Здравейте. Имам Пунто 98г. 1.1 Въпроса ми е може ли да се смени таблото? Таблото ми е с часовник, но нямам оборотомер. Възможно ли е да сложа табло с оборотомер трудно ли се сменя ако става и колко ще ми стува? А възможно ли е да се сложи оборотомер някъде отстрани?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на таблото на Пунто?
Collapse
X
-
Re: Смяна на таблото на Пунто?
ivondera написа:Здравейте. Имам Пунто 98г. 1.1 Въпроса ми е може ли да се смени таблото? Таблото ми е с часовник, но нямам оборотомер. Възможно ли е да сложа табло с оборотомер трудно ли се сменя ако става и колко ще ми стува? А възможно ли е да се сложи оборотомер някъде отстрани?
Коментар
-
Колега, това упражнение което искаш да направиш, съм го правил. Съвета ми към теб е преди да свързваш каквито и да било допълнителни кабели е просто да махнеш старото ти табло (това което е с часовник) и да сложиш това с оборотомера. Защото аз като го сменях, направо прокарах кабел и като махам старото видях, че инсталацията си е направена. Нищо сложно не е, махаш старото табло, слагаш новото (НЕ ВКЛЮЧВАЙ НА КОНТАКТ КАТО Е РАЗКАЧЕНО!!!), сменяш датчика за температурата на охладителната течност и си готов, ако си барз в рацете дори и обезвъздушаване няма да и трябва. Ако нещо ти трябва като информация пиши ми ЛС.FIAT Punto 1.1 SPI '97
Коментар
-
не ти трябва да си сменяш километража по добре си смени мотора ........1.1 е толкова евтин че ако ти потрябва двигател 1.1 имам за 100лв за това не си осложняваи живота ас имам сащтото и даже и километража ми не работи не ми пука за този мотор и да се вдаде имам ощте 2 бр 1.3 и 1.6 и тях ги взех за по 60 лева
Коментар
-
Много лесно стана, вчера го направих. Оказа се, че моя комп. няма извод за оборотомер. Извода от таблото е този, от снимката по-горе, която е пуснал колегата. Сигнала се взема от нисковолтовата част на двете бобини през високоволтови диоди (струват жълти стотинки), за да не връща ток от едната бобина към другата и да обърква компютъра. Много е лесно. Ако се вземе сигнал само от едната бобина не е нужен диод, но логично показва оборотите наполовина.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар