Здравейте колеги,до скоро бях с мотор 2.0 туин спарк,който според мен е пълна каша,но взе че умря и ми писна да се занимавам с глупости.....И резултата е един мръсен мазен и много грозен мотор от Купе 2.0 16 Турбо............снимки след като го измия че ме е срам
Засега мотора е разглобен за подмяна на лагери семеринги,гарнитури,измиване и каквото е нужно за да е сигурно че скоро няма да има проблеми.На първо време искам да го запаля и да се уверя че всичко е наред.Изчетох всички теми във фиат форума и долу-горе имам напредстава с какво се захващам Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Засега проблемите които съм открил са поизносени биелни и основни лагери. Коляновия вал е ок,блока, буталата и сегментите също главата е на шлайфист за проверка и смяна на гумички...............ще има и малко портване
Засега проблема ми е износени гърбици на изпускателния вал......предположението е запушена маслена магистрала.За проблемите които не са обсъдени в другите теми ще питам във форума и ще разчитам предимно на вас за което предварително ви благодаря :D Та първото ми питане е какви валове да сложа..............четох че може от атмосферния мотор на купето..............И между другото ще гоня около 270-300 магарета и то със оригиналните железа и електроника. Мисля да сложа фронтален кулер,хубав блоуоф клапан,63мм генерация и хубав качествен ремап на дино.......може би при Келеша във Варна.Засега това,но първо трябва да го отремонтитам,натъпча в коша на 146 цата и да запали
за което ще разчитам предимно на вас :D
от няколко дни се опитвам да намеря и да си сваля литература за двигателя по възможност със схеми..............

Коментар