Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредното Bravo 20v turbo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колектора вече е шлайфан и монтиран. Кривината беше около 2.60мм.Другата седмица предстои монтаж на турбото и останалата периферия на мотора. Ако не ме забави бояджията, зимата ще се движа с любимата си кола

Коментар

Вчера си получих и новото турбо благодарение отново на Калин! Много е красиво Също вчера по пощата пристигнаха и още няколко неща:K&N филтъра (предишния го откраднах за Купето)Буст контролер HDI (обърнете внимание на името което беше написано на пакета )Платих и едни рейсингови предни спирачни маркучи които трябва да пристигнат скоро.Контролера и маркучите и аз не знам защо ги купих Най вероятно ще са за търговия На следващите снимки основните части трябва да са монтирани.

Коментар

Ауе mr KACI, колко излезнаха маркучите бре?И не са кой знае колко рейсингови, просто не ти е толкова притеснено като пуснеш брембото да виси на тях.......ама изглеждат лачено и ме кефят...
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

kaci написа:
          Контролера и маркучите и аз не знам защо ги купих
          Не съжалявай изобщо за контролера (за парите си HDI-тата са екстра, е не са Apexi, Greddy или HKS мма...... ), а и за маркучите , не са пари на вятъра.С електронен буустконтролер ще видиш колко по-добре и адекватно държи налягане турбото през оборотите, спрямо секви кранчета и фабричен бууст контрол , а и възможноста за 2 различни настройки и превключването им с елементарно натискане на 1 бутон си е допълнителна благинка :D Честити придобивки :D

Коментар

HDI имат добри отзиви за тях но още са доста скъъъпички ми се виждат
            Power Under Pressure

Коментар

Mr Kaci дай малко (всичкото) инфо за турбото, включително и цената ако може По гугъл излиза TB2810 - това заводското за 5 цилиндровия ли е ?
              Fiat Tipo Turbo Integrale | powered by ICIDesign
              Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                Ауе mr KACI, колко излезнаха маркучите бре?
                Около 60лв.
                ФЕРАРИСТ написа:
                И не са кой знае колко рейсингови, просто не ти е толкова притеснено като пуснеш брембото да виси на тях.......ама изглеждат лачено и ме кефят...
                Освен че Брембото виси стабилно на тях, според производителя получаваш следното:
                Stainless Brakelines are manufactured with the finest quality hose, consisting of a PTFE inner and stainless steel braided outer to improve braking performance, eliminate the spongy feel of the original rubber hoses, and provide superior resistance to abrasion and corrosion.These hoses not only provide the reliability and safety demanded in a brake system, but the zinc plated end fittings add corrosion resistance and offer brilliant good looks that improve the appearance of any installation.o Eliminate Sponginesso Reduce Braking Distanceo Manufactured With The Finest Quality Stainless Steel Braided Hoseo Zinc Plated End Fittingso Resistance To CorrosionBrakeline Kits provide the reliability and performance demanded by the top racing teams.
                Маркучите определено на този етап не са ми необходими по простата причина, че на Бравото сложих нови оригинални такива, а Купето ми е с добри маркучи.
                biser_as написа:
                Не съжалявай изобщо за контролера (за парите си HDI-тата са екстра, е не са Apexi, Greddy или HKS мма...... ), а и за маркучите , не са пари на вятъра.С електронен буустконтролер ще видиш колко по-добре и адекватно държи налягане турбото през оборотите, спрямо секви кранчета и фабричен бууст контрол , а и възможноста за 2 различни настройки и превключването им с елементарно натискане на 1 бутон си е допълнителна благинка :D Честити придобивки :D
                За предимствата на HDI (и не само ) както винаги си абсолютно прав, но аз го купих само защото цената беше обидно ниска! По всяка вероятност ще бъде монтиран, но не знам дали ще управлява нещо сега или ангажиментите му ще са за във бъдеще!
                porosenoq написа:
                Mr Kaci дай малко (всичкото) инфо за турбото, включително и цената ако може По гугъл излиза TB2810 - това заводското за 5 цилиндровия ли е ?
                Да, турбото е TB2810 и е стандартното за петака.Цената която платих за него е 240лв.Друго като инфо какво те интересува?

Коментар

Буст контролера няма грешка. 1 година вече карам със същия и лоша дума немога да кажа
                  Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
                  Fiat Coupe 2.0 20V TURBO Kinugawa TD06SL2 20g Turbo; Madness motorsport ECU Upgrade; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Коментар

DJ_STIVAN написа:
                    Буст контролера няма грешка. 1 година вече карам със същия и лоша дума немога да кажа
                    Ще помагаш при връзването и настройването :D Колата вече е почти готова. Ако някой не беше откраднал тръбата с маркуча за охлаждането на турбото, най вероятно щях да чуя и гласа на мотора, но........Сложих и зимните гуми които купих още миналата зима, но си стояха така Естествено и тук излезе проблем - едно от момчетата на гумаджийницата изпусна джантата и съсипа боята Пълно е с некадърници и мърлячи

Коментар

Баси, не е ли някак си нахално да ми се разкарваш с два турбо петака ти ми кажи.......криза е.....и сгъстения вятър вече е с пари сигурно.....
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

biser_as написа:
                        С електронен буустконтролер ще видиш колко по-добре и адекватно държи налягане турбото през оборотите, спрямо секви кранчета и фабричен бууст контрол , а и възможноста за 2 различни настройки и превключването им с елементарно натискане на 1 бутон си е допълнителна благинка :D Честити придобивки :D
                        няма нищо по-съвршенно от заводският бууст контрол, стига да може да се ремапва и да има кой да се заиграе с него аз за триизмерна карта на външен бууст контролер досега не съм чувал, те са си с две позиции за настройването: дюти на соленоида(една стойност) и сет бууст пак една стойност, това поне е при китайските и при Греди профек Б, с Апекси за трицифрена сума не съм си играл, там май се приближава леко до заводските бууст контроли, а те са с:триизмерна карта за дютитата на бууст соленоида, доста голяма, все едно както горивната карта на видисет бууст и лимит бууст двуизмерни карти през целия оборотен диапазонима и още таблици или пък вариации на начина на управление в заводските екута, но тия външните са като сирачета пред тях, а и само с две стойности за дютито и сет бууста не може да се постигне максимално бърз бууст, без да има пик в началото, ако дютито се нагласи без да има пик в началото, то пък в края на оборотния диапазон бууста пада повечко, не заради това че турбото не му достига дебит, а заради самия буустконтролер, това ако се гони максимума на турбото
                        sigpic
                        Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                        475HP 11,5/1,9/191
                        YouTube

Коментар

ici написа:
                          biser_as написа:
                          С електронен буустконтролер ще видиш колко по-добре и адекватно държи налягане турбото през оборотите, спрямо секви кранчета и фабричен бууст контрол , а и възможноста за 2 различни настройки и превключването им с елементарно натискане на 1 бутон си е допълнителна благинка :D Честити придобивки :D
                          няма нищо по-съвршенно от заводският бууст контрол, стига да може да се ремапва и да има кой да се заиграе с него аз за триизмерна карта на външен бууст контролер досега не съм чувал, те са си с две позиции за настройването: дюти на соленоида(една стойност) и сет бууст пак една стойност, това поне е при китайските и при Греди профек Б, с Апекси за трицифрена сума не съм си играл, там май се приближава леко до заводските бууст контроли, а те са с:триизмерна карта за дютитата на бууст соленоида, доста голяма, все едно както горивната карта на видисет бууст и лимит бууст двуизмерни карти през целия оборотен диапазонима и още таблици или пък вариации на начина на управление в заводските екута, но тия външните са като сирачета пред тях, а и само с две стойности за дютито и сет бууста не може да се постигне максимално бърз бууст, без да има пик в началото, ако дютито се нагласи без да има пик в началото, то пък в края на оборотния диапазон бууста пада повечко, не заради това че турбото не му достига дебит, а заради самия буустконтролер, това ако се гони максимума на турбото
                          Ици под електронен нали се сещаш че се има предвид JDM , apexi i gredy Така че там отпада всякакъв спор , заводския там кляка само от еьтрите който предлага най-малкото алърта ако е над определени граници и светвя яко червено , че очите ще ти извади заводския е хубав до едно време , незнам какво толкова го боготвориш , аз с кранчето правя същото като с заводския , само дето мога днеска на 1 утре на 1.4 а другитен на 1.2 , без да свалям екуто да не говорим за буст бай гиър , ако се настрой за какво иде реч да не се окопаваш на старта
                          Power Under Pressure

Коментар

Орлине, датох ти пример с Греди профекБ, ами на малкия пръст на заводският еку бууст контрол не може да се върже дори, това ти го казвам и от моя опит и от опита на много други хора, дето само пък с това се занимават, тоест с мапване За бууст бай гиър, е друга работа вече.за отделните карти, ами най простото е с копче да си изключиш соленоида и да кара на базов бууст, на хлъзгаво да речем, цъкаш после и си на големия бууст от еку-то като ти е кефоп, гледам горе за Апексито съм писал трицифрена сума а тя си е четирицифрена при най-добрите, а те пак не са по-добри от заводският бууст контрол Питай ако не вярваш
                            sigpic
                            Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                            475HP 11,5/1,9/191
                            YouTube

Коментар

ici написа:
                              Орлине, датох ти пример с Греди профекБ, ами на малкия пръст на заводският еку бууст контрол не може да се върже дори, това ти го казвам и от моя опит и от опита на много други хора, дето само пък с това се занимават, тоест с мапване За бууст бай гиър, е друга работа вече.за отделните карти, ами най простото е с копче да си изключиш соленоида и да кара на базов бууст, на хлъзгаво да речем, цъкаш после и си на големия бууст от еку-то като ти е кефоп, гледам горе за Апексито съм писал трицифрена сума а тя си е четирицифрена при най-добрите, а те пак не са по-добри от заводският бууст контрол Питай ако не вярваш
                              Вярвам ти ама ти си сектант , и аз се занимавам с мапване ама се справям с прости те кранчета
                              Power Under Pressure

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                                Баси, не е ли някак си нахално да ми се разкарваш с два турбо петака ти ми кажи.......криза е.....и сгъстения вятър вече е с пари сигурно.....
                                Мисля че не е нахално по простата причина че с моите коли редовно се движа пеша или с таксита. Иначе разходите по колите ми са подобни на тези за издръжката на доста красива жена
                                ici написа:
                                няма нищо по-съвршенно от заводският бууст контрол, стига да може да се ремапва и да има кой да се заиграе с него
                                ICI - предполагам възхваляваш фабричния буст контрол на коли с по ново поколение електроника

Коментар

Working...
                                X