Значи, дано да греша, но това ми прилича двигателя и скоростната кутия на колегата krasio.323, който тамън си направи пунтото с тоя мотор и катастрофира. Замислих се за това, защото видях на живо пунтото след катастрофата и беше счупена точно там кутията където е пукната и твоята. Дано да не съм прав, ама такива торбо мотори се срещат рядко. Пък и купето на пунтото скоро го видях на едни вторични оглозгано от всякъде -само ламарините и си помислих че тоя мотор ще оживее в някой друг проект.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проект: Алфа 146 Тurbo
Collapse
X
-
няма никаква разлика с махнат ремък на баланс валовете застопорява се само предния вал на които има паразитен лагер на ангренажа и от там може да почне да се върти. аз съм го застопорил с една планка на която съм изрязал профила на зъбите на колелото и съм е хванал на мястото на на обтяжната ролка съжалявам че нямам снимки да покажа. единствената разлика която останових че преди тва тея валове виеха ся го няма тоя шум може да са били зацепини грешно.
Коментар
-
тук сме минали баня,смяна на гумички, препасване и леко заглаждане на смукателните и изпускателни портове поработих и по дроселовата клапа и смукателите,паснах и гарнитурите незнам дали ще има ефект на турбо мотора,на атмосферния туин спарк го бях правил същото упражнение но ефекта беше много слабАLFA ROMEO 146 TI
Коментар
-
мотора беше внесен от Италия и типично за тях не му е било сменяно редовно маслото.Резултата естествено беше износени лагери запушени магистрали и маслени сегменти с просвет около милиметър при допустими 0.5-0.6 десети.Износени 4 гърбици на изпускателния вал и още куп проблемиАбе мотора си беше пътник Но след цялото това миене с четка за зъби което май е около 30 работни часа дойде момента на истината............а именно вкарването в коша.За мое учудване тампоните паснаха без никакви въртели.АLFA ROMEO 146 TI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар