Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спортен въздушен филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ама да не смукне вода тогава от някоя локва а?
    Ако е напръскан правилно и добре неможе да всмукне вода
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

е с какво да го пръскам бате? даи информация моля!
      MANIAK-FIAT COUPE

Коментар

robert1975 написа:
        е с какво да го пръскам бате? даи информация моля!
        Ако е "истински" си е напръскан още като нов, със специално масло Също така можеш да си купиш комплект за подръжка на филтъра - препарат за изпиране, ако се е зацапал и масло да го напоиш. Всеки сериозен производител на спорни филтри предлага такъв комплект
        BMW E90 320D
        ех. FIAT COUPE 2.0 16V
        ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
        ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Всеки сериозен производител на спорни филтри предлага такъв комплект
          Да но тук в БГ го продават отделно за около 40 кинта е на КН и окло 30 на JR P.S.А бре ти ноще много седиш в този форум па у нашия не влизаш вече да не си сърдит нещо
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
          Ventura garage

Коментар

Mury написа:
            Всеки сериозен производител на спорни филтри предлага такъв комплект
            Да но тук в БГ го продават отделно за около 40 кинта е на КН и окло 30 на JR P.S.А бре ти ноще много седиш в този форум па у нашия не влизаш вече да не си сърдит нещо
            Аз и от JR и от K&N съм много доволен P.S. Това е щото съм ти сърдит, че предаде БОКСЕРчето
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

благодаря за инфото
              Прикачени файлове
              MANIAK-FIAT COUPE

Коментар

менеме на оборотитре Fiat Coupe 2.0 16 V

Колеги даите ми съвет. бе колат ами ту мени оборотите ту не ги мени кво е тва нещо, направо незнам. като е студена добре като загрее започва леко да ги мени ту спре ту пак започне. интересното е че вчера пук започна в широки граници от 1000 до 2000 оборота после се оправи. почистих си клапана електромагнитния но фаида няма. този модел на фиат има ли дебитомер. мерси HELP

Коментар

Абе да питам аз кой вариант е по-добрия, с конусен филтър или такъв за кутията? За мойто браво този който е за кутията на JR е 75 лв.+още 30 за комплекта за почистване и смятам да си купя, ама не знам дали ще има ефекта на конусния.
                  Bravo HGT 2001

Коментар

Не си давайте парите, за спортни филтри, ефект, няма, само дето се развалят дебитомерите. Сменяйте си оригиналните филтри на 5000 км, защото в София и като цяло в БГ е много мръсно. Ако искате да "тунингарствате", изведете една тръба от фолио и да "лапа", студен и свеж, въздух и готово.
                    Uno Turbo RulZz

Коментар

Turbolan написа:
                      Не си давайте парите, за спортни филтри, ефект, няма, само дето се развалят дебитомерите. Сменяйте си оригиналните филтри на 5000 км, защото в София и като цяло в БГ е много мръсно. Ако искате да "тунингарствате", изведете една тръба от фолио и да "лапа", студен и свеж, въздух и готово.
                      Е той един спортен филтър, стига да е на реномирана фирма, поддържа ли се както трябва, не виждам какво повече ще го превзема праха от нормалния. А за дебитомера има много противоречиви мнения във форума и според мен филтъра не е основната причина за повреждането им.
                      Bravo HGT 2001

Коментар

До тук прочетох доста противоречиви мнения по въпроса дали се развалят дебитомерите или не от поставянето на спортен филтър и в крайна сметка почти нищо не разбрах! Та аз искам да попитам разваля ли се нещо или не защото от днес и аз взех че сложих един, който за съжаление се оказа че само цената му е на реномирана марка. ?До момента не забелязвам никаква разлика в работата на двигателя на празен ход! Чувал съм че се качват оборотите от повишеното количество въздух и естествено горивото от където пък се скапвали дебитомерите! Има ли нещо такова? Аз си мисля че не възможно!?
                        Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                        Porsche 944 S2
                        http://www.valmcrae.snimka.bg/
                        http://vbox7.com/user:val_mcrae
                        http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

ее вальо сега с тоя спортен филтър да вземем да замерим пуното с купето :P
                          Madness Motorsport
                          (\__/)
                          (='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
                          (")_(") signature to help him gain world domination.

Коментар

val_mcrae написа:
                            До тук прочетох доста противоречиви мнения по въпроса дали се развалят дебитомерите или не от поставянето на спортен филтър и в крайна сметка почти нищо не разбрах! Та аз искам да попитам разваля ли се нещо или не защото от днес и аз взех че сложих един, който за съжаление се оказа че само цената му е на реномирана марка. ?До момента не забелязвам никаква разлика в работата на двигателя на празен ход! Чувал съм че се качват оборотите от повишеното количество въздух и естествено горивото от където пък се скапвали дебитомерите! Има ли нещо такова? Аз си мисля че не възможно!?
                            Не казваш какъв филтър си си взел.Твоя мотор няма дебитомер, така че не му мисли. Иначе за мотори с МАФ дебитомер (с жичка) е препоръчително да са със сух филтър, защото импрегнираните с масло може да я зацапат и най-малкото сигнала вече да не е коректен. На празен ход няма какво да се промени, защото дебита е малък и не е проблем да бъде пропуснат от всеки филтър. Разликата идва при големи натоварвания.
                            sigpic
                            Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                            475HP 11,5/1,9/191
                            YouTube

Коментар

ici написа:
                              val_mcrae написа:
                              Не казваш какъв филтър си си взел.Твоя мотор няма дебитомер, така че не му мисли. Иначе за мотори с МАФ дебитомер (с жичка) е препоръчително да са със сух филтър, защото импрегнираните с масло може да я зацапат и най-малкото сигнала вече да не е коректен. На празен ход няма какво да се промени, защото дебита е малък и не е проблем да бъде пропуснат от всеки филтър. Разликата идва при големи натоварвания.
                              Някой път ме е срам да кажа че съм инженер ДВГ ! Наистина не предполагах че може да нямам дебитомер!? Филтъра е сух , но аз си мислех да го омасля добре че не съм го направил. Значи казваш да не се притеснявам? Може ли да има друг страничен ефект, като детонация във филтъра или нещо друго?
                              Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                              Porsche 944 S2
                              http://www.valmcrae.snimka.bg/
                              http://vbox7.com/user:val_mcrae
                              http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

eto vi testvani niakolko varianta za sportni filtri: http://www.mkiv.com/techarticles/filters_test/2/ vijda se, 4e APEXi, i k&N, foltrirat dobre...
                                "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                                (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Working...
                                X