kostadinov.n написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осветление в краката Brava/o
Collapse
X
-
Туко що погледнах за какво става на въпрос в този сайт и стигнах до извода, че моето няма нищо общо с това.... Говорих с човека и той ми обясни че трябва да го вържа към алармата за да светва с отключване и да загасва с заключване... Аз другата седмица , ще си го поръчам и се питам, дали няма някой, който да ми помогне да го свържа, защото си нямам и на идея какво трябва да направя .. ЩЕ ПОЧЕРПАПродавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D
Коментар
-
Днес за 20-тина минутки си спретнах един бърз модул за постепенно загасяне на осветлението . Понеже ходих до М-ю Бриколаж и там ми показаха цена от 8лв. за модула реших да си спретна един сам.Излезе ми около 1.65лв. представлява 4 кондензатора 470мф. на 63волта. свързани успоредно. Как функционира? Елементарно кондензаторите играят роля на акомулатор докато тече през тях ток се зареждат, когато веригата се прекъсне събраната енергия в тях продължава да захранва светещите тела, като постепенно намалява, с което успоредно намалява и интензитета на светенето . Тук идва и момента да спомена, че колкото повече тела има по веригата, толкова по-бързо ще се разреждат кондензаторите и загасянето няма да е толкова плавно. Съответно е необходимо да се намери златната среда . Т.е ако сте навързли сумати светлинки, които искате да изгасят плавно, то ще са нужни повече кондензатори(или поне с други характеристики от посочените!).Ето и снимки:Fiat Brava TD100
Коментар
-
Ето и монтажа след още 20мин. :Dп.п. Резултата - постепенно загасяне, не толкова бавно колкото исках и ще се наложи да сложа още едно такова модулче. Тук идва обаче проблема с мястото. И само да отбележа при мен има 2-е диодни крушки с по 4 диода в тях, така че колегите с 1-а крушка в плафона смятам, че ще им е напълно достатъчно .Fiat Brava TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар