Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спортен въздушен филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

val_mcrae написа:
    Филтъра е сух , но аз си мислех да го омасля добре че не съм го направил. Значи казваш да не се притеснявам? Може ли да има друг страничен ефект, като детонация във филтъра или нещо друго?
    Щом е сух, не го омаслявай. А каква марка е? То и без това маслото се продава в комплект с изпиращ препарат за всяка марка филтри. Детонации във филтъра при изправен двигател няма от какво да се получат. То ако се получат няма да е предизвикано от самия филтър, а от технически проблеми. Преди си карах с конус К&N в левия калник на мястото на филтърната кутия и колата вървеше и звучеше страховито :D
    sigpic
    Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
    475HP 11,5/1,9/191
    YouTube

Коментар

ici написа:
      val_mcrae написа:
      Филтъра е сух , но аз си мислех да го омасля добре че не съм го направил. Значи казваш да не се притеснявам? Може ли да има друг страничен ефект, като детонация във филтъра или нещо друго?
      Щом е сух, не го омаслявай. А каква марка е? То и без това маслото се продава в комплект с изпиращ препарат за всяка марка филтри. Детонации във филтъра при изправен двигател няма от какво да се получат. То ако се получат няма да е предизвикано от самия филтър, а от технически проблеми. Преди си карах с конус К&N в левия калник на мястото на филтърната кутия и колата вървеше и звучеше страховито :D
      Как решихте че е сух защото аз доколкото знам само 2-3 фирми правят сухи конуси но цените са им от 200 Паунда нагоре та колегата едва ли си е взел такъв Нека сподели какъв е точно филтъра,каква марка е и според мен трябва да се омасли макар че те ги продават малко омаслени но не е достатъчно Аз карам със сух филтър и н колегата дето каза че няма ефект нека доде ще му дам да покара колата със и без филтър да види П.С.Иначе ето го моят филтър марка Apexi
      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
      Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
      Ventura garage

Коментар

Mury написа:
        Нека сподели какъв е точно филтъра,каква марка е и според мен трябва да се омасли макар че те ги продават малко омаслени но не е достатъчно
        Ако е от омасления тип, няма как да се сбърка със сух. Моя К&N беше запечатан в полиетиленова торбичка и всичко вътре беше мазало от маслото само слагаш и караш.Ами твоя Апекси как се почиства, че в дадената по-горе статия пише че е без обслужване?
        sigpic
        475HP 11,5/1,9/191
        YouTube

Коментар

ici написа:
          Mury написа:
          Нека сподели какъв е точно филтъра,каква марка е и според мен трябва да се омасли макар че те ги продават малко омаслени но не е достатъчно
          Ако е от омасления тип, няма как да се сбърка със сух. Моя К&N беше запечатан в полиетиленова торбичка и всичко вътре беше мазало от маслото само слагаш и караш.Ами твоя Апекси как се почиства, че в дадената по-горе статия пише че е без обслужване?
          Аз доколкото знам може да се пчиства с прахосмукачка или се пере и съхне,и пак газ незнам кат му доде времето ше му мисля но момчето от което го купих-VGZ ми каза да го пера,съхне и газзззззззз
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Ventura garage

Коментар

дайте идея как да си напрва колата да има добар звук да реввввеее
            Fiat bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

tache написа:
              Права генерация и крайно спортно гърне
              ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Grisha написа:
                tache написа:
                С разпробиване на кутията на филтъра или открит конус филтър.Тогава зука от пълненето на цилиндрите е като грохот.При малка газ е тихичка, при голяма е страшно :D Шумната изпускателна система не звучи толкова специфично.
                sigpic
                475HP 11,5/1,9/191
                YouTube

Коментар

ici написа:
                  Grisha написа:
                  tache написа:
                  С разпробиване на кутията на филтъра или открит конус филтър.Тогава зука от пълненето на цилиндрите е като грохот.При малка газ е тихичка, при голяма е страшно :D Шумната изпускателна система не звучи толкова специфично.
                  Няма ли да се замъвсява по бързо филтъра ?
                  ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Grisha написа:
                    ici написа:
                    Grisha написа:
                    tache написа:
                    Няма ли да се замъвсява по бързо филтъра ?
                    че ще се цапа,ще се цаща,ама дане вземе да дтъпне някое врабче :D :D :D

Коментар

Щом пластмасовия подкалник е здрав, няма грижи. Проблем е ако не е цял и гумата хвърля прах към филтъра.ето и едно старо клипче на Типото срещу БМВ 323и. БМВ-то е с много шумна изпускателна система, а Типото звучи така от всмукателния колектор, заради открития филтър.Оборотите при смяна на предавка са над 6500, а звучи доста по-ниско и тежко.
                      sigpic
                      475HP 11,5/1,9/191
                      YouTube

Коментар

При разпробиване на капака на кутията/филтъра получава ли се звуков ефект и колко отвора трябва да се направят?

Коментар

wdcaviar написа:
                          При разпробиване на капака на кутията/филтъра получава ли се звуков ефект и колко отвора трябва да се направят?
                          Да, звука е почти същия като от конусен филтър. Разпробиват се по възможност отвори с възможно по-голям диаметър. Общата им площ да е поне колкото оригиналния отвор.Колкото е по-голяма, толкова по-безпрепятствено излиза звука. ВАЖНО :D Всичките пробивания се правят на долната половина от кутията, да не се заблуди някой, да пробие горната половина над филтърния елемент
                          sigpic
                          475HP 11,5/1,9/191
                          YouTube

Коментар

някой не и ли правил да покаже
                            Fiat bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

По-добре си купи конус има различни видове и има и не толкова скъпи-например JR
                              Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                              Ventura garage

Коментар

Абе седя и чета ,и се чудя дали може на моето Типо да се сложи такъв конус ,дали ще има разлика в зувка...Ако някой го е правил да покаже снимки та да се види как е направено ,сложен ли е монтажа...
                                Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                                Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                                EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Working...
                                X