Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Осветление в краката Brava/o

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kostadinov.n написа:
    spooni написа:
    колега kostadinov.n възхищавам се на педантичността ти колкото до бавното загасяне с кондензатори проблема с крушките в плафона го елиминирам (поне при мен) , тъй като аз съм сложил диодни лампи навсякъде а до колкото ми е известно те харчат много по-малко енергия от крушките с волфрамова жичка.. така че мисля си ще е възможно занятието.. колкото до размера на кондензаторите 4 такива не са кой знае колко големи и спокойно ще могат да се напъхат някъде зад плафона. Има толкова много място там .Ще чакам с нетърпение резултата от търсенето на кит-а.
    Здравейте колеги, след дълго търсене из интернет намерих модул за постепенно изгасване на плафона ето и линк към сайта http://drl.hit.bg/index2.html струва 25 лв. а ако се вземат 5 бр. по 20 лв. Според мен е доста скъпичко и за тези пари може да си смениш целия плафон с такъв който имафабричен модул.П.Л. Има доста модули които се предлагат (модули за време) не се лъжете да си поръчвате от тях, те гасят осветлението след определено време но не плавно
    Аз имам такова модулче, което си го инсталирах преди 7/8 месеца и си го купих от бриколаж за 10 лв.... Става на въпрос за постепенното исгасване на светлините НАЛИ...
    Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

Туко що погледнах за какво става на въпрос в този сайт и стигнах до извода, че моето няма нищо общо с това.... Говорих с човека и той ми обясни че трябва да го вържа към алармата за да светва с отключване и да загасва с заключване... Аз другата седмица , ще си го поръчам и се питам, дали няма някой, който да ми помогне да го свържа, защото си нямам и на идея какво трябва да направя .. ЩЕ ПОЧЕРПА
      Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

1

ето как стана при мен
        Прикачени файлове
        http://www.vbox7.com/play:a7daafaf
        http://www.vbox7.com/play:5fd77b61
        http://www.vbox7.com/play:3e426077

Коментар

Колеги, ще може ли някой да направи снимка къде точно е монтирал осветлението в краката на предните седалки ? Все не мога да си харесам къде/как да ги сложа
          Fiat Bravo 1.8 16V
          Fiat Bravo II 1.9 Multijet

Коментар

аз лично съм го сложил на дръжката за отваряне на предния капак.моито осветление е платка с диоди или там както се казва,

Коментар

Колега, от къде ги захранваш светодиодите ? Не вярвам да си прекарвал кабели горе до плафона.
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
                Колега, от къде ги захранваш светодиодите ? Не вярвам да си прекарвал кабели горе до плафона.
                Ами точно от плафона е

Коментар

Колеги от край време си мисля за едно не толкова ново и оригинално
                  Fiat Brava TD100

Коментар

това с каква цел искаш да е? цел гъзария или с цел да видждаш къде да стъпваш ?
                    Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Можеби и двете... според мен ще е яко!
                      Fiat Brava TD100

Коментар

ако е за функционалност, по добре сложи диодите под вратите ( под онова отделение на вратите където седят говорителите ) май не се изразих много ясно , но вярвам ме разбра. Така няма да се мокрят/цапат и с кабелите ще е по лесно
                        Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

правил съм го това упражнение на старата ми кола... и не ми е интересно вече
                          Fiat Brava TD100

Коментар

Днес за 20-тина минутки си спретнах един бърз модул за постепенно загасяне на осветлението . Понеже ходих до М-ю Бриколаж и там ми показаха цена от 8лв. за модула реших да си спретна един сам.Излезе ми около 1.65лв. представлява 4 кондензатора 470мф. на 63волта. свързани успоредно. Как функционира? Елементарно кондензаторите играят роля на акомулатор докато тече през тях ток се зареждат, когато веригата се прекъсне събраната енергия в тях продължава да захранва светещите тела, като постепенно намалява, с което успоредно намалява и интензитета на светенето . Тук идва и момента да спомена, че колкото повече тела има по веригата, толкова по-бързо ще се разреждат кондензаторите и загасянето няма да е толкова плавно. Съответно е необходимо да се намери златната среда . Т.е ако сте навързли сумати светлинки, които искате да изгасят плавно, то ще са нужни повече кондензатори(или поне с други характеристики от посочените!).Ето и снимки:
                            Прикачени файлове
                            Fiat Brava TD100

Коментар

Ето и монтажа след още 20мин. :Dп.п. Резултата - постепенно загасяне, не толкова бавно колкото исках и ще се наложи да сложа още едно такова модулче. Тук идва обаче проблема с мястото. И само да отбележа при мен има 2-е диодни крушки с по 4 диода в тях, така че колегите с 1-а крушка в плафона смятам, че ще им е напълно достатъчно .
                              Прикачени файлове
                              Fiat Brava TD100

Коментар

[quote:1e29833ce9="spooni"]Колеги от край време си мисля за едно не толкова ново и оригинално
                                Прикачени файлове
                                Fiat Brava TD100

Коментар

Working...
                                X