Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на таблото на Пунто?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте. Имам Пунто 98г. 1.1 Въпроса ми е може ли да се смени таблото? Таблото ми е с часовник, но нямам оборотомер. Възможно ли е да сложа табло с оборотомер трудно ли се сменя ако става и колко ще ми стува? А възможно ли е да се сложи оборотомер някъде отстрани?

Продава се спортен оборотомер гледах ги по 70-80 лева

Коментар

Понеже не съм в час мисля, че трябва и някакво жило то отделно ли се продава? Има ли начин да си сложа и датчик за температурата?

Коментар

Купуваш новото табло с оборотомера ,за другото утре щи пусна коментар защото ще питам 1 колега които го прави самоче на браво
        Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

GbGz написа:
          Купуваш новото табло с оборотомера ,за другото утре щи пусна коментар защото ще питам 1 колега които го прави самоче на браво
          Благодаря ще чакам, че този часовник ме дразни много, а и нямам други уреди по таблото.

Коментар

Re: Смяна на таблото на Пунто?

ivondera написа:
            Здравейте. Имам Пунто 98г. 1.1 Въпроса ми е може ли да се смени таблото? Таблото ми е с часовник, но нямам оборотомер. Възможно ли е да сложа табло с оборотомер трудно ли се сменя ако става и колко ще ми стува? А възможно ли е да се сложи оборотомер някъде отстрани?
            Колега всичко е много просто ето ти линк http://punto.autokacik.pl/Zrobtosam/....htmобаче понеже някой детайли не са написани там трябва да знаеш следното:НА Някой табла на пунто-тата километража им е с жило на други електронно мисля и когато купуваш табло първо виж твоето какво е ако има едно бяло кръгло с дупка в средата а другия вид който не е с жило е запулнено бялото кръгче отзад там от линка ще видиш на едната снимка че нямам апарат под ръка да снимам.Другото което трябва да направиш като ходиш за табло предполагам от морга потърси и датчик от пунто за температурата на снимките се вижда къде се намира!А за самия оборотомер не ти трява жило просто си купуваш кабел обяснено е какъв който се свързва от екуто пише на кои пинове а другата му страна към самото табло където е клемата.Играчка си е но си заслужава понеже явно хората са гледали да спестят не от което трябва и подари което без датчик за температура сменях няколко пъти гарнитура... Надявам се да съм помогнал
            Прикачени файлове

Коментар

Колега, това упражнение което искаш да направиш, съм го правил. Съвета ми към теб е преди да свързваш каквито и да било допълнителни кабели е просто да махнеш старото ти табло (това което е с часовник) и да сложиш това с оборотомера. Защото аз като го сменях, направо прокарах кабел и като махам старото видях, че инсталацията си е направена. Нищо сложно не е, махаш старото табло, слагаш новото (НЕ ВКЛЮЧВАЙ НА КОНТАКТ КАТО Е РАЗКАЧЕНО!!!), сменяш датчика за температурата на охладителната течност и си готов, ако си барз в рацете дори и обезвъздушаване няма да и трябва. Ако нещо ти трябва като информация пиши ми ЛС.
              FIAT Punto 1.1 SPI '97

Коментар

Благодаря. Започвам да търся такова табло и като намеря го почвам ако имам въпроси ще питам.

Коментар

Ако някой продава такова табло нека да ми пише. Цена?

Коментар

не ти трябва да си сменяш километража по добре си смени мотора ........1.1 е толкова евтин че ако ти потрябва двигател 1.1 имам за 100лв за това не си осложняваи живота ас имам сащтото и даже и километража ми не работи не ми пука за този мотор и да се вдаде имам ощте 2 бр 1.3 и 1.6 и тях ги взех за по 60 лева

Коментар

Много лесно стана, вчера го направих. Оказа се, че моя комп. няма извод за оборотомер. Извода от таблото е този, от снимката по-горе, която е пуснал колегата. Сигнала се взема от нисковолтовата част на двете бобини през високоволтови диоди (струват жълти стотинки), за да не връща ток от едната бобина към другата и да обърква компютъра. Много е лесно. Ако се вземе сигнал само от едната бобина не е нужен диод, но логично показва оборотите наполовина.

Коментар

Working...
                      X