Здравейте колеги,от доста време съм си направил вапросното осветление но чак сега реших да го кача като тема.Та идеята за този "тЮнинг" ми дойде защото много често когато испусна нещо в краката си вечер го търсих по 1 час, а този проблям при новите автомобили е решен с такова осветление.Ето и няколко снимки как изглежда (осветлението е бяло-сиво) ,вързал сам го към едната секция на плафона и може да се усилва и гаси, при отваряне на врата също свети (при плафоните с постепенно намаляване на светлината се получава много готино). Мисля след наколкодни да сложа такова осветление и на задната седалка такаче чакайте снимки.P.S. Ако на някой му харесва и иска да си направи същото да пише на л.с. и ще му обясна с подробпости.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осветление в краката Brava/o
Collapse
X
-
Re: Осветление в краката Brava/o
Привет колега! Много яко се е получило осветлението в краката, браво за ентусиазма. Преди 5-6 год. бях направил същото на ладата ми, само че го вързах към габарита. Та въпросчето ми е как сега да го вържа за плафона??? Откаде си прекарал окабеляването, дефакто откаде вземаш "+", защото неискам да ми излизат някакви жички от плафона. Моля за помощ.Поздрави, Стоян!Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Браво колега пуснал си същата тема която и аз смятах да пускам тези дни :D .. , така че ще ползвам твоята тема за да покажа как свърших аз тази работа. Като за начало ще спомена, че се захванах с това начинание защото ми изскочиха диодни ленти на тънка лайсна.. преди съм пробвал и с неонови лампи, но винаги съм попадал на калпави изпълнения и им горяха платките.За целта са ви необходими единствено мерак и : светодиодни ленти, двойно залепващо, изолирбанд, малко работа с поялник и това е ... Спецялно моите ленти светят бяло, но не е проблем да се сложи в/у диодите малки пърченца трансперантно фолио което може да намерите във всяко рекламно ателие на смешни цени. При мен съм сложил зелено, тъй като всичко по таблото ми свети в оригиналния зелен цвят: Ето и снимки на лентите и колата като цяло. п.с. същите ленти могат да се намерят и силиконизирани .. те са идеални евентуално за поставяне извън колата.. като цената по магазините тук в Бургас варира около 0.60ст. за 5см.Fiat Brava TD100
Коментар
-
lithrone
Това ми се струва бая тЮнинг , но ако се върже към плафона с постепенно загасяне го подкрепям .А някой знае ли дали е позволено шофиране при светнат заден плафон... понеже при светнат преден мисля че е забранено....
Коментар
-
аз съм ги свързал към габарита и светят единствено когато съм на габарит.. колкото до плафона той си ми свети в снежно бяло все пак трябва да се гледа. Колкото до "тЮнинга" всеки сам си решава ... иначе съм сложил и в багажника по една лента с по 6 диода в бял цвят и резултата е повече от задоволителен, замислил съм и поставянето на една бяла лента някъде на скрито в плафончето на жабката.. че с тая мъждукня вътре нищо не се вижда...Fiat Brava TD100
Коментар
-
spooni написа:Браво колега пуснал си същата тема която и аз смятах да пускам тези дни :D .. , така че ще ползвам твоята тема за да покажа как свърших аз тази работа. Като за начало ще спомена, че се захванах с това начинание защото ми изскочиха диодни ленти на тънка лайсна.. преди съм пробвал и с неонови лампи, но винаги съм попадал на калпави изпълнения и им горяха платките.За целта са ви необходими единствено мерак и : светодиодни ленти, двойно залепващо, изолирбанд, малко работа с поялник и това е ... Спецялно моите ленти светят бяло, но не е проблем да се сложи в/у диодите малки пърченца трансперантно фолио което може да намерите във всяко рекламно ателие на смешни цени. При мен съм сложил зелено, тъй като всичко по таблото ми свети в оригиналния зелен цвят: Ето и снимки на лентите и колата като цяло. п.с. същите ленти могат да се намерят и силиконизирани .. те са идеални евентуално за поставяне извън колата.. като цената по магазините тук в Бургас варира около 0.60ст. за 5см.
Коментар
-
колега GbGz ето ти решението http://www.led-bg.com/аз на миналото браво доста си играх да правя такива истории .... но за сехашното още не ме е ударила сачмата да го правяAUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар