Ей тук до мен имам още един луд със същото Браво, дори същия цвят, и той с такива идеи. Само че преди турбината иска да го прави 4х4 (от Дедра Интеграле). Все още не се знае какво ще стане, но ще снимам всичко и после ще го видите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредното Bravo 20v turbo
Collapse
X
-
Immortal написа:Ей тук до мен имам още един луд със същото Браво, дори същия цвят, и той с такива идеи. Само че преди турбината иска да го прави 4х4 (от Дедра Интеграле). Все още не се знае какво ще стане, но ще снимам всичко и после ще го видите.
Коментар
-
dani_b написа:Здрасти пич и аз отдавна искам да напрявя същото като теб, но не винаги имам достъп до интернет. Затова ако искаш да си оставиш gsm- номера си, за да те попитам някои нещица ако си съгласен разбира се.
Коментар
-
След няколко месеца каране дойде ред и за малко части (някои необходими за пролетния "ъпгрейд" други-по мое самовнушение) .Постарах се да не мисля като българин (да търся все най евтиното) и поръчах оригинални части - термостат и темп.датчик,предни спирачни маркучи за Brembo апаратите,фиксатори за разпр.валове и гарнитура за изпускателния колектор.Понеже имам само червения ключ поръчах и два празни сини (неоригинални) ключа и преходници за предните високоговорители (13см.).
Коментар
-
браво колега,радвамам се че сичко е наред,искам да те попитам може би малко досаден въпрос,просто имам възможност за закъпуване на 2000 20V турбо мотор,просто искам малко инфо,горе долу колко кинти ще ми трябват за пален ремонт на двигателя със сичките така да се каже джунджуриики.и какви са шансофете за ползване от старото ми браво части за новия турбалан,моето браво е с мотор 2000 20V.и кое ще е нужно за палната направа на такова чудовище,мерси предварително
Коментар
-
BeAsT BRAVO HGT написа:браво колега,радвамам се че сичко е наред,искам да те попитам може би малко досаден въпрос,просто имам възможност за закъпуване на 2000 20V турбо мотор,просто искам малко инфо,горе долу колко кинти ще ми трябват за пален ремонт на двигателя със сичките така да се каже джунджуриики.и какви са шансофете за ползване от старото ми браво части за новия турбалан,моето браво е с мотор 2000 20V.и кое ще е нужно за палната направа на такова чудовище,мерси предварително
Коментар
-
От атмосферния мотор може да използваш коляновия вал,маслената помпа и лагерите.Това са нещата които по спомен са идентични за двата двигателя.Блока с някои немалки преправяния може да се използва(предполагам).Моето Купе донор беше с история и само на 57000мили което ме отказа от идеята за отваряне и инспекция.Беше премерена само компресия която беше 11атм.Само колегите с подобни проекти могат да кажат колко им е струвал ремонта на мотора като части,труд и т.н.Цена от 700лв. за двигателя ми се струва доста ниска-за сведение само турбината в добро състояние струва толкова.Аз не бих рискувал такава покупка без супер обстоен преглед и списък с цените на частите в ръка.Задължително трябва да имаш и електрониката(горв.компютър,блок за имобилайзера и ключ) за мотора както и дебитомер и няколко специфични маркуча,конзолите и тампоните за турбо мотора.По охлаждането също има драма-оригиналния вентилатор аз лично не успях да напъхам в коша(в момента съм с вентилатори от дизелова Мареа).След мотора няма да е лошо да споделиш какво мислиш да правиш с трансмисията.Силно ти препоръчвам оригиналната на турбо мотора кутия заедно с полуоските.Имай впредвид че маховиците и съединителите на двата мотора нямат нищо общо.Не е малко и жичкаджийската работа-на първо четене разликите в инсталациите са няколко жици,на практика цифрата приближава 50.За мое и твое улеснение най добре ще е да има конкретни въпроси и съответно отговори защото така рискувам да пропусна нещо което няма да е евтино.Не съм смятал колко точно ми излезе на мен всичката тая заигравка,но сумата със сигурност е доближила 3500лв.Кефа от ускорението и физиономиите на кисели гъзари с коли от по 100000лв видяни на следващия светофар напълно оправдава плащането на тези пари.Правя темата "Важна"J T D
Коментар
-
Внимавам,а и винаги съм бил против светофарните и всякъкви други гонки.Факт е че откакто имам колата(6та година) постоянно ми налитат с всякъкви марки и модели и вече си мисля че затова е виновен цвета и звука на колата.Лошото е че вече не съм първа младост но все още се връзвам на някои от уличните разбойници.
Коментар
-
попринцип няма лошо да разпусниш понякога колега ( в рамките на разумното де ) и ЕВАЛА за колицатаex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар