Здравейте,За жалост, фаровете на този модел (вярвам не само на него), с времето имат склонност към потъмняване, матиране, та дори и раздробяване, вследствие на топлината, излъчвана от крушките.Най-веселото е, че при мен могат да се видят и 3-те явления
поне на единия фар.Така или иначе съм решил да си взема друг, но мисълта да изхвърля стария не ме блазни особено. Каква ми е идеята - така или иначе не губя нищо, имам си опитна мишка. При това условие, ми се ще да отворя фара и да видя, ажеба, може ли да се поправи?Идеята ми е да залепя отчупените парченца от долната част, да я изшкуря добре, след което да я боядисам в цвета на колата - червен, или черен мат.Ще ми се да обработя с нещо и горната, прозрачна част, за да може да придобие по-голям блясък и прозрачност.До тук добре, но ми се иска да почерпя опит от някого, който вече е минал по-този път.Имам определена насока, която ще споделя, ако се сформира някаква дискусия в темата.За момента едно е ясно - фара се нагрява, за да може да се раздели на две. И от тук в главата ми изскачат следните въпроси: 1. С какво лепило да залепя отчупените парченца?2. Какъв вид боя да ползвам за оцветяване на долната част на фара?3. С какво да обработя горната, прозрачната част?4. С какво да слепя отново двете части на фара?На снимките е показано към какво се стремя. За да няма заплахи за съд и нови предупреждения, ще кажа, че едната снимка е от немското мобиле, другата от българското, а третата е от този форум. Въпросните фарове се продаваха преди време.
![Mr. Green](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Коментар