Решил съм да купувам нови джанти за колата. От гледна точка на визията мисля, че за "Браво" най-походящия размер са 16-ките. Но за съжеления избора на такива джанти за Фиат "Браво" е силно ограничен. Единствената хубава 16-ka, която успях да намеря е TOORA R780 gold.Другия вариант е да сложа 17-ките от тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=45809Продава ги едно момче от Варна. Имах възможност да ги видя и джантите наистена са много хубави. Но поне според мен изглеждат малко големички за "Браво". Ако може да споделите според вас коя джанта е по-подходяща или ако може да ми препоръчате някакви други ще съм благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
16-ки или 17-ки за "Браво"?
Collapse
X
-
17-ките ще те потрошат ако караш с верния размер гуми а т.е. 205/40/17. Просто колата ще стане каруца. Отделно от това ще и тежат доста. 16-ката е компромисен вариант, там хем гумите идват по-високи и возията става що-годе приемлива, хем и колата не се спъва толкова много. Ако караш колата всеки ден и искаш функционалност 17-ките не са за теб. Казвам го от личен опит. Ако решиш да са 17-ките но с по-високи гуми за да не вози толкова зле, товариш още повече колата...
-
17ки могат да се сложат без модификации, ако са с ширина 7,5" - източник - ФИАТ БООНедостатъци:- колата ти става тромава, разликата е усезаема- разхода ти се качва- спрямо 185/60/14 (ако си с този размер), 205/40/17 не е оптимален вариант според калкулаторите, но няма друг избор- по-скъпи гуми, ще ти трябват и с подсилен борд за нашите условияЗа единия му вид, личното ме мнение е, че не си заслужава.п.с. само от 185/60/15 да минеш на 195/50/15 и возията се променя коренно, колегата Airfan да кажеF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Аз в момента съм със гуми 185/60/14 , които купих миналата година и смея да твърдя, че возията е много прилична за кола като "Браво". Каучука е пресен и в дупките прави само: туп/туп, а не дран/дран - това в кръга на шегата. Мислил съм и за 15-ки, но просто не си струва само заради един инч. Като ще е гарга, поне да е рошава . Ако има някой със "Браво" 1.6 със 17-ки нека да сподели свойте наблюдения от тези джанти.Аз бях си харесал едни 16-ки, които имитират "Абарт", но се оказа ,че са китайски и за това се отказах от тях.Става въпрос за тези.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
VooDoo написа:Аз в момента съм със гуми 185/60/14 , които купих миналата година и смея да твърдя, че возията е много прилична за кола като "Браво". Каучука е пресен и в дупките прави само: туп/туп, а не дран/дран - това в кръга на шегата. Мислил съм и за 15-ки, но просто не си струва само заради един инч. Като ще е гарга, поне да е рошава . Ако има някой със "Браво" 1.6 със 17-ки нека да сподели свойте наблюдения от тези джанти.Аз бях си харесал едни 16-ки, които имитират "Абарт", но се оказа ,че са китайски и за това се отказах от тях.Става въпрос за тези.FIAT Bravo Club Plovdiv
Con Asistencia di Veloce
Коментар
-
Tqnkata написа:колега ако искаш на 1.6 да слагаш 17-ки това означава,че искаш да имаш кола тип-картина.....да седиш само и да си го гледаш и да си го снимаш пред вас....имах 16-ки преди,но за доста малко.Първото което много ме издразни е че колата щръкна като щъркел,което ме наведе на мисалта,че трябва да си купя и спортни пружини за да падне пак малко,но се замислих,че от както съм с 16 вози изключително твърдо пък ако сложа и спортни пружини.....може да се досетите.Второ осезаемо много се осети как колата се спъна....значи тука вече 103 кончета идват твърде малко за да движат тези иначе не малко гуми и джанти.И трето,но не последно място смятам,че предницата ти ще си замине 2 пъти по бързо,а пък да не говорим,че трябва да караш като ученичка през през почти всички улици защото с тия ниски гуми и големи джанти всяка дупка и неравност така ще се отразява на джантата,че после като идеш на гумаджия и ще ти стане лошичко...така че колега по добре не толкова ефектен,но спокоен! Това е моя съвет!SEAT Leon Cupra 300
Коментар
-
Аз съм със 16-ки 195/45/16....на диаметър същите като зимните ми 175/65/14.Возията няма да я коментирам - дървения от всякъде....наистина карам, като ученичка през неравностите, но аз така си карам и със 14-ките...просто не обичам да си троша колата..На височина колата не се променя, но визията...ах визията - няма такъв кеф Вървежа - никаква разлика!Разход - може би с една идея повече, но може и да греша - но определено не е фрапиращ.Като цяло мисля, че 16-ки с точно тоя размер гуми пасват най-добре на Браво....познавам един пич с 1,6 браво на 17-ки, но то прилича на трактор - много се е вдигнала колатаEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
VooDoo написа:Tqnkata написа:колега ако искаш на 1.6 да слагаш 17-ки това означава,че искаш да имаш кола тип-картина.....да седиш само и да си го гледаш и да си го снимаш пред вас....имах 16-ки преди,но за доста малко.Първото което много ме издразни е че колата щръкна като щъркел,което ме наведе на мисалта,че трябва да си купя и спортни пружини за да падне пак малко,но се замислих,че от както съм с 16 вози изключително твърдо пък ако сложа и спортни пружини.....може да се досетите.Второ осезаемо много се осети как колата се спъна....значи тука вече 103 кончета идват твърде малко за да движат тези иначе не малко гуми и джанти.И трето,но не последно място смятам,че предницата ти ще си замине 2 пъти по бързо,а пък да не говорим,че трябва да караш като ученичка през през почти всички улици защото с тия ниски гуми и големи джанти всяка дупка и неравност така ще се отразява на джантата,че после като идеш на гумаджия и ще ти стане лошичко...така че колега по добре не толкова ефектен,но спокоен! Това е моя съвет!
Коментар
-
Дизела не го бърка много джантата, защото както каза колегата преди мен имаш много нютон метри в ниските обороти и не и пречи да ги търкаля. Аз отидох в София и си купих 17-ки с гуми 205/40/17. Докато се прибера до Благоевград, едно, че явно и тежаха на колата, едно че само дето тъблото не се откачи и не ми падна в краката, то не беше друсане то не беше чудо. Щом се прибрах ги бартеросах за сегашните 16-ки. Те са с гуми 205/45/16. Сега пак друса но се търпи. Пак ми се струва, че леко и идват в повече на колата. Разхода ми е нагоре със сигурност от преди с 14-ките. За сега се въздържам да ги сменя с 15-ки но все повече се замислям. Нещо визия визия ама с тая визия до къде?
Коментар
-
Благодаря на всички, които споделиха мнение по темата! Лично за себеси след като прочетох мненията на колегите стигнах до извода, че най-подходящия размер джанти за "Браво/Брава" е 15 цола или най-много 16. 17 цоливите джанти май са "убийствени" за "Браво"- в пряк и преносен смисъл :D Явно това са джанти за хора силно влюбени в колите си. Като казах "влюбени" си спомних вчерашния епизод от сериала "Кръцни/Срежи" имаше един образ дето чукаше....мебели - имало такива хора дето си падали по красиви предмети. Надявам се ,че във форума няма хора дето "оправят" колите си Yellow_Flash_Colorz_PDT_05SEAT Leon Cupra 300
Коментар
-
Правилно си се насочил Колега вземи си едни красиви 15" джанти и не се вкарвай в излишни филми .Газарията си има цена но в този случай не мисля че си заслужава.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:Правилно си се насочил Колега вземи си едни красиви 15" джанти и не се вкарвай в излишни филми .Газарията си има цена но в този случай не мисля че си заслужава.SEAT Leon Cupra 300
Коментар
-
Абе знаеш ли кво ? Защо най добре не си останеш с 14-ките , че като чета за по икономично и за да не ти друса може някой да ти предложи и на въздушни възглавници да си направиш Бравото . Само ще си даваш парите на вятъра Немога да разбера защо си пуснал тази тема след като не си наистина заинтересован колата ти да стане по различна от другите . Ако наистина искаш зелената стреличка да изглежда по добре и харесваш големи джанти не трябва да ти пука дали ще друса и колко ще ти струват гумите. И след като можеш спокойно да заделиш 1000лв за джанти невиждам къв ти е проблема. На мене ми друса и ми гърми гърнето но пак си ми е яко да си карам колата и да и се кефят и другите хора в града. Много добре знаеш как събира погледите. Ако всичко това не те интересува недей да сменяш джантите остави си я така и без това и сегашните са чисто нови .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар