Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някои подобрения върху Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Направил съм колеги това-онова по колата и в поредица постове ще ви покажа.Снимките са ми разхвърляни на 3 pc-та и затова ще почна от тези които имам в момента.Реших да сложа малко LED осветление вътре в купето.Става въпрос за плафона,зад врътките на парното,пепелника и монтаж на втори плафон.Първо се заех с плафона.Разделен е на две секций,едната е помощна,другата е тази дет си свети като отворя вратата.Заех се с помощната.Тя ще свети в студена бяла светлина.Купих си бяла и зелена лента с диодчета:
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

Изработих това:
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

Резултата: Свети много силно в колата,като я пусна като се стъмни в колата става ден....следва продължение...
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

Това от какво го направи колега Иначе наистина е добре (като знам оригиналното плафонче на типото как свети, все едно свещ съм запалил)
          Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Продават се диодни ленти на метраж.На всеки 5см лентата може да се прекъсне.На всяко едно парче от 5 см има 3 диода и място за запояване на проводници съответно + и -.Продават се в различни разцветки,като има и комбинирани които светят в няколко цвята RGB мисля,че им беше техническото название на многоцветните.1 метър струва около 10лв.Има много варинти да се поставят диоди.Продават се и готови платки с цокъл на различни крушки,ама на мен не са ми под ръка и ползвам такива ленти.Работят директно на 12-14V без допълнителни резистори.
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

Коментар

А за блиц светлини мислил ли си да слагаш отпред :P

Коментар

Valiosport написа:
                А за блиц светлини мислил ли си да слагаш отпред :P
                В понеделник ще ги поръчвам,ама още незнам с каква светлина ги искам.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

Би ли споделил от къде ги поръчваш тези лентички, блиц светлини и т.н. Може и на Л.С.
                  Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                  Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                  Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

От тук блиц светлините http://www.tpetrov.com/Сайта е голям и трябва да се поразгледа.А LED лампите от магазин в града.
                    Fiat Tipo
                    Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                      От тук блиц светлините http://www.tpetrov.com/Сайта е голям и трябва да се поразгледа.А LED лампите от магазин в града.
                      Мерси за сайта сега ще го разгледам

Коментар

Понеже нищи не свети по врътките за парното се заех с тях.Първо за 5 кинта си купих това:Разглобените врътки изглеждат така:След работа с топлият силикон наредих лентичките:После малко с поялника и тинолчето и веригата е свързана:
                        Fiat Tipo
                        Corsa b комби !

Коментар

След малко и крайният резултат...Следват вграждане на домашно DVD в колата!Монтаж на ето този би ксенон:Ксенона е с затворени крушки H4 които след малко ще покажа.Ксенончето го свалих от опела ми,ама незнам как да го свържа в фиата (не съм го монтирал аз в опела).Ако някой може да помогне с някоя схема ще съм благодарен.....
                          Fiat Tipo
                          Corsa b комби !

Коментар

Точно щях и аз да те питам как се свързва ксенона и видях, че и ти незнаеш ... Ще следя темата да видим дали ще може някой да го свърже

Коментар

Тази лента само + и - ли иска?
                              Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                              Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                              EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Ето и резултата по врътките:п.п.Снимката е много лоша,ама апарата ми може толкова,на живо е мн по яко.Ето и ксенон крушките:
                                Fiat Tipo
                                Corsa b комби !

Коментар

Working...
                                X