поздравления всичко е мн яко Но колко пари ти стъпи до сега това удоволствие ???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредното Bravo 20v turbo
Collapse
X
-
"Калиевите" клапани по скоро бяха споменати в шеговит стил Преди малко ми изпратиха и цената за глава+доставка.Ще я държа в ръцете си срещу 112£.Изобщо няма да се занимавам с търсене на клапани и т.н. Щом главата е при мен минава на профилактичен преглед,шлайф и смяна гумички на клапаните.Ще изчакам с плащането защото като нищо може да излезе изненада в долната част на мотора и не искам да чакам допълнителна седмица за нужните ми части.Ако на някой му е интересно на драго сърце ще срежа колкото клапана иска.Относно цената-никога не съм смятал точно(то едва ли и може) каква е сумата инвестирана до тук,а и цената продължава да расте.Със сигурност обаче вече е над 4000лв.Кеф цена няма,а и щом питаш колко пари струва едно нещо,то най вероятно не може да си го позволиш
Коментар
-
Днес беше демонтиран картера.Сваля се изключително неприятно и почти всичко пречи.Наложи се да се демонтира и смукателя на маслената помпа за да излезе.Утре ще мисля гимнастиките за монтаж! Лагерите като цяло са прилични.Основните са като нови и няма видими следи от каквато и да било работа! При биелните за съжаление нещата не стоят по този начин.Лагерите на 3,4 и 5ти цилиндри са си за смяна.По биелите няма следи от удара и за щастие си остават.Буталата след измиването изглеждат чудесно като и по тях има много малко следи от работа.Сегментите още са в допустими граници като хлабина в ключа, но ако намеря прилични като марка ще сменя и тях.По коляновия вал има интересни петна(от светкавицата изхлеждат по ужасни отколкото са),но шийките са гладки и няма следи от задиране и т.н.Направих и няколко снимки. .
Коментар
-
Мотора не е ревизиран преди присаждането.Колата донор беше на 57000мили(около92000км) с много прилежно попълвана сервизна книжка.Мерена е само компресия-11атм.Мотора не е пипан и преди мен така че лагерите които са на снимките вече са на около 100000км.Днес не можах да намеря вътромер и затова биелите не са мерени.Имам около 2 седмици (докато дойде главата и се ревизира) да подготвя всички части и да направя измервания на всичко демонтирано. В понеделник смятам да занеса и турбото за проверка и евентуално ремонт.
Коментар
-
На снимките шийките на вала наистина изглеждат ужасно.Днес направих няколко нови снимки от които по достоверно може да се прецени състоянието им.За мен са си много добре.Петната бяха от "наслоена" лагерна композиция.Изчистиха се с Meglio и кореселин! Отделих и няколко часа за полировката на колектора.По отвратително отлято нещо трудно може да се намери.Успях да загладя някои шупли от отливката и след полировката резултата е чудесен.С тези темпове за Нова Година ще е готов :D Относно ревизирането-като цяло съм за,но само за мотор без история.И аз съм чувал че петака е капризен, но за мен това си е мит.При редовно и съвестно обслужване капризите не биха се проявили.
Коментар
-
От вчера главата е готова и е при мен.В събота и неделя ще се дооборудва с повдигачи,валове и т.н.Днес трябва да взема и сегментите, а за другата седмица остава набавянето на биелните лагери. .Вече имаме сегменти и две от пластмасите за ангренажния капак(него не мога да го открия никъде наличен) .Реших да сложа и ремонтния комплект за турбото(който купих преди време) обаче има лека пукнатина в чугунения охлюв на турбото.Вече започвам лекичко да се изнервям с тази кола
Коментар
-
kaci написа:На снимките шийките на вала наистина изглеждат ужасно.Днес направих няколко нови снимки от които по достоверно може да се прецени състоянието им.За мен са си много добре.Петната бяха от "наслоена" лагерна композиция.Изчистиха се с Meglio и кореселин! Отделих и няколко часа за полировката на колектора.По отвратително отлято нещо трудно може да се намери.Успях да загладя някои шупли от отливката и след полировката резултата е чудесен.С тези темпове за Нова Година ще е готов :D Относно ревизирането-като цяло съм за,но само за мотор без история.И аз съм чувал че петака е капризен, но за мен това си е мит.При редовно и съвестно обслужване капризите не биха се проявили.карам Спаска ламята
Коментар
-
Ако мотора ми беше внесен от Италия със 100% сигурност щеше да има ревизиране независимо от сервизна книжка и т.н. Държавата (Италия) и населението и изобщо няма да коментирам.Предполагам всеки се е сблъсквал с пословичната им мърлящина. Днес си взех и биелите от проверка. 2 или 3 имат по една стотна овал и няма да се пипат. За съжаление не мога вече да ползвам сервиза в който си правех колата и засега сме на "улицата" Мислех да местя купето някъде в събота и неделя за да се сглобява долната част на мотора и да остане само монтажа на главата щом пристигне гарнитурата.Да ама не Днес по обедно време ми се обадиха с новината че колата ми е ударена До преди час се занимавах със застрахователи и КАТ.Слагам снимки и няма да коментирам нищо. Време е да търся шамани, врачки и всякъкви такива гадове за да се спре с този мой карък. .
Коментар
-
kaci написа:Ако мотора ми беше внесен от Италия със 100% сигурност щеше да има ревизиране независимо от сервизна книжка и т.н. Държавата (Италия) и населението и изобщо няма да коментирам.Предполагам всеки се е сблъсквал с пословичната им мърлящина. Днес си взех и биелите от проверка. 2 или 3 имат по една стотна овал и няма да се пипат. За съжаление не мога вече да ползвам сервиза в който си правех колата и засега сме на "улицата" Мислех да местя купето някъде в събота и неделя за да се сглобява долната част на мотора и да остане само монтажа на главата щом пристигне гарнитурата.Да ама не Днес по обедно време ми се обадиха с новината че колата ми е ударена До преди час се занимавах със застрахователи и КАТ.Слагам снимки и няма да коментирам нищо. Време е да търся шамани, врачки и всякъкви такива гадове за да се спре с този мой карък. .карам Спаска ламята
Коментар
-
kaci написа:На снимките шийките на вала наистина изглеждат ужасно.Днес направих няколко нови снимки от които по достоверно може да се прецени състоянието им.За мен са си много добре.Петната бяха от "наслоена" лагерна композиция.Изчистиха се с Meglio и кореселин! Отделих и няколко часа за полировката на колектора.По отвратително отлято нещо трудно може да се намери.Успях да загладя някои шупли от отливката и след полировката резултата е чудесен.С тези темпове за Нова Година ще е готов :D Относно ревизирането-като цяло съм за,но само за мотор без история.И аз съм чувал че петака е капризен, но за мен това си е мит.При редовно и съвестно обслужване капризите не биха се проявили.карам Спаска ламята
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар