Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за освежаване на старо и раждиво пунто :D

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за освежаване на старо и раждиво пунто :D

Колеги решил съм малко да съживя моя 19 годишен италиянец. Искам някви предложения на колеги които са минали по тоя път 1-вото с което ще започна е затъмняване на стъклата някои да ми препоръча добро фолио и как точно да го напрая за да не стане "ЦИАНСКО" :D 2-рото (тук ще питвам вас) дали да затъмня сегашните фарове заводските или да си купя 2x секциони и тях да затъмня. 3-то ще е вътрешния дизайн някои да ми даде идея кво да напрая с пода... :D защото мокета в който ми е в колата е покартителен ..нов ли се купва кво се прави не знам .... 4-то Някои от вас ако знае магазин в София кадето продават Туинг брони предна и задна същто така и прагове (защото моите са изгнили :D 5то ще питам дали имам нужда от спортни пружини (дали има смисъл от тях). 6-то може би ще трябва да си намеря ляв,десен калник преден капак.. които ще бъдат боядисани, а може и цялостно пребоядисване да направя зависи от финасите и 7-мо не на последно място съвет за джанти аз принципно съм се спрял на бордови.Очаквам съвети предложения и прочие Снимки на колата ще кача скоро за да прецените сами Ще показвам с снимки докоментирано всяка стъпка от посочените по горе Надявам се това с което съм се захванал или ще се захващам да се получи с ваша помощ защото хабер си нямам да бъда честен :D
    Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Re: Помощ за освежаване на старо и раждиво пунто :D

nikoga написа:
    Колеги решил съм малко да съживя моя 19 годишен италиянец. Искам някви предложения на колеги които са минали по тоя път 1-вото с което ще започна е затъмняване на стъклата някои да ми препоръча добро фолио и как точно да го напрая за да не стане "ЦИАНСКО" :D 2-рото (тук ще питвам вас) дали да затъмня сегашните фарове заводските или да си купя 2x секциони и тях да затъмня. 3-то ще е вътрешния дизайн някои да ми даде идея кво да напрая с пода... :D защото мокета в който ми е в колата е покартителен ..нов ли се купва кво се прави не знам .... 4-то Някои от вас ако знае магазин в София кадето продават Туинг брони предна и задна същто така и прагове (защото моите са изгнили :D 5то ще питам дали имам нужда от спортни пружини (дали има смисъл от тях). 6-то може би ще трябва да си намеря ляв,десен калник преден капак.. които ще бъдат боядисани, а може и цялостно пребоядисване да направя зависи от финасите и 7-мо не на последно място съвет за джанти аз принципно съм се спрял на бордови.Очаквам съвети предложения и прочие Снимки на колата ще кача скоро за да прецените сами Ще показвам с снимки докоментирано всяка стъпка от посочените по горе Надявам се това с което съм се захванал или ще се захващам да се получи с ваша помощ защото хабер си нямам да бъда честен :D
    Хубава идея колега, но първо си направи една сметка колко би ти струвало това и не е ли по-добър варианта да си купиш друга кола.P.S. Нищо лично, просто това е моето виждане!

Коментар

колега скоро си го купих това пунто още не съм му се нарадвал ,че ново да купувам пък и едиствената кола която мога да си позволя за момента пунто 10хиляди нямам за некое ауди а голф 2ка не ми се кара
      Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Коментар

след като е изгнило първо го изкърпи па тогава мисли газарийки

Коментар

това ще се прави в последстиве аз искам някви насоки тука от колеги иначе кърпенето леса работа само от долу 1 дупчица има :D и там дето са фанати праговете тряя се изкърпи иначе.. ляв десен калник са раждиви но ще зимам нови и тях ще боядисвам
          Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Коментар

nqma otzivi triite temata !!!!!11
            Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Коментар

Ами колега тука неможем да се сетим какво искаш точно :D то много неща могат да се направят стига да има финанси и така,идеи пълно в нета ....просто теб каквото ти хареса това прави.

Коментар

Дай снимки на колата, между другото на колко години си?
                MB 280 S W108 67' - pickUp
                MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

19 , снимки после и всъщност мисля ,че ще се откажа да я прая колега "cilag" беше прав ще си взимам алфа ромео 145 ""
                  Fiat Punto 1.2 75hp 95.

Коментар

Охх ... днеска искам куче, утре искам котка ...
                    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
                      Охх ... днеска искам куче, утре искам котка ...
                      :D
                      Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                      Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

nikoga написа:
                        Значи то ако е 19г Пунтото значи е 90г... Тогава нз да са ги правели освен Уно ...ОТ подписа ти изглежда на 14г...1-во както каза Стефчо виж дали трябва боя колата и си я оправи.2ро - фолиото само някоя фирма за да стане добре иначе не съмнено ще стане "ЦИАНСКО" ... 3-то не ти трябват 2х секционни ..трябва да набиеш 100кинта за фарове и 50кинта за оправяне на токовете за да ти станат...по-добре си изчисти фаровете и си сложи КСЕНОН Н4 (най-добре Би-ксенон) ...Мокети се продават най-добре го смени,с измиване и с препарати няма да стане нов ....Тунинг фирми в СФ под дърво и камък... Търси с чичо Гугъл ... ОТносно джантите ...стига да ти радват окото ги мятай с едни добри гумета да си сигурен на пътя и така...Спазвай само параметрите на джантите ,за да няма ма що ми се трият гумите в калниците или се изяждат неравномерно .. и после пиши ако се решиш да действаш....
                        Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                        Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Колега колко пари го купи тва пунто ако не е тайна,и още едно въпросче имам щом си навит да си оправяш колата толкова значи си готов и да плащаш за нея пари толкова,а предполагам се досещаш,че това никак не излиза евтино.Та въпроса ми беше как щом имаш пари след скоро купена кола да я правиш направо не ги даде отгоре и да си беше купил нещо по хубаво от "19 годишно пунто" ... или май май нещо ни послъгваш,че си си го купил.И все пак ако решиш да правиш тая кола моя личен съвет е първо да я вкараш в добър заводски вид и след това да почнеш да надграждаш тоест тунинг.Успех все пак!
                          FIAT Bravo Club Plovdiv
                          Con Asistencia di Veloce

Коментар

Ама какво му се връзвате на колегата ?Много ясно че нещо послъгва... Щом е събрал пари за ръждивоп ПУНТО, надали ще може да задели 2-3 хил за унинг...
                            FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Идеи много , но дали си заслужава , това е друг въпрос . Само знай , че качествените неща струват скъпо . И аз като теб съм мислил много идеи за освежаването , но е по-добре тези пари да се дадат , за да е технически изправна колата .Най-добре е да я продадеш тази и да си купиш някоя нагласена . Идеята за Алфа 145 е добра , обаче гледай да е читава. Другия вариант е тази да си я стегнеш , обаче ако ти хрумне да я продаваш , ще бъдеш доста на загуба .Междодругото за да са ти ръждиви предните калници , надали са оригинални . На мен пък ми е избила на задния капак , преди имах и на предния , но я оправих Отдолу също малко . Това ме отказа да правя други неща .....
                              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Working...
                              X