Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проект : Fiat Coupe 2.0 16v turbo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проект : Fiat Coupe 2.0 16v turbo

Здравейте колеги вече новият двигател е налице.От другата седмица ще започвам разглабяне да видя в какво състояние е и да започвам по малко да го глася да идва на мястото на моя Двигателят е от Lancia Kappa 2.0 16v Turbo 205к.с за сега е без скоростна кутия,но и нея ще набавя до няколко месеца(когато доиде време за слагане).Дано няма много за правене И ако може някои да каже имали някакви особенности на този двигател за които да гледам,освен биелни лагери?
    [URL=http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=viu1250518520f.jpg

Айдаааааааааа, тъз епидемия ощи един свали Сега сериозно, колега браво за това, което си намислил, обаче виж какво става като минеш само с едни биелни лагери, не ти го пожелавам де, ама се замисли, дали такъв мотор не трябва да се отвори и да му се направи основна профилактика, включително и на главата Ето го и при мен рузултата след отваряне и смяна само на едни биелни лагери :
    Прикачени файлове
    Lancia Kappa 2.0 20V TURBO

Коментар

И това от какво е станало? Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 сегменти ли ?

Коментар

х

Дано наистина колега да няма много работа по двигателя.Успех

Коментар

Трябва да му сложиш една задължително нова бензинова помпа поне 140л/ч, още по-хубаво е Валбро 255л/ч Трябва да се измери захранването на помпата за пад на напрежение.Като се подкара колата да се види на колко надува, дали и работи бууст контрола.Ако ще отваряш и главата, трябва да се провери за износени водачи на клапани, че страдат от тях, сменят се, правят се фаските на леглата и клапаните и се слагат нови гумички.Хубаво е да се измерят и смесите със широколентова сонда като се подкара за да е сигурно че няма да има драми с бутала, или поне на диагностика да се закачи за да се проследи работата на дебитомера - но задължително в движение когато е в бууст турбото
          sigpic
          Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
          475HP 11,5/1,9/191
          YouTube

Коментар

Колега и аз сам в този филм .... за сега си на "Добре дошли в Главното Меню" ... бавно и славно и сички проверяваи по 2-3 пути и сичко ша мини по вода..... а ти мотора преди да го вземеш ,чувал ли си го ?
            dEv # LiFe sTyLe

2.0 16в турбо 255+++ aPcCCc ApcCc Nerwen AsmYTik

Коментар

и аз участвам в тоя филм аз зех цяла капа за съштия проект самоче при мен липсва купето като намеря подходяшто и аз се захваштам с проекта иначе сам го измъкнал двгто с магарето и сички карантии балабар та ако имаш проблеми кое каде стои и как се връзва мога да помагам с снимки успех колега.

Коментар

Здравйте колеги Днес ходих да проверя как стоят цените за някои части.Основни лагери 49лв-биелни лагери 52лв-сегменти 118лв АЕМ или ОЕМ нещо такова нямах време да запиша марките и повдигачи 17лв броя.Ще слагам и цените на частите които копувам за колегите които ще правят нещо подобно За сега кое каде стои няма да има проблеми си мисля,евентуално електрониката ще ме върти.Лошото е че съм свободен само 4-6 дена в месеца и няма да стане бързо сигорно ще се проточи до края на пролетта.А Ици къде да търся такава помпа и скъпа ли е? за повдигачите вече проверих как стои цената и с сигорност ще ги сменя всичките Както и основни и биелни лагери,сегменти гумички на клапаните...горе доло пълна реставрация.И колега токо.бг ще ти бъда благодарен за в бъдеще да подсказваш от време на време с някоя снимка и мнение. И колеги при евентуални проблеми ще търся помощ главно от форума така че,помагаите за напред!

Коментар

колега за повдигачите не виждам смисал да ги сменяш ако нямат някакви износвания те не са маслени. колегата ici ти казва да провериш водачите на клапаните.

Коментар

Мдам,таман и аз щях да питам какви са тези повдигачи дет ша сменяш
                    Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

Еми незнам аз си мислех да сменя всичко с ново за да съм сигорен че скоро няма да се налага да разглабям двигателя.Сега събота и неделя се падам почивка и ще започвам да разглабям и да видя кое как е.Турбината има малко луфт,аз не съм наясно кое е малко и кое е много ама извиках един познат които има сервиз и тои каза че не е кои знае колко имало каране в нея .И до колкото четох из нета вътре в турбината се износвали някакви втулки и можели да се направят нови на струг.В понеделника ще кача малко снимки от разглобяването..и ще кажа до кое в какво състояние е А между другото някои виждал ли е фиат купе с интеркулер пред бронята,че аз имам идея да го сложа под номера...?

Коментар

ако искаш мога да ти пратя 2-3 снимки да видиш как седи ............ принципно мн добре седи зад бронята без да я режиш !
                        dEv # LiFe sTyLe

2.0 16в турбо 255+++ aPcCCc ApcCc Nerwen AsmYTik

Коментар

Denev86 написа:
                          и повдигачи 17лв броя. Ици къде да търся такава помпа и скъпа ли е? за повдигачите вече проверих как стои цената и с сигорност ще ги сменя всичките
                          мда, повдигачи не знам на кое са ти казали, тоя мотор е с "кофички" така да се каже твърди повдигачи и няма какво да им стане за да се наложи смяната им.Помпа може да си вземеш от тукашните магазини за авто-части, всякаква марка става, стига да е потопяема и поне 140л/ч дебит, цените са около 100лв.Иначе Валбро 255л/ч от Щатите идва на доста под 200лв
                          sigpic
                          Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                          475HP 11,5/1,9/191
                          YouTube

Коментар

Да Ици още вчера като ми каза за помпата и се разрових из нета и намерих 2 бр Валбро чисто нови за по 200лв внос от щатите.А за повдигачите така ми бяха казали че било хубаво да се сменят че се износвали,но ако не са износени няма да ги сменя,просто ги бях включил в листа за покупки dObO ще ти буда благодарен ако ми пратиш някоя снимка за да имам някаква напредстава как е станало.Оф нямам търпение да доиде петък да го застъпваме Поздрави колеги..

Коментар

Колеги днес ходих да си взема електрониката:еку и окабеляването към двигателя.Ама сега се замислих че не съм се пазарил за дебитомер.Моят от купето дали ще стане? Yellow_Flash_Colorz_PDT_22

Коментар

Working...
                              X