Преди няколко месеца строших подгревна свещ и надрах буталото и цилиндъра.По кратки изчисления подмяната и ремонта на двигателя излизат с много малка разлика. Някой колега занимавал ли се е с това начинание да инсталира двигател от Мареа във коша на Браво ще бъда много благодарен да ми се разясни какви са спънките които могат да изникнат като изкл. проблемите в КАТ На пръв поглед коша е еднакъв,но не знам къде се закрепя 2.4 в коша на мареата Ако има колега с Мареа 2.4 ЖТД ще бъда много благодарен да ми снима коша и основно тампоните за да разбера струва ли си въобще да се захващам Мерси предварително за подкрепата Сериозен съм в начинанието стига да си струва :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo 2.4 Jtd
Collapse
X
-
Днес разглеждах подробно как се захваща 2.4 двигателя в коша на Ланчиа Либра Стори ми се че почти всичко е еднакво като изкл. размера на двигателя и разликата на горния тампон Не успях да намеря подобна тема !Това първият подобен проект ли е ???????Ако е първият започвам да се притеснявам Качвам малко снимки за да се види че не говоря на празно Надявам се да събудя малко интерес и да се помогне Yellow_Flash_Colorz_PDT_15
-
emzo написа:Мисля, че си първия, само ни минаха няколко идеи, но нищо повече.Гледам, че колата е TD100, ще трябват и други неща да се подменят.
Коментар
-
kaci написа:extaz написа:И аз това съм замислил да права Но ще изчакам при теб да вида какво ще стане :P
Коментар
-
Блока на ХГТ и 2,4 ТД са много близки. Мисля че захващането към купето ти ще стане с лапи от ХГТ. Най-лесно обаче ще е с донор - цяла Марея и копи-пейст. Смятам, че идеята ти е добра. Раликата в килограмите да не те притеснява ще стане тежко колкото ХГТ. Колегата Каси кара такова Браво с мотор с такава конфигурация и що та плаши тъй - не знам дано не му е дотежало неговото Успех мисля че ще стане интересноТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ
Коментар
-
Не предолагах че имаш скрити спортни амбиции!Гарантирам ти че по тежко от твоето Bravo няма да има.Елементарно пренебрегваш поне 100те кг. прибавени не вътре в купето а тежащи основно пред центъра на предната ос.Дано си даваш сметка как се отразява това на поведението на малкия като размер автомобил! При мен не знам колко килограма са прибавени,но предницата се смъкна с около четири пръста.Тежеста се усеща и при вдигане на подемника на който винаги е била обслужвана колата ми.Като основен виновник за повишеното тегло при мен е обвинена скоростната кутия(на 2.4 е доста сходна).Приятелския ми съвет е-без да имаш кола донор не се захващай.Точките на купето за захващане на тампоните на мотора и скоростите са еднакви за всички коли изградени на тази платформа и там проблеми няма да имаш.Имам колега с Alfa 156 екипирана с този двигател и няма да е проблем да ти наснимам каквото искаш.Пиши какво конкретно да ти нащракам утре(стига дъжда да не ни отнесе).
Коментар
-
До колко може да се каже спортни трактора си е трактор каквото и да го правиш Колата и в момента страда от зверско недозавиване Центъра и на тежеста въобще не ми харесва преди да я вдигна по този начин трупчетата бяха с не повече от 10 см по на зад и задните колела се вдигнаха като се има в предвид и пълнотата на багажника Въпреки това или аз съм доста неразумен,или колата си седи доста прилично на пътя мога да опиша по малко глупав начин,но няма как в момента да го покажа на някой (кръгово движение в Бургас точно до Мак драйв скорост на влизане и излизане 140 км/ч,кръгово на входа на Бургас от София въртене в него със 100 км/ч,слизане от детелината в сливен посока Пловдив пак със 100 км/ч,Колелото на 4 км в София въртене в него с 110 км/ч има още доста подобни изпълнения но тези са по общите за който бихте се сетили и бихте ме разбрали )В общи линии държа да запазя това поведение,но въобще не помислих до момента че дори и 30 кг биха ми указали огромно влияние над недозавиването Все още не съм закупил кола донор точно по тези причини,че не съм сигурен толкова удачно ли е Благодаря много за съветите няма да откажа предложение за по-приемлив двигател задължително дизелов (не за друго колата ще се кара постоянно)Има ли въобще други сходни на 1.9 тд 100 и ЖТД 105?? Скоростните кутии еднакви ли са??Има ли шанс до 1200 лв. да намеря Мулти джет в добро състояние с всичко необходимо?? Май много въпроси станаха ще запазя още за по късно :D
Коментар
-
Има ли развитие по този интересен проект? Аз също се интересувам и всякя споделена информация ще е безценна!Прилагам ти и цитат от темата на колегата extaz! Явно това ,което си намислил е обсъждано,но мисля че до реализация не се е стигнало ... още?! Иначе следното:двигател/без турбо/+скорости+ЕКУ от марея JTD130 може да се намери за под 1000лв! п.п.BO написа:Jimy написа:Това е нещо върху, което и аз се замислям!!! На няколко пъти става въпрос във форума за подобна интервенция ,но досега няма готов проект. По принцип се оглеждам за ударени Марейки, но до колкото зная 2,4 JTD на Ланча /140кс ... не е ли това, за което говориш ВО / е мнооого по-добър двигател. Дано не греша, но приятел ми е разказвал за това...ВО ти вероятно имаш много повече информация. Иначе като идея какво ще е нужно за тази манипулация? За двигател+турбо, скорости, ЕКУ е ясно. Дали трябват обаче и другите прикачени агрегати: компресор за клима, алтернатор? Полуоски и носачи трябва ли да се сменят?Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Много интересна информация колега благодаря Та до момента проекта в застой 1 вата причина е липса на средства (които набавям в момента ) до 2 месеца ще имам достатъчно средства за цялостно завършване на проекта 2 рата причина е тея 60 кг в повече доста ме притеснява това защото съм свикнал на поведението до момента на автомобила и искам да го запазя при всички случай дори да го подобря страшно много се чудя удачно ли е в крайна сметка на правите да съм бърз а в завойте да издишам до момента на правите ме биеха много коли ама докато не дойде завой от там я колата я кухата ми глава и дърпам :D като имам свободно време чета до колко ще повлиае това допълнително тегло на поведението и до момента не съм много ентусиазиран току виж докато събера средствата изкочи някое 1.9 мджетче :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар