JacK`DanielS написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea weekend turbo 2.0 8кл
Collapse
X
-
-
Абе хора, кажете има ли начим за отвиване на холендрите на масленото радиаторче. Алумининия явно кородира много гадно. Вече е..х м...та на едно радиаторче. Намерих си друго, но и неговите не се лашкат с нормалното усилие. Първото се разви така, че алуминиевата резба направо се увлече и остана в металната. Вече си мисля изобщо да не ги мъча, а направо да запресовам новите мъркучи намясто както са холендрите на радиаторчето. Дали ще стане? В смисъл главите на клещите за кримпване дали ще могат да свършат работа намясто?
Коментар
-
При мен положението беше същото.Имаш два варианта:1. Нови алуминиеви щуцери които заваряваш за радиатора и на тях завиваш маркучите-само не ги прави много високи!2. Може внимателно да изпилиш едната част на шестограма(на "остатъка" от маркуча-стоманен е! ) докато стигнеш щуцерите на радиатора.Разтваряш го с клещи,отверки или каквото друго имаш под ръка.Аз използвах първия вариант като щуцерите които ми изработиха дойдоха малко дълги(по спомен около 30мм.) и маркучите за маслото леко се трият в долната част на бронята.
Коментар
-
Почваме главоблъсканицата с електрониката. Понеже нямам само еку за турбо, обаче имам атмосферно за 8 кл, чудя се дали със смяна на бина с такъв от турбо може да проработи? Мисля че преди време бях попаднал на някаква тема и мисля, че Еньо ( hf hpe ) беше споменал че става. Като си помисля единственните причини да не стане са две - първо че дюзите са нискоомни на турбото и второ-има детонационен датчик. Интересно е изходните стъпала на атмосферното еку за дюзите дали ще издържат на нискоомния товар??? И дали хардуерно са заложени елементите на платката които са по веригата на детонационния датчик (това мога да го проследя по принцип). Имам молба - ако някой има еку от турбо дедра да му направи една детаилна снимка (макро режим) от към елементите да видим какви са разликитеи да ми я прати на пощата.
Коментар
-
Joro написа:Мерси много Ici. Значи да не се притеснявам за мощните транзистори заради нискоомния товар, дори и да си е с неговия бин с пренаписани само карти на впръскването и предварението?Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
На едните са 16 ома на другите 2.7 (турбо) До кокото знам разликата в управлението на двата вида дюзи е че по време периода когато са отворени 16 омовите се потдържат с постоянен потенциал, а нискоомните са с високочестотни импулси и поради наличието на индуктивноста от бубинките им се постика по нисък ток. Обаче не знам това дали се прави софтуерно (в смисъл дали процесора на еку-то управлява така крайните стъпала или има някакви буфери които модулират напрежението.) За това исках да знам със сигурност дали няма да го изпуша ако сложа 2.7 ома вместо 16.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар