Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1,6 със чип?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За икономията колегата ти е отговорил,а пъргавостта идва в ниските обороти.Примерно ако колата ти сега тръгва хубаво от 3500 ще започне да тръгва от 2000.
    без коментар ! п.с. ако я и турбинираме .....
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Danchojn написа:
      van_dal написа:
      за ЖТД дават от 105 на 135к.с. и понижаване на разхода с 1 литър, има ли такова животно?
      Не вярвам.
      Moйто е 148 коня и харчи извънградско 4.5-6 зависи как е от много фактори разбира се,говоря при включен климатик харчи толко
      leave something of the happiness you bring

Коментар

Ама мол’ти са да не си 150 коня, ей така като вземете да ги мислите ..... и после оставаме с кофти репутация ....
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Bravo 1.9 JTD написа:
          Moйто е 148 коня и харчи извънградско 4.5-6 зависи как е от много фактори разбира се,говоря при включен климатик харчи толко
          Освен софтуера, какво друго е правено по твойто ?

Коментар

Bravo 1.9 JTD написа:
            Колега,тия 148 коня как си ги постигнал?Само с промяна на софта няма как да стане според мен.То и 135 коня не може да стане,въпреки че повечето тунинг фирми дават 135 коня и 250 нм.При положение че турбината на jtd105 няма как да надуе повече от 1.05 бара(е може малко повечко с един бууст контролер ама си е филм за турбината) не виждам от къде ще дойде въздух за евентуално повечето гориво.Виж ако си сменил турбото е друга бира.Ако + това си сменил и дюзите е още по-друга бирата.Сподели за модификациите ако не е тайна де :P

Коментар

Дюзите на 1,9 и 2.4 са едни и същи, така че не е в тях проблема
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Дюзите на 1,9 и 2.4 са едни и същи, така че не е в тях проблема
                Че кой е казал че има проблем с дюзите. Ако става въпрос то и дюзите,и помпите на 1.9 и 2.4 са еднакви.Само турбината на 2.4 е различна.Съответно и софта.Аз просто казах че ако искаме доста повече мощност ще трябват дюзи с по-голям дебит за повечко гориво и съответно достатъчно въздух да изгори това гориво.А иначе както е направил колегата Komboto_TDI на неговото Браво-голяма турбина с променлива геометрия+съответните корекции на софта=около 150 коня.Старите дюзи,старата помпа,стария кулер.Та това е.Просто ми е чудно как може да се постигнат 140-150 коня на jtd105 само софтуерно.Би трябвало още на 130 коня(ако въобще е възможно) колата да не се вижда от пушек при огромното количество гориво,което не може да изгори.Това са просто мои виждания и не казвам че са верни.Просто си мисля на глас.

Коментар

Аз пък просто ти казвам, че дебита на дюзите е предостатъчен.А и темата е за 1.6 с чип, не за жтд.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Придържайте се към темата колеги.

Коментар

Сори за офф-а,просто темата се изметна малко.Моля постовете ми да бъдат изтрити.А по темата-на 1.6 16В чип е безмислено за толкова пари 200 евро.Ефекта ще е незабележим.На атмосферен мотор силов тунинг само със промяна на софта трудно се постига.Не казвам че е невъзможно.Но просто според мен не си заслужава.Нямам чипосано 1.6 16В и затова говоря само хипотетично. :P Поздрави на всички.

Коментар

Ще го чипосвам моето ... така съм намислил .... със сигорност ще има разлика ... просто няма начин да няма ... каквато и да е тя .... Разликата няма да е само психическа ... хахаах

Коментар

emzo написа:
                          За икономията колегата ти е отговорил,а пъргавостта идва в ниските обороти.Примерно ако колата ти сега тръгва хубаво от 3500 ще започне да тръгва от 2000.
                          без коментар ! п.с. ако я и турбинираме .....
                          Явно не си имал кола която си чипосал

Коментар

Явно не четеш, какво пиша
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ici написа:
                              Отново заядлива темичка се е получила ))Заводските карти при тези коли са не съвсем оптимални, и аванса е по-малък от оптималния и горивото като цяло е в повечко и се губи мощност Просто заводските карти са презастраховани за голяма сигурност срещу лошо гориво. Особено като се мапне на живо, може да се направят веднага разлики.Колата се изостря като респонс и разхода също се понижава.Предполагам 1.6 16В ще извади 4-5 коня в повече, но си е разлика все пак.
                              Евалата че им го обясни ти,все пак на тебе ти вярват.

Коментар

emzo написа:
                                Колега ici, само дето ги гледам въпросните карти и все ми казват, че няма как да падне разхода.Не и при 1.6.
                                Как като ги гледаш разбираш че няма как да падне разхода?Питам, защото не ми се е налагало да се занимавам с 1.6 16в, но си мисля примерно че еку-то му не е принципно различно от моето .Просто се монтира една широколентова сонда с контролера и към един лаптоп, също се осигурява прослушването на мотора за детонации и ще се види в движение къде какво може да се оптимизира, това естествено с налят качествен бензин.
                                sigpic
                                Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                                475HP 11,5/1,9/191
                                YouTube

Коментар

Working...
                                X