то ако ще е 150коня по-добре да се вземе едно 2.0 20в или 2.0 20/16в турбо,ако ще да е с турбо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможно ли е на мотор 1.6 16 кл да се сложи турбина?
Collapse
X
-
reter написа:Tqnkata написа:видяхме за 2.0 16в какви части трябват,а за 1.6 какви ще са и по важния въпрос е каква ще е колата донор в случая?FIAT Bravo Club Plovdiv
Con Asistencia di Veloce
Коментар
-
Tqnkata написа:ти мислиш ли , че тоя двигател ще може да издържи 200 коня и турбо с заводските си части повече от 1000 км?????Аз не мисля и не знам защо приемате думите на колегата Ици като извадка от учебник за двигатели с вътрешно горене (Ици нищо против приятел ама не съм съгласен)Двигателя поне елементарно трябва да се подсили иначе просто ще бъде въпрос на време да стане на един голям бял облак от пушек
Коментар
-
Бразилците имат доста брави 1.6 16V Turbo. Ето отдолу ти давам линк към форума, но ти трябва регистрация за повечето интересни раздели. Аз общо взето нищо не мога да разбера, освен картинките. http://www.bravaclub.com.br/forum/
Коментар
-
ici написа:Tqnkata написа:ти мислиш ли , че тоя двигател ще може да издържи 200 коня и турбо с заводските си части повече от 1000 км?????Аз не мисля и не знам защо приемате думите на колегата Ици като извадка от учебник за двигатели с вътрешно горене (Ици нищо против приятел ама не съм съгласен)Двигателя поне елементарно трябва да се подсили иначе просто ще бъде въпрос на време да стане на един голям бял облак от пушекFIAT Bravo Club Plovdiv
Con Asistencia di Veloce
Коментар
-
Tqnkata написа:колега най малкото,което трябва да направиш е да смениш валовете и изобщо оборудването по главата....няма начин да изкарат просто повече от 10 настъпвания.... а пък и имай в предвид че повечето от тези двигатели вече са по на 180000-200000 км и всяка част в този двигател си има умора и ако сега му се сложи едно турбо просто ей така не вярвам че ефекта ще е УАУ
Коментар
-
idm написа:Tqnkata написа:колега най малкото,което трябва да направиш е да смениш валовете и изобщо оборудването по главата....няма начин да изкарат просто повече от 10 настъпвания.... а пък и имай в предвид че повечето от тези двигатели вече са по на 180000-200000 км и всяка част в този двигател си има умора и ако сега му се сложи едно турбо просто ей така не вярвам че ефекта ще е УАУFIAT Bravo Club Plovdiv
Con Asistencia di Veloce
Коментар
-
Tqnkata написа:ici написа:Tqnkata написа:ти мислиш ли , че тоя двигател ще може да издържи 200 коня и турбо с заводските си части повече от 1000 км?????Аз не мисля и не знам защо приемате думите на колегата Ици като извадка от учебник за двигатели с вътрешно горене (Ици нищо против приятел ама не съм съгласен)Двигателя поне елементарно трябва да се подсили иначе просто ще бъде въпрос на време да стане на един голям бял облак от пушек
Коментар
-
ici написа:Tqnkata написа:ici написа:Tqnkata написа:ти мислиш ли , че тоя двигател ще може да издържи 200 коня и турбо с заводските си части повече от 1000 км?????Аз не мисля и не знам защо приемате думите на колегата Ици като извадка от учебник за двигатели с вътрешно горене (Ици нищо против приятел ама не съм съгласен)Двигателя поне елементарно трябва да се подсили иначе просто ще бъде въпрос на време да стане на един голям бял облак от пушек
Коментар
-
reter написа:Инженерите не издържаха и решиха да се включат. ici, разбра ли ся батко, нищо не разбираш. Сега инженерите ще те понаучат малко как се турбинират коли.
Коментар
-
Е сега няма да правим подробни списъци за частите я Естествено че за едни базови 4000лв турбо, кулер, дюзи и т.н. ще са втора ръка, един турбо МАП-сензор, ремапване и се дава газ, то големи притеснения ще издържи ли мотора, естествено че ако се душмани на драг само няма да изкара колкото някоя типична ежедневка.
Коментар
-
biser_as написа:reter написа:Инженерите не издържаха и решиха да се включат. ici, разбра ли ся батко, нищо не разбираш. Сега инженерите ще те понаучат малко как се турбинират коли.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
да за 4000 лева спокойно мога да буустна 4А-GE мотора на Корола АЕ86 - 1.6 16 клапана 124к.с ... само портване на главата мисля че е достатъчно,евентуално по-добра изпускателна система,кулер,турбо,електроника и си ти (определено това е моторо който няма нужда да се ъп-ва преди да се сложи турбо - той е толкова здрав колкото на някои хора не им се вярва че може да издържи 212 000км и още да седи хонинга по цилиндрите ) е колегата ICI предполагам се е занимавал и с японки ше ви каже тия мотори 4А-GE в кво състояние издържат И да за 4000 лева спокойно мога да си прещипа около още 200++ стада отгоре Тва беше за японските, а за Браво 1.6 мисля че и тука е възможно само че на тия италянски клозети едва ли ще издържи много... По-добре Типо Седичи отколкото Бравоleave something of the happiness you bring
Коментар
-
ако някой дойде с 1.6 турбинирано и ми каже "ето е тоя двигател в него има 3000 лв само и е турбиран" и след това видя,че колата след 10 метра не е избухнала в пламъци и наистина си застава зад названието "турбинирана" ,чак тогава можете да ме убедите,че можете с пръдня боя да направите както се викаFIAT Bravo Club Plovdiv
Con Asistencia di Veloce
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар