hf hpe написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някои подобрения върху Типо
Collapse
X
-
Днес понапазарувах.Купих 3 шишенца спирачна течност DOT4 от една не безисвестна марка.За смазване на уплатненията, на цилиндърчето при събирането на апарата.После и системата на колата ще се промие.Кутийка емаил лак жълт (такъв цвят исках) 10 кинта.Избрах го точно този защото съхне за 20мин.Изчистих пак апаратите с телена четка на дрелка (чистя ги за 3-ти път).Обезмаслих всички детайли,които ще се боядисват с кореселин.Закачих всичко на простора и се развършах.Това което виждате е на 2 ръце и е перфектно покрило.Дебело покритие и плътен цвят.Тези предпазните ламаринки си ги набавих много трудно.Два комплекта задни спирачки съм купил-и на двата, тези предпазни ламарини бяха изгнили.Добре,че е форума та един колега се отзова.Боядисал съм ги тях само 1 ръка,утре още една,че стана студено.И днеска от бързане заабравих да си взема грес.Утре след работа ще взема и после събирам апаратите.Извинявам се за качеството на снимките,но апарата ме предаде днес (прецака се нещо) и съм снимал с телефон.Утре снимките ще са от хубав апарат..Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Здравейте.Днес към 3 следобяд се прибрах от работа,преоблякох се и рекох да се захвана да приключа с апаратите.Да остане само монтажа.Разгледах пак 1 тема в форума за преминаване от барабан към диск да си припомня кое как беше.Вече на светло и,на изсъхнало като видях боята останах доволен.Подготвих частите,подготвих рем. комплета и почнах с единият.Всичко вървеше добре докато не стигнах до шибаната зегерка.Взе ми здравето докато измисля как да я вкарам.С зегер клещи ми беше невъзможно не защото нямам,напротив-имам,мислех че с тях ще стане но уви немогат да влязат до долу.Пък с едната ръка да натискам пружината,с другата да слагам зегерката се убедих,че няма да стане.След доста мислехе използвах тръбичка от анкерен болт и дърводелска стяга.Като свих пружинката,вече спокойно с 2 ръце и 2 дълги,и тънки отвертки,сложих зегерките.Уплатненията и буталцето ги сложих лесно.Цялата процедура ми отне 4 часа.По-принцип съм сръчен,ама тия зегерки ми го нач*каха адски здраво.И покрай цялата изнервена обстановка си омазах ръцете с спирачна течност,и прецаках боята.После прочетох на сп.течност,че е малко като разредител.Както и да е утре с една ръка ще ги поправя.Все пак съм доволен от резултата.Много нерви,ама успях да преборя жълтите коп*лета.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Преговорих темата на колегата 1115 и започнах в понделник.Още като свалих капачките видях първата разлика:Това е главата на болта,а гайката е от другата страна.Направих си контра ключ и успях с доста зор да развия гайката и сваля болта,или по точно избия болта.После всичко се сваля:Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Цялата процедура ми отне ден и половина.Първият ден с едната страна беше доста неприятно изживяване.На другия ден с другата страна се справих до обяд.Навсякъде където имах да развивам болтове,гайки,тръбички пръсках предварително с една разграждаща,ръждата и мизерията смазка-това ми помогна доста.Хубво е преди да се почне манипулацията да се набави хубаво гедоре + камък 32,както и по-качествени шестограми.Хубавите звездогаечни ключета също доста помагат.Друго което ми направи впечатление-не е необходимо на 100% да се подменя спирачната тръбичка с такава от мост с дискове.Аз ги имах и затова ги сложих,но старите също щяха да станат,просто малко щях да им променя формата.Аз си правих всичко сам,с помощник смятам,че ще е доста по-лесно.Ами това е,минал съм около 350км с тези спирачки и съм доволен засега.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
За типото се търсят прагове-абартови и предна добавка абарт (може и друга,ако ми хареса).Вероятността да намеря е 1%,ама съм длъжен да пробвам.Задната абарт броя си я намерих доста случайно.Търси се също и ветробран шофиорски.По колата предстои:-осветление под колата (не с неони).-аудио проект (започнат и е на 50%)-затъмняване на задните странични,и на задното стъкло с фолио -подмяна на цялото осветление в таблото-задната седалка ще се разкара и на нейно място ще се сложат 2 предни и колата ще е с цяло барче от отпред до отзадИма и други неща,но всичко с времето си.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
pecata написа:За типото се търсят прагове-абартови и предна добавка абарт (може и друга,ако ми хареса).Вероятността да намеря е 1%,ама съм длъжен да пробвам.Задната абарт броя си я намерих доста случайно.Търси се също и ветробран шофиорски.По колата предстои:-осветление под колата (не с неони).-аудио проект (започнат и е на 50%)-затъмняване на задните странични,и на задното стъкло с фолио -подмяна на цялото осветление в таблото-задната седалка ще се разкара и на нейно място ще се сложат 2 предни и колата ще е с цяло барче от отпред до отзадИма и други неща,но всичко с времето си.Sedicivalvole (Racing Rosso)now
GTV 2.0 (612 A)now
E60 530D now.. hate it big time :D
Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex
Коментар
-
Спирачките са станали чудесно евала Обаче това с поставянето на две предни седалки отзад не ми харесва Няма да можеш да качваш каките отзад Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Аз в моето типо съм качвал 10 човека вътре и си върви без грешка а ако съм с две предни отзад няма шанс да кача толкова хора Иначе може и още още един човек да се събере ама бас касата ми пречи Yellow_Flash_Colorz_PDT_07Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
И аз съм търсил и до сега за типо не съм виждал. Четох в английския форум че от Пунто мк2 ставали, но се съмнявам да не би да ставаше дума за Cinqencento. Снимака с Bad look имам, но утре като седна на другото PC.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар