Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1,6 със чип?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При по големичките двигатели чипа качва от 10 до 22 коня , при по малките от 8-9 ем то место маса пари за 8-9 коня по-добре по-малко за един спортен филтър които ще качи към 5...
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
      При по големичките двигатели чипа качва от 10 до 22 коня , при по малките от 8-9 ем то место маса пари за 8-9 коня по-добре по-малко за един спортен филтър които ще качи към 5...
      Това за колко качва на думи ми е ясно.Но бих желал да обясниш какво се променя в управлението на двигателя с новия Чип,че се получава тази мощност която твърдиш.Какви параметри се променят в картите на чипа,че се получава тази мощност по голяма и на всичкото отгоре и пада разхода.Нещо не ми се връзва,затова питам.Ако знаещ,кажи.В противен случай всичко си остава на приказки.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
        Fiat_Punto11 написа:
        Това за колко качва на думи ми е ясно.Но бих желал да обясниш какво се променя в управлението на двигателя с новия Чип,че се получава тази мощност която твърдиш.Какви параметри се променят в картите на чипа,че се получава тази мощност по голяма и на всичкото отгоре и пада разхода.Нещо не ми се връзва,затова питам.Ако знаещ,кажи.В противен случай всичко си остава на приказки.
        http://avtocatalog.org/content/view/1357/324/Ето да се пообразоваш малко :D Има още какво да се каже по-въпроса,но не съм много по писането.Общо взето двигателя започва да работи при оптимални условия.Не съм сигурен дали на 1.6 16В ще вдигне 8-9 коня,но мисля че ще има разлика.За пример ще дам моита и на един приятел колата,докато бяха сток вървяхме абсолютно еднакво,после тои сложи чип и К&Н филтър и започна да ми прави една кола освен че му стана много по-пъргава колата прекъсвача му отиде на 7300(за БМВ говоря)повиши му се и максималната скорост.А понижението на разхода никои не го усеща,защото всеки започва да дава много газ

Коментар

Punto 1.4T написа:
          Stefan Hadjov написа:
          Fiat_Punto11 написа:
          http://avtocatalog.org/content/view/1357/324/Ето да се пообразоваш малко :D Има още какво да се каже по-въпроса,но не съм много по писането.Общо взето двигателя започва да работи при оптимални условия.Не съм сигурен дали на 1.6 16В ще вдигне 8-9 коня,но мисля че ще има разлика.За пример ще дам моита и на един приятел колата,докато бяха сток вървяхме абсолютно еднакво,после тои сложи чип и К&Н филтър и започна да ми прави една кола освен че му стана много по-пъргава колата прекъсвача му отиде на 7300(за БМВ говоря)повиши му се и максималната скорост.А понижението на разхода никои не го усеща,защото всеки започва да дава много газ
          Точно казано. Но пък сигурно познаваш ludiagsm, след като си с Баварец . А той колко може да каже по темата... Освен това на колегата Stefan Hadjov не му е за първи път да се зъбари точно по такива теми, но...
          NOW: ???
          Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
          Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Да познавам го лудия(Иво),тои наистина е като енциклопедия,но спря да пише в бмв-форума Аз свикнах вече да се спори почти след всеки мои пост,не знам защо така не ми вярват повечето хора тук

Коментар

Punto 1.4T написа:
              Stefan Hadjov написа:
              Fiat_Punto11 написа:
              Толкова общи приказки на едно място без нищо конкретно отдавна не бях чел.Не става за образоване.Става за такива като тебе да се ловят на рекламните локуми и да си вярват на написаното.

Коментар

Добре бе човек,как да ти обясня че съм карал не една кола с чип и има разлика? Като си толкова светнат ни обясни ти!

Коментар

Разликата е по-скоро психологическа. Иначе за разхода - има някаква логика, защото според философията на чипосването ,се вдига и въртящ момент, съответно на колата ще и е по-лесно в доускоренията и няма да има толкова нужда, да натискаш педала, както си го натискал, преди чипването.
                  3.0CRD

Коментар

Mммм, тоз път съм съгласен с Хаджов, как се постигат тези к.с. на 1.6 ?Откъде идва икономията ? Хайде някой да ни просветли Каталога на дигитал тунинг го знаем наизуст, ама горните въпроси са по-важни .
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      Mммм, тоз път съм съгласен с Хаджов, как се постигат тези к.с. на 1.6 ?Откъде идва икономията ? Хайде някой да ни просветли Каталога на дигитал тунинг го знаем наизуст, ама горните въпроси са по-важни .
                      Какво има за разбиране?!?Всичко се постига от оптималния режим на двидателя,като се подобрява цялостно работата му.Икономията идва точно от това,иначе казано от по-доброто изгаряне и оттам отделянето на повече енергия.

Коментар

Тия приказки са ни ясни, те са за "шараните".Конкретно ме интересува икономията отде идва при 1.6 И пъргавостта в кой диапазон от обороти е ?
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Икономията идва от реализирането на по-голям въртящ момент, съответно по-лесното доускорение на двигателя...всичкото това на теория. На практика - нещата са много по-нищожни И какво значи, оптимален режим? Всички стойности, извън границите на заводските, са неоптимални.
                          3.0CRD

Коментар

emzo написа:
                            Тия приказки са ни ясни, те са за "шараните".Конкретно ме интересува икономията отде идва при 1.6 И пъргавостта в кой диапазон от обороти е ?
                            За икономията колегата ти е отговорил,а пъргавостта идва в ниските обороти.Примерно ако колата ти сега тръгва хубаво от 3500 ще започне да тръгва от 2000.

Коментар

Отново заядлива темичка се е получила ))Заводските карти при тези коли са не съвсем оптимални, и аванса е по-малък от оптималния и горивото като цяло е в повечко и се губи мощност Просто заводските карти са презастраховани за голяма сигурност срещу лошо гориво. Особено като се мапне на живо, може да се направят веднага разлики.Колата се изостря като респонс и разхода също се понижава.Предполагам 1.6 16В ще извади 4-5 коня в повече, но си е разлика все пак.
                              sigpic
                              Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                              475HP 11,5/1,9/191
                              YouTube

Коментар

Колега ici, само дето ги гледам въпросните карти и все ми казват, че няма как да падне разхода.Не и при 1.6.Както писах по-рано, на Ц20НЕ старта е по-добър, наистина малко повече респонс и толкова.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X