Търся съвети за тунинг на моя Grande Punto Starjet. Колата е 4 врати 1.4 16V двигател, 95 коня и скоро навършва 1 година. След още 1 година ще и изтече гаранцията и ми се ще да и сложа турбо и каквито и да е там други подобрения по двигателя. Целта е нещо от порядъка на 160-180 коня(200? hopefully
) и над 200nm въртящ момент. Искам ускорението до 100 да падне под 8 секунди. Това е една от основните цели. В момента колата върви сравнително добре, като за 95 коня. Но просто усещам, че има голям потенциал да наказва много повече. Не съм кой знае колко навътре с колите, но разбирам основните неща. Предполагам ще ми трябват и по-широки гуми, ако ще става по-мощна. Мисля си да и търся 17-ки или 18-ки, според зависи кое ми хареса и пасне най-добре на концепцията в главата ми.Разни концепции се въртят из главата ми за колата, но преди да се започне с визуалната и част трябва да се поработи над performance. Каква полза от красива и пипната Бавна кола? Имам и друг въпрос. Понеже когато купувахме колата ни казаха, че ако искаме с ESP ще трябва да чакаме 1-2 месеца да минат празници и прочее взехме без ESP. Та се чудя, ако колата стане доста по-мощна ще е нужно ли да има ESP и ако да, възможно ли е да се сложи някъде в България?Ще бъда благодарен за всякакви съвети! Къде, какво, как. Кажете си мнението.

Коментар