Възможно ли е да се използва турбо от дизелов камион - за бензинов автомобил? Питам защото на едно място има едно турбо, което мога да го взема без пари. От камион Ивеко е и е гарет. Няма никакъв луфт, обаче топлата му част е по голяма от такава за бензинов автомобил, а студената е същата - поне на размери е като на лека кола и изглежда по същия начин като т3, примерно. Идеята ми е дали ще може да ми се смени топлата му част с такава за бензинова лека кола? Чел съм тук-таме че се правят турбини сбирштайн, ама ми са доста непозната материя. Ако може някой да помогне с малко теория... :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за турбина
Collapse
X
-
ами колега зависи от какво ивеко е тази турбина и на какъв двигател ще е пробваш,да е развърташ...аз от личен опит ти казвам,че съм пробвал от ивеко камион(от тия дето са би турбо)и немаш шанс с двигател от италянските коли дае развъртиш в налягане повече от 0.3-0.4 и то при обороти от порядака на 7000хил.Ако е от бус примерно ивеко турбо дайли или подобен може и да се случат нещата,но най-добрия варянт е дае занесеш на Митко Турбото и да му обесниш,че искаш такава топла такава студена част и така,тои прави такива турбини и то доста успешно...успеха цена няма.
Реклама
Collapse
Коментар