Докато чакам гумите реших да поразкрася малко и двигателя.Полирането на капака над бобините ми отне около 20часа труд(къртовски) и резултата е видим на снимките.Отказах се от идеята за боядисване на капака на клапаните в цвета на колата и другата седмица се надявам капака да е в традиционния червен цвят.Ето и снимките:Резултат след водна шкурка(2500 и 3000) .След полиране с два вида пасти(приличат на пастел) .На тази снимка може да се види монтиран и да се сравни състоянието на алуминия преди и след полирането .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредното Bravo 20v turbo
Collapse
X
-
K0MEPCA написа:Евала много добре се получава! Имам един въпрос обаче: за тази модификация (2.0 20V -> 2.0 20VT) има ли значение какъв е бил двигателя в Bravo-то преди това? И по-точно възможно ли е да се сложи 2.0 20VT в двигателния отсек на Bravo 1.2 16V?
Коментар
-
а колега относно помпата ето как си реших аз проблема !http://www.expressfuelpumps.com/bosc...804.htmlсъс ето тоя бош и за сега нямам никакжи проблеми а и я намерих на по ниска цена от тази във саита !а иначе и моита на диното първият път доста обедняваше но после всичко си стана доста добре и то благодарение на мапера които я настрои ! защотото освен проблема със помпата имах и проблен и със дебитомера !карам Спаска ламята
Коментар
-
fena написа:много добре е станал капака евала !а и като знам колко шкурене е паднало и след това полиране !а колекторите за тях мислил ли си нещо ?
Коментар
-
И неделята не мина без проблеми.Вече сме с Brembo но........ само от лявата страна,десния шенкел се оказа крив,ама много крив Вече е поръчан друг и тръпна в очакване.Сложих и предните пружини от Купето донор.Возията малко се втвърди,но височината на предницата не се промени(колата доста клекна след трансплантацията на мотора и скоростите).Ако махна субуфера и многото боклуци от багажника сигурно съвсем ще "лиже" асфалта.Датчиците на ABSа противно на очакванията ми оцеляха и то благодарение на мистичния човек от първия пост на темата(анонимноста му се запазва по моя преценка ) За съжаление не можах да правя снимки по време на работния процес поради влошеното ми психично състояние.Има снимки на "готовия" продукт.Днес платих и гумите.След определени счетоводни финтове крайната цена която платих за гуми,винтили,тежести,азот и баланс е 757лв. Надявам се състоянието на гумите да се запази поне 757км.Поведението им все още не мога да коментирам. .
Коментар
-
kaci написа:И неделята не мина без проблеми.Вече сме с Brembo но........ само от лявата страна,десния шенкел се оказа крив,ама много крив Вече е поръчан друг и тръпна в очакване.Сложих и предните пружини от Купето донор.Возията малко се втвърди,но височината на предницата не се промени(колата доста клекна след трансплантацията на мотора и скоростите).Ако махна субуфера и многото боклуци от багажника сигурно съвсем ще "лиже" асфалта.Датчиците на ABSа противно на очакванията ми оцеляха и то благодарение на мистичния човек от първия пост на темата(анонимноста му се запазва по моя преценка ) За съжаление не можах да правя снимки по време на работния процес поради влошеното ми психично състояние.Има снимки на "готовия" продукт.Днес платих и гумите.След определени счетоводни финтове крайната цена която платих за гуми,винтили,тежести,азот и баланс е 757лв. Надявам се състоянието на гумите да се запази поне 757км.Поведението им все още не мога да коментирам. .
Коментар
-
Бронята е от дизелова Marea(2.4) По нея също бе свършена доста работа(мисля че си личи по снимките,липсва снимка само с монтажа на мрежата по обясними причини).Това за мен си остава най добре изглеждащата броня за Bravo и Мареа.Освен това ми осигури и място за интеркулера без да се налага рязане.Относно решетката-правена е преди девет години и нямам точни спомени.Помня че се режеше капака(ламарината в средната част където е емблемата).Самата решетка е пластмаса и останалите след рязането грозни липси се запълват със стъклопласт,смола и кит.Останалото е шкурене,боя и лепене на мрежата(аз използвах силикон за стъкла).Ако си намериш решетка от моделите след 98г. мисля че ще стане по лесно и красиво. .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар