател да свирка :D

Коментар

ако искаш наистина такъв SWAP, то най-ефтино ще ти излезне с мареа 2.4 донорако вземеш 2.4 турбо дизела, ще има минимални интервенции по ел. инсталацията, граничещи само със замянаакообаче мотора е ЖТД ще имаш доста повече главоболиядруга кола която можеш да ползваш за донор е Ланча ЛИбраот алфа 156 може да ползваш само мотор със скоростна кутияот Алфа 166 и Ланча Капа можеш да ползваш само двигателмареа или либра в краен случай ти вършат най-добра работа и заради предното окачване, което е с доста по усилени шенкели и амортесьориопределено трябва да смениш и скоростната кутиятвоята няма да издържи на въртящият момент на двигателят, но и няма да намериш стойки и тампони за скоростната кутия и двигателят които да ти свършат работа без преправянепък и C530 кутията може да поеме един Q2 диференциал, или ако ти се занимава дори виско куплунгсъщо така максималният съединител които може да работи с твоята кутия е 230мм, докато всички 2.4 дизели ползват 235мм съединителпредполагам, че твоето браво е с лостов механизъм за скорстите, докато всички ЖТД-та независимо с 530 или 510 кутията са с жила за превключванеза полуоските пък положението е неспасяемота в едно изречения, най добре е донорзащото ако започнеш да събираш всичко по отделно ще се изприщишиначе такъв проект има, дори е по-извратен, но това е една друга тема

Коментар

vsd написа:
            Едно уточнение да направя относно 3-те варианта 136, 140 и 150 коня. На 136 и 140 коня версиите, мап сезнора е 2,5 бара, а на 150 коня е 3 бара. Турбината на 150 коня варианта е GT2256 и 2-та бара които може да види ECU-то не са й никакъв проблем.
            136 коня е освен с 250kps map sensor, също така е с по-малки дюзи от това на 150 коня, турбото е TD2503, управлението на турбото е механично посредством налягане ( което значи, че надува не се контролира от еку-то ), ЕКУ-то също така е друго, въздуховодите също са по-малки.140 коня е вече с GT2256V, управлението на турбото е посредством соленоид и друго ЕКУ, дюзите мисля, че нямаха разлика.150 коня освен 300kps сензора и турбото които спомена е с по-модерно ЕКУ и по-големи дюзи.За тунинг силно ти препоръчвам 150 коньовия вариант или МИНИМУМ този 140 заради турбото и самото му управление. 136 не ти трябва....
            '99 Алфа Ромео 166 2.4 JTD 210hp, 430NM
            Powered by VRPerformance

Коментар

И аз съм за 150-те коня с две ръце
              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

колега какво стана ще има ли някакво развитие по проекта?
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                  колега какво стана ще има ли някакво развитие по проекта?
                  Няма кола донор все още побърках се да търся имам още 2 ма души на които разчитам но за момента всичко чака както и аз

Коментар

А по принцип възможно ли е да се сложи на типо платформа 1.9 мджет от гранде пунто примерно? И какви ще са главоболията при такава трансплантация?
                    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

http://hfhpe.clubalfaromeo.com/dedra/jtd/23082010(001).mp4

Коментар

hf hpe написа:
                        ова какво е да не би да направихте трансплантация?
                        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Колеги до каде стигнахте с мисленето? Живо ме интересува въпроса понеже ми се въртят едни глупости в главата я кажете за филма 2.0 20в -> 2,4 ЖТД или да не си мисля такива работи ?
                          Fiat punto 1,1
                          Fiat bravo 1,6 16v
                          Fiat bravo 2,0 20v
                          Honda civic 1,5
                          BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

KrAs написа:
                            Колеги до каде стигнахте с мисленето? Живо ме интересува въпроса понеже ми се въртят едни глупости в главата я кажете за филма 2.0 20в -> 2,4 ЖТД или да не си мисля такива работи ?
                            Ако имаш нужните средства си мисли.
                            Fiat Tipo
                            Corsa b комби !

Коментар

Леле УЖАС колегата се е хванал в филм Моя съвет е да пробваш да сложиш 2.4 ЖТД ( нямам опит по качване на мотори инсталации и ОПЕРАЦИИ така че давам само набюдения ) .......... Та имам приятел с алфа 156 с въпросния двигател покрай него видях как Един пич от алфа форума се хвалеше че има КУ ВЕ правено вървящо и т.н. (познати исторя) след един старт на КУ ВЕ-то и 156 почна голямо мислене как толкова правена атмосферка немое да бие 2.4 ЖТД с чип и филтър и малко надуване (мисленето е било 2 часа ) Та така направи една резачка и да и се радваме че има някой дето е направил нещо красиво. А за кила и такива работи си има измислени методи .......... Колегите от немският клуб си имат рязаната стрелица наречена голф 2 защо да нямаме браво 200-250 коня и то дизеле
                              Не е важно колко коня е колата важно е какво магаре я кара!
                              ex Tipo 1.6 90HP;ех Tipo 1.4 75 HP;ex Alfa 145 1.9TD 90HP;now Lancia Delta 1.6 16V 1.3HP
                              DREAMS: SEDICI !!!

Коментар

kiselo написа:
                                hf hpe написа:
                                ова какво е да не би да направихте трансплантация?
                                http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=20567&start=18

Коментар

Working...
                                X